Öneriler

Cadılar Bayramı (Halloween) Kostüm ve Dekorasyon Fikirleri

Senenin en keyifli, en korkunç ve en sıra dışı bayramına sayılı günler kaldı! Hayaletlerin ve hortlakların ortaya çıktığına inanılan Cadılar Bayramının ruhuna eşlik etmek ve hem evini hem de kendini Halloween’e hazırlamak için birbirinden güzel fikirlerimizi senin için sıraladık! 

Cadılar Bayramının muhteşem atmosferini yakalamak ve sevdiklerinle Cadılar Bayramını en eğlenceli şekilde kutlamak için Halloween kostüm ve dekorasyon fikirlerimizden ilham alabilirsin!

Cadılar Bayramı (Halloween) Nedir?

Cadılar Bayramı, All Hallows Eve (Azizler Günü’nün Arifesi) Türkçe halidir. Batı ülkelerinde ve Anglosakson dünyasında kısaca Halloween olarak adlandırılır.

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı, Hristiyan inancına sahip kişilerin bir seremonisi olarak bilinir. Ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanılan bu bayramda, kişiler kötü ruhlardan korunmak için pek çok ritüel yapar. 

Büyük ateşlerin yakıldığı, dehşet verici maskelerin takıldığı, birbirinden ilginç kostümlerin giyildiği ve korkunç dekorasyonların yapıldığı Cadılar Bayramı, geçmişten bu yana neredeyse aynı şekilde kutlansa da anlam olarak değişiklikler geçmiştir. 

Günümüzde artık her ülkede kutlanmaya başlanan Halloween’in amacı yakınlarımızla birlikte eğlenmektir. Öyle ki, Amerika’da çocuk bayramı olarak da anılan Halloween, büyük küçük herkesin bir araya gelerek kutladığı bir gün olarak kabul edilir. 

2022 Cadılar Bayramı Ne Zaman?

Dünyanın pek çok ülkesinde heyecanla beklenen Cadılar Bayramı, 31 Ekim 2022 tarihindedir. Bu sene pazartesi gününe denk gelen Halloween için haftalar öncesinden hazırlıklar başlar. Bununla birlikte, Cadılar Bayramından birkaç gün önce başlayan kutlama havası 31 Ekim’den sonra da devam eder. 

Cadılar Bayramı Nasıl Kutlanır?

Çocukların korkunç kostümler giyerek kapı kapı gezdiği ve “şaka mı şeker mi” diyerek şeker ya da harçlık topladığı Cadılar Bayramında; yetişkinler cadı, hayalet, zombi ya da korku filmi karakteri kostümleri giyerek Halloween ruhunu yaşatır. 

Cadılar Bayramının pek çok sembolü vardır. İçi boşaltılmış ve gülen bir surat şeklinde oyulmuş bal kabağı, Halloween denince akla ilk gelenlerdendir. Bal kabağı ile birlikte hayalet, yarasa, cadı ve cadı süpürgesi gibi objeler, Cadılar Bayramı için evlerin bazı bölümlerine yerleştirilir. 

Özellikle çocukların ve konukların ziyaretleri için kapı girişlerinde çoğunlukla tercih edilen Cadılar Bayramı sembolleri, Halloween kutlamaları için olmazsa olmazdır. 

Cadılar Bayramında Kostüm Seçimi

Cadılar Bayramının en keyifli aktivitelerinden biri olan kostüm seçimi, pek çok seçeneği beraberinde getirir. 

Genellikle korkunç ve ürpertici kostümlerin hâkim olduğu Halloween’de, istersen mezarından yeni çıkmış bir hayalet gibi görünebilir, istersen kocaman bir cadı şapkası ve süpürgesi alarak 2022 Halloween’in en çirkin cadısı olabilir ya da yıllardır hiç eskimeyen Frankenstein kılığına girebilirsin! 

Cadılar Bayramı konseptine uyum sağlamak için daha birçok alternatifin bulunur. Bal kabağı kostümü, iskelet kostümü veya yarasa kostümü Cadılar Bayramı için en çok tercih edilenler arasında yer alır. Bununla birlikte, evin küçük bireyleri olan çocuklar için de bu tarz kostümler tercih edilebilir. 

Cadılar Bayramında kostüm seçimi yaparken giyim tarzınla herkesi, özellikle de kötü ruhları korkutman gerektiğini unutma!

Cadılar Bayramı İçin Dekorasyon Önerileri

Cadılar Bayramında evinin sahip olduğu dekorasyon, en az kostüm seçimin kadar önemlidir. Halloween kutlaması için evinde ağırlayacağın arkadaşlarını ya da harçlık toplamaya gelen çocukları Cadılar Bayramına en uygun şekilde karşılaman için Halloween dekorasyon fikirlerine ihtiyacın olabilir. Merak etme, en etkili dekorasyon önerilerimiz ile biz sana yardımcı olmaya hazırız!

Günlük kullandığın eşyaları kenara çekip davetlilerin için en korkutucu dekoratif objeleri yerleştirmekle işe başlayabilirsin. Bunun için Cadılar Bayramının öne çıkan sembollerini kullanarak başarılı bir Halloween dekorasyonu elde etmen mümkündür. 

Dilersen evin bir duvarına büyük bir örümcek ağını andıran bir örgü asabilir, üzerine gerçeğine çok benzeyen örümcekler ve kuru kafalar yerleştirebilirsin. Bu alan, misafirlerinle birlikte Halloween temalı fotoğraf çekmek için harika bir arka plan olabilir. 

Evinin tavanlarından cadı şapkaları ve süpürgeleri sarkıtabilir, bazı köşelere cadı figürleri yerleştirebilirsin. Eve girenlerin anında dikkatini çekecek olan bu dekorasyona, sen de cadı kostümü giyerek dahil olabilir ve dekorasyonla harika bir bütünlük oluşturabilirsin. 

Cadılar Bayramı dekorasyonunda en özen gösterilmesi gereken yerlerden biri de dış kapılardır. Halloween’e günler kala pek çok kişi dış kapısını konsepte uygun olacak şekilde dizayn eder. Sen de evinin girişini Cadılar Bayramı için dekore etmek istersen, kapının hemen önüne büyüklü küçüklü bal kabakları yerleştirebilir, orta büyüklükte bir iskelet alarak kapıya yapıştırabilir ya da yerlere hayalet figürleri koyabilirsin. 

Cadılar Bayramı İçin İhtiyacın Olan Her Şeyi Amerikadaniste!

Halloween ülkemizde pek fazla kutlanmıyor kabul ediyoruz. Dolayısıyla Cadılar Bayramı için ihtiyacın olan kostümleri ve dekoratif eşyaları bulmanın da zor olduğunun farkındayız. Peki, sana Cadılar Bayramı için ihtiyacın olan her şeyin tek bir adreste bir araya geldiğini söylesek? 

Amerikadaniste, Halloween konseptine uyum sağlamaya ve sana hayalindeki Cadılar Bayramı için ihtiyacın olanları sunmaya hazır! 

Amerikadaniste’deki ürünleri inceleyerek Cadılar Bayramında yaratmak istediğin stile uygun kostümleri seçebilir, evin için Halloween ruhuna eşlik edecek objeleri keşfedebilirsin. Gerçek bir Cadılar Bayramı deneyimi yaşamak, eğlencenin ve korkunun doruklarına çıkmak için ihtiyacın olan her şeyi Amerikadaniste!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply