Öneriler

Back to School: Okula Dönüş Alışverişi Nasıl Yapılır?

Yaz aylarının sonuna yaklaşıldığı günlerde hem öğrencilerde hem de öğrencilerin ailelerinde yeni bir heyecan oluşur. Bu, elbette ki okula dönüş heyecanıdır. Çünkü artık yeni eğitim ve öğretim yılı kapıdadır. Bu sürece hazırlıklı başlamak için de gerekli alışverişlerin yapılması gerekir. Okula dönüş olarak da isimlendirilen bu dönemde alınacak pek çok üründen söz edebilri. Üstelik bu durum, her seviyedeki öğrencinin ihtiyaçları için geçerlidir. Ama listenin kabarık olması sizi endişelendirmesin. Bu içeriğimizde okul ihtiyaçları listesi hazırlamaktan söz konusu ürünleri yurt dışından nasıl kolayca satın alabileceğine kadar birçok konuya değineceğiz. Yani back to school döneminde yapacağınız alışveriş gözünüzde büyüyorsa doğru yerdesiniz!

Okula Dönüş Dönemi Ne Zaman?

Back to school döneminde ne tip ürünlerin alınması gerektiğine geçmeden önce eğilmemiz gereken bir detay vardır. Bu detay, okula dönüş döneminin ne zaman başladığıdır. Bu tarih son derece önemlidir. Çünkü aileler, bütçelerini bu tarihe göre ayarlar. Öte yandan tatil ve diğer işlerine yönelik planlarını bu doğrultuda organize eder.

Okula dönüş dönemi, genel olarak her yıl temmuz-eylül arasını kapsar. Bunun nedeni, eğitim öğretim yılının birinci ya da ikinci haftasında başlamasıdır. Örnek vermek gerekirse 2024 yılında okullar, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacaktır. Hâl böyleyken öğrenciler ve ailelerin temmuz ayının sonuyla hazırlıklara yavaş yavaş başlamasının ideal olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede okul eşyalarının alınacağı alışveriş sürecinin sorunsuz şekilde tamamlanması mümkün olur.

Okula Dönüş Promosyonları Ne Zaman Başlar?

Günümüzde yerli ve yabancı pek çok şirket, farklı dönemlere özel olarak kampanya ve promosyonlar düzenler. Bu kampanyalar aracılığıyla satış rakamlarını artırmayı hedefler. Bu durum, back to school için de geçerlidir. Belirtilen dönemde düzenlenen bu kampanyalar, ailelerin bütçelerini de daha iyi şekilde yönetmelerine imkân sağlar.

Okula dönüş kampanyaları, genellikle temmuz aylarının sonlarına doğru başlar. Ağustos ayının başlamasıyla birlikte de tepe noktasına ulaşır. Bu tarihlerde elektronikten kırtasiyeye kadar çok farklı alanlarda çalışan firmalar, birçok üründe fiyat indirimi yapar. Söz konusu promosyonları takip ederek siz de hem okul ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilir hem de ekonomik fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin; yeni bir bilgisayara ya da bir çevre birimine ihtiyacınız varsa HP’nin kampanyasını değerlendirebilirsiniz. Benzer şekilde Walmart’ın indirimiyle birçok okul ihtiyacınızı uygun fiyatlarla karşılayabilirsiniz. 

Okulların yeniden açıldığı dönemde düzenlenen kampanyaların global bir çapta olduğunu söyleyebiliriz. Yani sadece yurt içindeki değil tüm dünyadaki şirketler, müşterilerine bu süreçte özel fırsatlar sunar. Peki yurt dışından nasıl okul alışverişi yapabilirsiniz? Bu soruya verilebilecek en pratik yanıt, Amerikadaniste’nin sunduğu kolay alışveriş sisteminden yararlanmaktır. Siz de Amerikandaiste’ye üye olup yurt dışında düzenlenen kampanyaları değerlendirebilirsiniz.

Kırtasiye Alışverişi Ne Zaman Yapılmalı?

Kırtasiye alışverişi için en uygun dönemin back to school kampanyalarının başladığı zaman aralığı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere bu tarihlerde kampanyaların sayısı artar. Bu da ihtiyaçlarınızı en az masrafla gidermenizi mümkün hâle getirir. Dolayısıyla çocuklarınızın yeni eğitim yılına hazırlıklı girmesini istiyorsanız alışveriş için bu zaman aralığını tercih edebilirsiniz.

Dönem başında gerekli ürünlerin toplu şekilde alınması en ideal senaryodur. Fakat buna rağmen yıl içinde yeni kırtasiye ihtiyaçları doğabilir. Buradan hareketle kırtasiye alışverişinin aslında eğitim öğretim yılının tamamına yayıldığını söylemek yanlış olmaz. Ama süreci ve dolayısıyla bütçenizi kontrol altında tutmak adına en doğru tercih, okula dönüş kampanyası tarihlerini takip etmektir.

Okula Dönüş Hazırlıkları Neden Önemli?

Okul ürünleri, öğrencilerin derslerindeki başarısına doğrudan etki eden bir faktördür. Eğitim malzemeleri eksik ya da yetersiz olan öğrencilerin derslerine tam anlamıyla adapte olması zordur. Bu nedenle ailelerin okula dönüş hazırlıklarına gerekli özeni göstermesi gerekir. Dönem başında okul malzemeleri tam olan öğrenciler, dersler başladığı süreçte eksiklerin tamamlanması için bir stres yaşamazlar. Bu da derslerinde konsantre olmalarını ve buna bağlı olarak performanslarını artırmalarını mümkün kılar.

Okul döneminde olan çocuklarınızın başarısını üst seviyelere çekmek için yurt dışından alabileceğiniz ürünlere de yönelebilirsiniz. Bu sayede onların hem kaliteli ürünler kullanmasını sağlayabilir hem de motivasyonlarını artırabilirsiniz. Siz de Schoolhouse, Staples ve Blu School Supplies gibi Amerika’nın öne çıkan firmalarından okul kırtasiye malzemeleri almak istiyorsanız Amerikadaniste’yi tercih edebilirsiniz. Amerikadaniste’nin hızlı ve uygun ücretli kargo hizmetiyle farklı ve kaliteli ürünlere rahatlıkla ulaşmanız mümkündür.

Okula Dönüş Alışveriş Listesi Nasıl Yapılır?

okula dönüş alışverişi

Okul dönemi başlarken alınması gereken ürünlerin sayısı oldukça fazladır. Bu da bazı ihtiyaçların alışveriş esnasında gözünüzde kaçmasına neden olabilir. Söz konusu olumsuz durumu yaşamamak adına alışverişe başlamadan önce bir liste oluşturabilirsiniz. Peki bu listeyi yaparken hangi konulara özellikle dikkat etmek gerekir?

  • İhtiyaçlar: Her seviyedeki öğrencinin gereksinim duyacağı okul malzemeleri birbirinden farklıdır. Örnek vermek gerekirse ilkokula giden bir öğrenci için kalemtıraşı önemli ihtiyaçlardan biri sayabiliriz. Fakat bu durum, lise öğrencileri için geçerli olmayabilir. Çünkü bu seviyedeki birçok genç, basmalı kalem kullanmayı tercih eder. Pek çok firma da farklı türden ürünler piyasaya sürerek bu alanda seçim yapmanızı kolaylaştırır. Bu sayede anaokulu malzemelerinden üniversite öğrencilerine uygun ürünlere kadar alternatiflere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Bütçe: Herkes çocuklarının en iyi şartlarda eğitimine devam etmesini, onlara en iyi araç gereçleri sunmak ister. Fakat bütçeniz de bu konuda belirleyicidir. Yani okula dönüş alışverişi için liste yaparken bütçenizi de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Dolayısıyla kampanyaları takip ederek ekonominizi zorlamadan çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Okula dönüş için alışveriş listesi oluşturulurken özellikle dikkat edilmesi gerekenlere baktık. Şimdi örnek bir liste oluşturmaya geçebiliriz!

Okula Dönüş Alışveriş Listesi

Okula dönüş alışverişi deyince akla ilk olarak kırtasiye ürünleri gelir. Fakat söz konusu alışveriş bu kategorideki ürünlerle sınırlı değildir. Peki, okula dönüş alışveriş listesinde neler mi olmalı? Bu sorunun cevabı için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

  • Öğrencinin seviyesine uygun bir okul çantası
  • İhtiyaca göre suluk ve beslenme çantası
  • Kalem, defter, silgi gibi temel kırtasiye malzemeleri
  • Kalemlik, cetvel, kalemtıraş gibi yıl içinde kullanılacak ürünler
  • İhtiyaç duyuluyorsa okul üniforması ve eşofman gibi kıyafetler
  • Hijyen için el dezenfektanı ile ıslak ve kuru mendil

Alışveriş listenizde sadece yurt dışından ulaşabileceğiniz bir ürün yer alıyor olabilir. Fakat ödeme sistemi farklılığı ya da kredi kartında yaşadığınız problemler nedeniyle bu ürünü alamıyorsanız endişelenmeyin. Amerikadaniste, bu gibi durumlar için tasarlanmış Benim İçin Al hizmetiyle söz konusu problemi ortadan kaldırır. Bunun için üye olduktan sonra istediğiniz ürünün linkini bizimle paylaşmanız ve sonraki adımda ödemeyi yapmanız yeterlidir. Ardından ürününüzü en kısa sürede size ulaştırırız.

Amerikadaniste ile Back to School Alışverişi Nasıl Yapılır?

Amerikadaniste’nin pratik sistemiyle back to school alışverişinizi kolayca yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şöyledir:

  • Amerikadaniste’ye üye olarak burada kendinize ait bir adres edinin.
  • Seçtiğiniz ürünlerinizi Amerika’daki adresine kargolayacağınız şekilde siparişi edin.
  • Ürünlerinizi Amerika’daki adresinizden biz teslim alalım.
  • Siparişinizi 3-5 iş günü içerisinde Türkiye’deki adresinize ulaştıralım.

İşte bu kadar kolay! Siz de Amerikadaniste’yle Palomino’nun dünyaca ünlü kalemlerinden PowerMe’nin elektrikli kalemtıraşlarına kadar sayısız ürüne ulaşabilirsiniz.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply