bermuda şort giyen kadın
Muhteşem Ürünler Öneriler

Bermuda Şort Hakkında Merak Edilenler

Yaz sıcaklarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte en çok tercih edilen giyim ürünlerinden biri şortlar olur. Farklı amaçlara yönelik olarak üretilen bu giysi türü içinde bermuda şortların ayrı bir yerde durduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü bu parçalar hem şıktır hem de çok farklı lokasyonlara giyilmeye uygun bir yapıdadır. Buna söz konusu ürünlerin kadınlar ve erkekler tarafından kullanılabildiğini de ekleyelim. Böylesi geniş bir kitleye hitap eden ve yaygın şekilde kullanılan bermuda şortlara dair merak ettikleriniz varsa içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz. Çünkü bu yazıda bermudanın tarihinden en iyi şekilde nasıl kombinebileceğine kadar birçok detaya yer verdik.

Bermuda Kumaş Nedir?

Bermuda şortlardan söz öderken öncelikle bu ürünlerin üretildikleri kumaş türüne bakmak faydalı olabilir. Bu noktada şunu belirtelim ki bermuda isminde özel bir kumaş türü yoktur. Genellikle söz konusu kategorideki şortların üretildiği kumaşlar, bermuda olarak isimlendirilir.

Popüler erkek şort modellerinden bermudaların üretiminde en sık kullanılan kumaş türleri pamuk ve ketendir. Zaman zaman bu iki malzemenin harmanlanması ile elde edilen kumaşlar da üretim için tercih edilebilir.

Pamuklu kumaştan yapılan şortlar, yumuşak dokusu ve yaz aylarında sağladıkları konforla dikkat çeker. Ketenin de hemen hemen benzer bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu kumaş, pamuğa kıyasla daha hafiftir ve havayı daha kolay geçirir. Ayrıca her iki kumaş türü de son derece dayanıklıdır. Bu da söz konusu şortların sıklıkla tercih edilmesindeki önemli faktörlerden biri olarak gösterilebilir.

Bermuda Şortun Tarihi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan bu şortların tarihinin de son derece şaşırtıcı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu konuya açıklık getirirken öncelikle “Bermuda ne demek?” sorusuna cevap verelim. Bermuda, aslında Atlas Okyanusu’nda bulunan bir takımadanın ismidir. Peki nasıl olmuştur da Karayipler’in kuzey açıklarındaki bir ada grubu, ismini ikonik bir giyim ürününe vermiştir?

Bu sorunun cevabı için I. Dünya Savaşı dönemine gitmek gerekir. Bu tarihte Bermuda Adaları’nda bulunan İngiliz askerleri için şort formunda, kısa üniformalar üretilmiştir. İşte bu dayanıklı ve askerleri ferah tutan ürünler, zaman içinde günlük giyimin bir parçası olmuştur. Buna paralel olarak da 1950’li yıllarla birlikte etek boyları yükselmiş ve kadınlar da bu ürünleri kullanmaya başlamıştır. Şimdilerde ise Gucci’den Versace’ye kadar pek çok moda devi koleksiyonlarında bu tip ürünlere ver verir. 

Yurt dışından bu kategorideki en çarpıcı parçaları gardırobunuza eklemek isterseniz Amerikadaniste’den destek alabilirsiniz. Böylece pratik alışveriş sistememizden yararlanabilirsiniz. Siz de benzersiz bir alışveriş deneyimi için hemen Amerikadaniste’ye üye olun!

Bermuda Şort Nasıl Giyilir?

Tarihçesine baktıktan sonra şimdi bu tür şortların nasıl en kullanışlı şekilde giyilebileceğine bakabiliriz. Bu noktada da öncelikle “Bermuda nedir?” sorusu ışığında bu parçaların genel özelliklerine göz atalım:

  • Boyları genellikle dizlerin 2-3 cm kadar üzerindedir. Dolayısıyla bu ürünleri uzun şort başlığı altında değerlendirebiliriz.
  • Hem kadın hem erkekler tarafından giyilebilir. Pek çok marka kadın şort kategorisinde bu modellere yer verir.
  • Genel itibarıyla paçası kısa pantolonlara benzetebiliriz.Tam da bu nedenle şık bir görünüm de sergiler. 
  • Pamuk ve keten bu ürünlerde en çok tercih edilen materyallerdir. Ama jean ve keten gibi kumaşlardan üretilen bu tür şort modelleri de vardır.

Saydığımız özelliklerden de anlaşılabileceği üzere bermuda şortları çok farklı biçimlerde giyebilirsiniz. Benzer şekilde doğru parçalarla birleştirildiğinde çok farklı mekânlar için uygun hâle getirebiğlirsiniz. Bu noktada belirleyici olan sizin nasıl bir kombin yapmak istediğinizdir. Yani daha net ifade etmek gerekirse tercih edeceğiniz parçalarla bu şortu daha şık ya da daha spor bir tarzın parçası kılabilirsiniz.

Bermuda Şort Kimlere Yakışır?

Bermuda tipi şortları sadece belli bir vücut tipine uygundur şekilde nitelemek son derece hatalı olur. Çünkü isteyen herkes, kesimlerine bağlı olarak bu giyim ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Daha geniş kalça ve bacak yapısına sahip olan kişiler için düz ve bol kesimli modellerin ideal olduğunu söyleyebiliriz. İnce yapılı kişiler ise daha dar kesimli, hatta slim ve skinny fit tipi alternatiflere yönelebilir. 

bermuda şort kombini

Bermuda Şort Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Ayakkabılar, her kombinde tarzı belirleyen, önemli tamamlayıcı parçalardır. Dolayısıyla bermuda şortları kombinlerken de nasıl bir ayakkabı seçtiğinize özen göstermeniz yerinde olacaktır. Peki, farklı ayakkabı türleri bermudalarla nasıl bir görünüm sergiler?

  • Terlik ve Sandaletler: Tatildeyken veya yazlık bölgelerdeyken bu tip ayakkabılarla konforlu, salaş bir görünüm sergileyebilirsiniz. Ayrıca bu ürünler, sıcak günlerde şehir stilinin de bir parçası olabilir.
  • Spor Ayakkabı ve Sneakerlar: Günümüzde her tür kombinin sneakerlarla birlikte kullanılabildiğini söylemek yanlış olmaz. Bu durum, bermuda şortların tercih edildiği stiller için de geçerlidir. Tarzınıza biraz dinamizm katmak isteeseniz şortun üzerine ne giydiğinizden bağımsız olarak spor ayakkabılara yönelebilirsiniz.
  • Klasik Ayakkabılar ve Loaferlar: Bu tür şortlarınızı giyerken biraz daha cool ya da şık mı olmak istiyorsunuz? O hâlde laofer ya da oxford tipi ayakkabılar sizin için doğru seçim olacaktır. Öyle ki bu şekilde tamamladığınız şortlu kombinlerinizi ofis ortamında bile giyebilirsiniz.

Bu tür kombinlerde üzerinize ne giyebileceğinize geçmeden önce ayakkabılarla ilgili önerilerimizin hem kadınlar hem de erkekler için geçerli olduğunu belirtelim. Yani erkek ya da kadın bermuda şortu kullanacağınız kombinler için yukarıdaki bilgileri değerlendirebilirsiniz.

Bermuda Şort Üzerine Ne Giyilir?

Bermuda şort üzerine giyilebileceğiniz ürünler son derece geniş bir yelpazede yer alır. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak adına bermuda şortlarla giyebileceğiniz ürünleri kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı listeledik.

  • Kadınlar: Oversize ya da standart tişörtler, gömlekler, bluzlar, crop toplar
  • Erkekler: Bisiklet yaka ya da polo tişörtler, oversize ya da standart kesim gömlekler

Bermuda kombininizi tamamlamak için hayalinizdeki parçayı Amerika’dan almak istiyor ama bu süreçte birtakım teknik sorunlarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Amerikadaniste’nin Benim İçin Al servisi tam bu durumlar için geliştirilmiştir. Bu servis kapsamında linkini bizimle paylaştığınız ve ücretin ödediğiniz ürünü biz sizin için satın alır, en kısa sürede adresinize göndeririz.

Amerika’dan Nasıl Şort Alınır?

Amerika’dan kadın ya da erkek bermuda şort almak için tercih edebileceğiniz en pratik yol Amerikadaniste’dir. 17 yıllık deneyimimizle hem hızlı hem de uygun fiyatlı kargo prensibimizle istediğiniz ürünü kolaylıkla edinebilirsiniz. Böylelikle Polo Ralph Lauren’den Acne Studios’a, Farfetch’den Urban Outfitters’a kadar istediğiniz her markadan sipariş verebilirsiniz. Peki, bunun için hangi adımları izlemeniz gerekir?

  • Amerikadaniste üyelik işlemlerini tamamlayın ve Amerika’da kendinize ait bir adres edinin.
  • İstediğiniz ürünleri o sitede sepetinize ekleyin, siparişinizi oluşturun ve Amerikadaniste ile edindiğiniz ABD adresinize gönderilmesini sağlayın.
  • Sipariş ettiğiniz ürünleri Amerika’daki adresinizden sizin yerinize biz teslim alalım.
  • Son olarak da bu ürünlerin bulunduğu paketinizi sadece 3-5 iş günü içerisinde Türkiye’deki kişisel adresinize ulaştıralım.

Siz de bu pratik adımları takip ederek Amerika’dan alışveriş yapmanın keyfini çıkarabilir, istediğiniz ürünlerle aranızdaki engelleri ortadan kaldırabilirsiniz. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply