Öneriler

Ten Rengine ve Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj Nasıl Yapılır?

Kusursuz ve doğal görünen makyaja sahip olmak istiyorsan ten rengine ve cilt alt tonuna göre makyaj yapman büyük önem taşır. Çoğu kişi makyaj yaparken cilt alt tonunu görmezden gelip yalnızca ten rengini baz alır. Sadece ten rengine önem verildiğinde ise kimi zaman ortaya cildi soluk gösteren makyajlar çıkar.

Cildini daha sağlıklı gösterecek kusursuz bir makyaj yapmak istiyorsan belirli püf noktalara dikkat etmen faydalı olur. İşte hem ten rengine hem de cilt alt tonuna göre makyaj yapmanı sağlayacak püf noktalar!

Ten Rengine Göre Makyaj

Ten rengine göre makyaj yapmak için öncelikle ten rengine uyum sağlayan makyaj malzemelerine sahip olman gerekir. Açık, esmer ve buğday tenliler için vereceğimiz makyaj tavsiyelerini dikkate alarak sana uygun bir makyaj seti hazırlayabilirsin.

Açık Ten Rengi

Açık ten rengi, soluk durmaya oldukça meyillidir. Bu yüzden makyaj ürünlerini seçerken fazlasıyla dikkatli olmak gerekir. Açık-orta tonlarda ve ışıltılı bir fondöten kullanarak cildini daha canlı gösterebilirsin.

Göz makyajında ise pastel tonlara yönelip yoğun bir maskara kullanarak gözlerini ön plana çıkarabilirsin. Açık ten makyajında allık seçimi en önemli adımlardan biridir. Şeftali ve pembe tonlarındaki allıklar cildini daha iyi gösterir.

Son olarak ruj seçimi yaparken parlak görünüme ve kremsi dokuya sahip rujlara yönelebilirsin.

Esmer Ten Rengi

Ten makyajını yaparken ten rengine uygun bir fondöten ve ten renginden 1-2 ton açık concealer kullanabilirsin. Esmer ten genelde her renk göz makyajını kaldırır. Ancak canlı renkler kullanmak makyajı daha çarpıcı hale getirir.

Allık olarak kahverengi alt tonlu krem allıklar kullanabilirsin. Kahverengi, bordo ve kiremit renklerindeki rujlar, esmer ten rengi ile harika bir uyum sağlar.

Buğday Ten Rengi

Buğday ten rengine sahipsen sıcak alt tonlu fondötenlere yönelmelisin. Göz makyajında ise yeşilin ve kahverenginin tonlarını seçip göz pınarına açık far sürerek aydınlık bir görünüm yakalayabilirsin.

Buğday tenlilere bronz allıklar başta olmak üzere her renk allık yakışır. Göz makyajında kullandığın renklere göre allığını belirleyebilirsin. Ruj olarak pembe ve kırmızı tonlarına yönelip dudaklarını ön plana çıkarabilirsin.

Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj

Cildin altında bulunan sıcak ve soğuk renk tonları, cildin alt tonunu belirler. Ten rengine göre makyaj teknikleri belirlenirken cilt alt tonunu da göz önünde bulundurmak gerekir. 

Cilt alt tonuna uygun makyaj yapman, sana en uygun olan renkleri bulmana ve kusursuz makyaj yapmana olanak sağlar. Hangi cilt alt tonuna sahip olduğunu nasıl belirleyeceğini ve ne tarz ürünler kullanabileceğini beraber inceleyelim.

Soğuk Alt Ton

Damarların mavi ya da mor tonlarında ise büyük ihtimalle soğuk alt tonlu bir cilde sahipsindir. Pembe ve mavi alt tonlu fondötenler, soğuk alt tonlu cilde sahip olanlar için idealdir. 

Elmacık kemiklerine pembe tonlarında allık sürerek cildini daha renkli ve canlı gösterebilirsin. Aynı şekilde ruj seçiminde de pembe ve kırmızı tonlarına yönelebilirsin.

Sıcak Alt Ton

Damarları yeşil tonlarında olanların sıcak alt tonlu bir tene sahip olduğun söylenebilir. Makyaj yaparken şeftali ve kahve tonlarındaki renklere ağırlık verebilirsin. 

Sıcak alt tonlu fondöten kullanman cilt renginin dengelenmesine yardımcı olur. Böylelikle cildin doğallığını kaybetmeden kusursuz bir görünüme kavuşur.

Nötr Alt Ton

Eğer damar rengin mavi ve yeşil tonlarının karışımından oluşuyorsa muhtemelen nötr alt tonlusun. Nötr alt tonlular, makyaj yaparken farklı renkleri rahatlıkla kullanabilecekleri için oldukça şanslıdır.

Hem sıcak hem de soğuk alt tona sahip fondötenleri kullanabilirsin. Göz ve dudak makyajında da renk seçimi yaparken kendi zevkine göre hareket edebilirsin.

Olive Alt Ton

Olive alt tona sahip olan kişilerin cilt alt tonu genellikle daha yeşilimsidir. Eğer olive alt tonuna sahipsen sıcak alt tonlulara uygun olan fondötenleri tercih edebilirsin. Göz makyajında mor ve kahverengi tonları kullanarak göz çevresine vurgu yapman da mümkündür.

Bronz tonlarda allık kullanarak tenine sıcaklık katabilirsin. Dudak kısmında ise parlak görünüme sahip kiremit rengi rujlara yönelmen faydalı olur.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply