online alışveriş
Öneriler

Yaz Ayların Amerika’dan Alışverişin Avantajları

Tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da da ihtiyaçlarını ekonomik şartlarda gidermek isteyenler, indirim dönemlerini merakla beklerler. Bu sayede çok farklı ürün kategorilerindeki ürünleri bütçelerini zorlamadan satın alabilirler. Peki, biz neden Amerika’daki indirimlere odaklanan böyle bir içerik paylaşıyoruz? Çünkü siz de Amerikadaniste’nin sunduğun avantajlarla bu indirimlerden yararlanabilirsiniz. Kulağa güzel mi geliyor? Öyleyse Amerika’da hangi dönemlerde özel indirimler olduğunu incelediğimiz içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz.

Amerika’dan Alışveriş Yapmak İçin Yazın En Uygun Dönemler Ne Zamandır?

Amerika’da işletmeler ve e-ticaret siteleri, yılın belli dönemlerinde farklı ürün kategorilerini kapsayan indirim kampanyaları düzenler. Bu kampanyaların yoğunlaştığı dönemlerden biri de yaz aylarıdır. Yaz boyunca hem ülke genelinde hem de işletmeler özelinde organize edilen kampanyalar alışveriş yapmak için uygun şartlar sunar. Siz de bu dönemlerden en öne çıkanların neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü aşağıdaki listeden bu kampanyalara göz atabilirsiniz.

Independence Day (Bağımsızlık Günü): 4 Temmuz

Amerikan Bağımsızlık Bildirisi’nin yayınlandığı ve ABD’nin kurulduğu gün olan 4 Temmuz bu ülke için en özel tarihlerden biridir. Bu günü kutlamak adına birçok firma ve alışveriş platformu, söz konusu tarihte indirim kampanyaları düzenler. Dolayısıyla 4 Temmuz’un Amerika’daki en kapsamlı indirim dönemlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

4 Temmuz için düzenlenen indirimler, mobilyadan elektronik cihazlara, konsol oyunlarından giyim ürünlerine kadar pek çok kategoriyi kapsar. Dolayısıyla siz de bu dönemi takip ederek almayı planladığınız ürünlere daha ekonomik şartlarda kavuşabilirsiniz. Bu döneme dair bilinmesi gereken detaylardan biri de indirimlerin sadece 4 Temmuz günüyle sınırlı olmadığıdır. Pek çok şirket, söz konusu indirim dönemini biraz daha uzatır. Böylece yaklaşık 5 ila 7 günlük bir sürede alışveriş yapabilirsiniz.

Back to School (Okula Dönüş): Temmuz – Ağustos

Yaz aylarının sonuna yaklaşılan dönemlerde düzenlenen back to school (okula dönüş) indirimleri de Amerika’dan alışveriş yapmak için önemli bir fırsattır. Bu indirimlerin öncelikli amacı, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını en uygun koşullarda gidermesini sağlamaktır. Ama bu dönemi sadece kırtasiye ürünlerine yönelik gibi algılamak hatalı olabilir. Çünkü bu dönemde, genel itibarıyla öğrencilerin gereksinim duyabileceği tüm ürün grupları indirime girer. Bunlar arasında giysiler ve elektronik ürünler de yer alır. Üstelik bu promosyonları düzenleyenler, sadece söz konusu alanlarda faaliyet gösteren markalar da değildir. Amazon, Walmart ve Best Buy gibi büyük e-ticaret platformları da söz konusu dönemde pek çok ürünün fiyatını düşürür. Hâl böyleyken Amerika’dan ürün sipariş etmek için back to school günlerini takip etmenizde fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Amazon Prime Day: Temmuz Ortası

E-ticaret devi Amazon, Prime üyelerine özel olarak her yıl temmuz ayının ortasında ciddi fiyat indirimlerine gider. Genellikle iki gün süren bu kampanyanın 2024 senesindeki tarihleri, 16-17 Temmuz’dur. Bu promosyon, Amazon’un geniş ürün yelpazesini yansıtacak şekilde pek çok farklı kategoriyi kapsar.

Birçok kişi, aynı kampanyanın Amazon Türkiye tarafından da düzenlendiğini düşünebilir ve bu aslında doğrudur. Fakat tahmin edileceği üzere Amazon’un Amerika’daki ürün yelpazesi çok daha geniştir. Dolayısıyla çok daha fazla ürün, ABD’de bu indirimin kapsamına girer. Böylece Amerika’daki Amazon Prime Day, çok daha cazip hâle gelir. Siz de bu kampanyadan yararlanıp Amazon’dan alışveriş yaparken coğrafi engellere takılmak istemiyorsanız Amerikadaniste’ye üye olabilirsiniz.

Target Circle Week: Temmuz Ortası

Target, Türkiye’de görece olarak az tanınsa da Amerika’nın en büyük perakende zincirlerinden biridir. Fiziksel mağazalarına ek olarak internet sitesi üzerinden çok geniş yelpazedeki ürünleri, kullanıcılarıyla buluşturur. 

Target Circle Week, genel yapı olarak Amazon Prime Day ile benzerlik gösterir. Circle, Target’ın kendine has üyelik sisteminin adıdır. Bu dönemdeki indirimlerden sadece bu üyelik programının katılımcıları yararlanabilir. Target’ın fark yarattığı nokta ise şirketin genel hizmet politikasından ileri gelir. Bu şirket, rekabetçi fiyatlandırma yaparak müşterilerine ulaşmayı amaçlar. Bu şartlarda bazen aradığınızı ürünü, en uygun koşullarda Target’da bulabilirsiniz. Yani buradan hareketle Target Circle Week’in ideal bir alışveriş dönemi olduğunı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Best Buy’s Black Friday in July: Temmuz

Black friday (kara cuma), her yıl kasım ayına denk gelen, geniş katılımlı bir kampanya dönemidir. Hatta bu dönemin, tüm dünyadaki en popüler indirim günleri olduğunu iddia etmek de yanlış olmaz. Popüler perakende ve e-ticaret şirketi Best Buy, temmuzda bir kara cuma daha düzenler. Bu girişim, temelde aynı dönemde benzer kampanyalar düzenleyen rakipleriyle rekabet etme amacı taşır. Böylesi bir durum da elbette öncelikle biz kullanıcılara avantaj sağlar.

Walmart Deals: Temmuz Başı

2024’te 8-11 Temmuz arasında düzenlenen Walmart Deals, Amerika’nın en kapsamlı indirim kampanyalarından biridir. Her yıl değişen tarihlerde kısa bir zaman dilinde düzenlenen bu kampanya ile Walmart’ın geniş ürün yelpazesindeki seçkin parçalara, uygun şartlarda sahip olabilirsiniz. Oyuncaktan elektroniğe kadar pek çok ürünü kapsayan bu promosyon, herhangi bir üyelik de gerektirmez. 

Walmart’ın bu indirimlerinden yararlanmak istemenize rağmen kartınızın yurt dışına kapalı olması gibi sorunlar yaşıyorsanız endişelenmeyin. Amerikadansite, Benim İçin Al hizmetini bu gibi durumların üstesinden gelmeniz için tasarlamıştır. Sitemize üye olduktan sonra almak istediğiniz ürünün linkini bizimle paylaşarak söz konusu hizmetten yararlanabilirsiniz. Üstelik bu, sadece Walmart değil, tüm online alışveriş platformları için geçerlidir.

Macy’s Friends and Family Sale: Haziran Başı

Amerika’nın büyük bölümlü mağazalar (department store) zincirlerinden Macy’s, her yıl, haziran başında bir kampanya düzenler. Friends and Family Sale olarak bilinen bu kampanya, farklı ürün kategorilerini kapsar. Giyim, aksesuar ve ev tekstili bu kategorilerden bazılarıdır. Siz de bu indirim dönemini değerlendirerek söz konusu kategorilerdeki prestijli markalarının imzasını taşıyan ürünleri edinebilirsiniz.

Amerika’da Aylara Göre Daha Çok İndirime Giren Ürünlerin Listesi

Amerika’dan sipariş vermeden hangi aylarda hangi ürün gruplarının daha çok indirime girdiğini bilerek bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Bu sayede alışveriş planınızı daha sağlıklı biçimde yapabilir ve bütçenizi daha iyi yönetebilirsiniz. İşte Amerika’da ay ay daha çok indirime giren ürünler:

  • Ocak: Stoğu azalan mobilyalar, spor kıyafetleri, kışlık kıyafetler
  • Şubat: Kışlık giysiler, televizyonlar, kameralar
  • Mart: Kışlık spor kıyafetleri, bavullar
  • Nisan: Spor ayakkabılar, kozmetik malzemeleri
  • Mayıs: Bahçe ve kamp malzemeleri, bahara uygun kıyafetler
  • Haziran: Dekoratif ev eşyaları
  • Temmuz: Bahçe malzemeleri, okul ve kırtasiye ürünleri, mayolar, yazlık kıyafetler
  • Ağustos: Okul malzemeleri, bilgisayarlar
  • Eylül: Stoğu azalan beyaz eşyalar
  • Ekim: Okul kıyafetleri, kot pantolonlar
  • Kasım: Cadılar bayramına yönelik kostüm gibi. ürünler
  • Aralık: Kaban, palto gibi kışlık ürünler

Amerika’da Alışveriş Hangi Sitelerden Yapılır?

amerikadan alışveriş siteleri

Amerika’dan ürün satın almak için kullanabileceğimiz sayısız internet sitesi vardır. Bunlardan en popülerlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Amazon
  • Walmart
  • Target
  • eBay
  • Apple
  • Best Buy
  • Chewy
  • Costco
  • Home Depot

Hem bu sitelerden hem de markaların kendi sitelerinden alışveriş yapmak, Amerikadaniste ile çok kolaydır. Siz de Amerikadaniste’nin birkaç adımdan oluşan sistemini kullanarak hızlı kargo avantajıyla her ürüne sahip olabilirsiniz. Amerikadaniste’nin uygun kargo fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply