hermes birkin çanta
Popüler Markalar

Hermes Birkin Çantalar Hakkında Merak Edilenler

Çantalar, temelde ihtiyaç duyduğumuz eşyaları yanımızda taşımak için kullandığımız ürünlerdir. Ancak bugün gelinen noktada çantaların tek işlevinin hayatı kolaylaştırmak olduğunu söylemek hatalı olacaktır. Çünkü Hermes Birkin çantalar, bir aksesuar nasıl ikonik statü kazanabilir sorusunun en net örneklerinden biridir. O hâlde daha fazla zaman kaybetmeyip Hermes Birkin’in kendi efsanesini oluşturan dünyasına giriş yapalım.

Hermes Birkin Nedir?

Hermes Birkin, bir çanta modelidir. Ama bu lüks, şık ve ikonik aksesuarları böyle dar bir tanıma sığdırmak çok da doğru olmaz. Bu nedenle öncelikle bu çantanın da yaratıcısı olan Hermes markasından bahsetmekte fayda vardır. 

1837 yılında Thierry Hermès tarafından kurulan bu marka, ilk günden itibaren müşterilerini lüks ürünlerle buluşturuyordu. Fakat ilk piyasaya sürdükleri ürünler, deri eyerler gibi binicilik malzemeleriydi. Marka, 1900’lerin başından itibaren ise çantalar, kravatlar, eşarplar üretmeye başlayarak yarattığı şıklık anlayışını gündelik hayatın bir parçası kıldı. Yani bugün dünyada pek çok kişi Hermes handbag ya da Hermes mini çanta kullanmak istiyorsa bu durumun 20. yüzyılın başlarındaki bu değişimin sonucu olduğu söyleyebiliriz. Şimdi Hermes Birkin modelinin şaşırtıcı hikâyesine gelelim.

1984’te İngiliz model, şarkıcı, oyuncu ve moda ikonu Jane Birkin, bir uçuş sırasında Hermes’in o dönemki yöneticisi Jean-Louis Dumas’ın yanında oturur. Uçuş esnasında genç bir anne olarak ihtiyacı olan türden bir çanta bulamadığından yakınır. Dumas da zaman kaybetmeden Birkin model çantaların klasikleşen dikdörtgen tasarımıyla Hermes el çantası modellerinden farklılaşan ilk eskizi oluşturur. Daha sonra bu dikdörtgen yapı geliştirilerek parlak tokalarla zenginleştirilmiş kapağı, esnek yapısı, geniş hacmiyle klasikleşen Hermes Birkin çantalar ortaya çıkar.

Hermes Birkin Çantalar Hakkında Bilinmeyenler

Hermes çantaların günümüzde kelimenin tam anlamıyla prestijin simgesi olan ikonik bir mertebeye ulaşmıştır. Bir çanta modelinin bu kadar saygınlık kazanması da elbette bazı önemli detaylarla ilişkilidir. Öyleyse şimdi Hermes model çantaları bir efsane hâline getiren detaylara bakalım.

Bir Tane Hermes Birkin Çantayı Yapmak 48 Saat Sürüyor

Hermes Birkin çanta denildiğinde akla gelen ilk iki kelimenin “lüks” ve “şıklık” iddia etmek pek de yanlış olmaz. Hâl böyleyken bu aksesuarların büyük fabrikalarda standart şekilde imal edildiğini düşünmemek gerekir. Hermes Birkin çantalar, geleneksel yöntemlerle üretilir. Çantaların farklı kısımlarının üretiminde farklı kişiler görev alır. Bunun sonucunda bir çantanın üretimi 48 saati bulur. Bu noktada şunu da belirtmekte fayda vardır: Söz konusu süre çalışma saatlerini kapsar. Yani kabaca bir hesapla tek bir Hermes Birkin’in bir buçuk haftayı aşan bir sürede üretildiğini söyleyebiliriz. 

Dolaşımda Olan Hermes Birkin Çanta Sayısı 200.000

Üretim şeklini de düşündüğümüzde şu an dünyada dolaşımda olan Birkin model Hermes çantaların sayısının sınırlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunu da kanıtlar şekilde günümüzde dünyada yaklaşık 200.000 adet Birkin bulunduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca herhangi özel bir renge sahip bir Birkin’e sahip olmak isterseniz sıraya girmeniz gerekir. Yani bu özel çantalara sahip olmanın bir miktar zahmet gerektirecektir. Siz de Amerikandaniste üyesi olarak bu zahmeti en aza indirip Hermes kalitesini deneyimleyebilirsiniz. 

Bir Haftalığına Hermes Birkin Çanta Kiralayabilirsiniz

Hermes Birkin şıklığını deneyimlemek için çok yüksek meblağlar ödemek istemiyorsanız size iyi bir haberimiz var. Bu aksesuarların belli bir süre için kiralamanız da mümkündür. Hermes Birkin çantaların haftalık kiralama ücretleri, 350 dolardan başlar. Modele bağlı olarak 500 doları da aşar.

Dünyanın En Pahalı Hermes Birkin Çantası $380.000!

Lüks aksesuarlardan bahsederken konunun kaçınılmaz olarak Hermes çanta fiyatlarına gelmesi normaldir. Şu an için bir Hermes Birkin çantaya ödenen en yüksek tutar 380.000 dolardır. Bu meblağ, 2017’de yapılan açık arttırmada elmas detaylarla daha da şık hâle getirilmiş timsah desenli modele aittir.

Borsayı Unutun, Birkin’ler Daha İyi Bir Yatırım

Çantaları yatırım aracı olarak değerlendirmek ilk anda kulağa çok mantıklı gelmeyebilir. Ancak söz konusu olan Hermes çantalarsa fikriniz değişecektir. Zira bu aksesuarların hem sınırlı sayıda üretilmesi hem de her geçen gün daha popüler hâle gelmesi nedeniyle değerleri sürekli bir artış eğilimindedir. Öyle ki bir Hermes Birkin çantanın değeri, 5 yıl içinde 2 katına çıkabileceğiniz söyleyebiliriz. Uzmana göre bu oran, Birkin’leri altından bile daha avantajlı bir yatırım aracı kılar. 

hermes çanta

Boş Bir Birkin Neredeyse 1 kg Ağırlığında Olabilir

Üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi ve aksesuarlarına bağlı olarak çok bir Birkin çantanın ağırlığı 1 kg’yi bulur. İlk başta bu biraz yüksek gelebilir ama gözünüz korkmasın. Sonuçta kalitenin de bazı bedelleri olmak zorundadır. 

Birkin’ler Boyut, Renk ve Dokusuna Göre İsimlendirilir

Birkin modellerinin isimlendirmesinde sayıların bulunması dikkatinizi çekebilir. Bu sayılar, o modelin boyutunu ifade eder. Yani Birkin 35 modelleri, uzunluğu 35 cm olacak şekilde üretilir. Benzer şekilde aksesuarların renk ve dokusu da isimlendirmede önemli bir faktör olarak dikkat çekerr. Bunun en net örneklerinden birinin çiçek desenleriyle bezeli Birkin Faubourg Tropical olduğunu söyleyebiliriz.

Hermes Birkin Çantaları Neden Pahalı?

Hermes Birkin çantaların pahalı olarak değerlendirilebileceğinden bahsettik. Ancak bu durumun oluşmasında bazı faktörleri özel olarak etkilidir. Hermes Birkin çanta fiyatlarının yüksek olması şu nedenlere bağlayabiliriz:

  • Sınırlı sayıda üretmelerine bağlı olarak az bulunmaları
  • En yüksek kalitede malzemeden üretilmeleri
  • Geleneksel yöntemlerle imal edilmeleri
  • İkonik statüsü nedeniyle bir prestij göstergesi olarak kabul edilmeleri

Bu sayılanlara ek olarak Hermes çantaların son dönemde bir yatırım aracı olarak değerlendirilmeye başlanması da fiyat üzerinde etkili olan bir neden olarak gösterebiliriz.

Günümüzün En Pahalı Birkin Çantası Nedir?

Günümüzde en pahalı Birkin çanta, sadece üç adet olan Sac Bijou modelidir. 1,5 milyon doları aşan bir değer biçilen bu özel tasarım rose rengi altından üretilmiştir. Tam 2712 adet elmas barındırır. Etiket fiyatı en yüksek olan Birkin çantaları ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Birkin 20 Matte Alligator
  • Birkin Himalaya
  • Diamond Birkin
  • Birkin Faubourg
  • Birkin Ombré

Orijinal Hermes çanta fiyatları, ürünlerin sınırlı sayıda üretilmesi nedeniyle sürekli değişir. Dolayısıyla bu aksesuarların ücretlerini net şekilde ifade etmek oldukça zordur. Siz de Hermes Birkin çantaların güncel fiyatlarını takip edip Amerikadaniste’nin sunduğu uygun kargo tutarları sayesinde bu göz alıcı ürünlere mümkün olan en uygun koşullarda sahip olabilirsiniz.

Amerikan’dan Nasıl Çanta Alınır?

Hermes marka çantaları ya da diğer markaların ürünlerini Amerika’dan satın almak için yapmanız gereken son derece kolaydır. Bu prestijli aksesuarları Amerikadaniste üzerinden sadece birkaç basit aşamada pratik şekilde sipariş edebilirsiniz: 

  • Sitemize kayıt olarak kendinize özel olarak Amerika’da bir adres edinin.
  • İstediğiniz çantayı dilediğiniz websitesinden edindiğiniz Amerika adresine sipariş verin.
  • Biz ürünleri belirlediğiniz Amerika adresinizden sizin adınıza teslim alalım.
  • Son olarak da siparişinizi 3-5 iş günü içerisinde size ulaştıralım.

Bu bunun yanında Amerikadaniste’nin Benim İçin Al hizmetiyle Gucci, Louis Vuitton ve Chanel gibi markaların imzasını taşıyan çantaları kolayca sipariş edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz ürünleri seçmek ve Amerikandaiste’nin deneyiminden yararlanmak! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply