Öneriler

Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Çoğu insan her ne kadar evini dekore etmeyi sevse de evin diğer bölümlerine gösterdikleri özeni banyolarına göstermiyor veya bir banyonun nasıl dekore edilmesi gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan sıkıcı ve kasvetli dekorasyonlar yapıyor. Halbuki bir evin banyosu, dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli alanlardan biridir. 

Gün içerisinde defalarca kullandığın banyonun dekorasyonunun sakinleştirici ve huzur verici olması hem ruh sağlığını iyi yönde etkiler hem de daha iyi hissetmene sebep olur. Ancak çoğu insan her ne kadar banyolarına bir servet harcamış olsa da böyle bir sonuca ulaşamaz. 

Banyo dekorasyonu yaparken gözden kaçırılan en önemli detay, bir banyonun gözü yormaması gerektiğidir. Banyo dekorunda olabildiğince minimalist olmayı denemelisin. Banyonun alanı evin diğer odalarından daha az yer kapladığı için dar bir alanda fazla eşya olması kötü gözükür. 

Banyo dekorasyonu için akıllı seçimler yapılmalı, banyonun ambiyansına en uygun ev eşyalarının seçilmeli ve yerleşim planı düşünülerek dekorasyon yapılmalıdır. Bu sayede hem kalabalık bir görüntüden hem de gereksiz masraftan kaçınmak mümkün olur. 

Banyolarda Yerleşim Planının Önemi

İnsanlar fark etmeseler de banyoda çok fazla zaman geçirirler. Her ne kadar diğer odalara kıyasla küçük bir alan olsa da insanların günlük yaşantısında büyük bir rol oynar. Birçok evde banyolar, evin en küçük alanını kaplar ve bu yüzden banyo dekorasyonu çoğunlukla sorun haline gelir. 

Bu kadar sınırlı bir alanın içinde banyonu dekore etmek zor olabilir. Ancak imkânsız değil! Doğru bir yerleşim planı ile banyodaki duş, tuvalet, küvet ve lavabo gibi temel parçaları en doğru yerlere yerleştirebilirsin. Bu sayede banyonu dekore ederken hem ekstra ev aksesuarlarına yer kalmış olur hem de kalabalık bir görüntü yaratmaktan kurtulmuş olursun. 

Banyonda farklı stillerdeki hareket ettirilebilir eşyaları tercih ederek daha fazla gerekli eşyayı kısıtlı bir alanda etkili bir şekilde kullanabilirsin. Örneğin banyoya hareket ettirilebilir ve katlanabilir raflar yerleştirerek kalabalık bir görüntü yaratmak yerine daha basit ve göz yormayan bir görünüm elde edebilirsin. 

Banyo Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sadece yerleşim planı yapmak ve satın aldığın banyo mobilyalarını yerleştirmek banyonu güzel kılmaz. Estetik bir görüntüye sahip banyonun birkaç dokunuşa daha ihtiyacı var! İşte bu yüzden banyonun tasarımını yapmak çok önemlidir. 

Her ne kadar mobilyalar ve ev aksesuarları banyonun görüntüsünü değiştirse de ışıklandırma, renkler ve havalandırma senkronize olmadığı sürece istediğin o ferah ve rahatlatıcı ambiyansı yakalayamazsın. İşte bu yüzden banyo tasarımı yaparken birkaç önemli noktaya dikkat etmeli ve her şeyin birbiri ile uyumlu olduğundan emin olmalısın. 

Işıklandırma 

Banyoların ışıklandırması evin diğer odalarından çok daha farklıdır. Diğer odalara kıyasla daha dar bir alana sahip olduğu için yukarıdan sarkan bir avize banyoyu oldukça kötü gösterir. Işık bir noktada toplandığı için gözü çok fazla alır ve sağlıklı bir ortam oluşmaz. 

Banyo aydınlatmasında gömme ışık tercih etmek çok daha güzel bir ortam yaratır. Büyük avizeler asmak yerine aynanın önüne küçük bir gömme ışık ve tavana daha büyük çaplı bir gömme ışık eklemek çok daha kullanışlı olacaktır. 

Havalandırma

Havalandırma birçok banyonun en büyük sorunudur. Özellikle eski tip evlerde havalandırma boşluğu olmayabilir. Bu yüzden banyo havalandırma fanı alarak kirli havayı banyodan uzaklaştırabilirsin. Eğer banyonda bir pencere varsa, bu pencereyi de daha estetik durması için dekore edebilir, üzerini boyayabilir veya duvar çiçeği asabilirsin. 

Doğru Malzeme Seçimi

Banyolar için doğru malzeme seçimi oldukça önemlidir çünkü banyo diğer odalara kıyasla daha nemli ve sıcaktır. Örneğin salonda veya yatak odalarında kullanılan bir duvar kâğıdı banyoda kullanılamaz, çünkü suya karşı dayanıklı değildir. Kısa bir süre içerisinde hem sararır hem de çürür. Ancak bu demek değil ki banyolar sadece fayansla döşenebilir. Banyolara özgü duvar kağıtları da mevcuttur. Ayrıca gerçek parke görünümü veren esnek vinil zemin döşemesi de alternatif seçim olarak kullanılabilir. 

Doğru Renk Seçimi

Banyo için renk seçimi doğru yapılmadığında harcadığın bütün efor ve masraf boşa gidecektir. İşte bu yüzden banyondaki mobilyaların, duvar ve yerdeki kaplama ile uyumlu olmasına dikkat etmelisin. 

Beyaz ve krem tonları her ne kadar banyoların vazgeçilmesi olsa da günümüzde toprak tonları da oldukça sık kullanılır. Bunun en büyük sebebi artık çoğu kişinin vinil zemin kullanarak banyoya ahşap görüntü vermesidir. 

Banyo için toprak tonlarını tercih ederek doğa ile iç içe bir ortam yaratabilirsin. Renk seçimi sırasında dikkat etmen gereken en önemli detay koyu renklerden uzak durmaktır. Koyu renkler, banyonu olduğundan daha kasvetli ve boğucu gösterebilir. 

Banyoda Kullanılabilecek Aksesuarlar

Banyoda kullanılabilecek birçok aksesuar bulunur. Ev bitkileri bunlara en güzel örnektir. Özellikle nemli ortamları seven ve gün ışığı sevmeyen ev bitkileri banyolarda çok rahat yetişir. Ancak banyoyu sıklıkla havalandırmaya dikkat etmen gerekir. 

Minimalist tablolar ve duvar süsleri ile de banyonu eğlenceli bir hale getirebilirsin. Bu yılın modası örgü sepetlere el havlularını koyabilir, daha gösterişli bir aksesuar tercih etmek istiyorsan da havlularını asmak için ahşap bir el merdiveni satın alabilirsin! 

Her zevke uygun, sezonun en trend banyo aksesuarlarına Amerikadaniste ile tek tık’la sahip olabilirsin. En popüler markaların Türkiye’de olmayan ürünlerine Amerikadaniste ile ulaşabilir, banyonda fark yaratacak aksesuarları güvenle satın alabilirsin!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply