büyük beden kıyafet
Uncategorized

Büyük Beden Kombin Önerileri

Günümüzde pek çok alanda olduğu gibi beden algısı konusunda da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu değişime paralel olarak standart güzellik anlayışlarının büyük ölçüde yıkıldığını söyleyebiliriz. Daha net ifade etmek gerekirse artık daha şık giyinmek için spesifik fiziksel özelliklere sahip olması gerektiği düşünülmüyor. Buna bağlı olarak da dünyada pek çok marka, büyük beden ürünlere koleksiyonlarında yer veriyor. Dolayısıyla artık büyük beden kombin önerilerinin de son derece önemli hâle geldiğini söylemek yanlış olmaz. Siz de aynı görüşteyseniz doğru yerdesiniz. Çünkü bu içeriğimizde büyük beden kıyafetlerin nasıl en doğru ve şık şekilde kullanılabileceğine birlikte bakacağız.

Büyük Bedenler için Tarz Kıyafet Seçimleri

Büyük beden modasındaki gelişime bağlı olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Artık herkes istediği tarza giyinebilme ve birbirinden şık kombinler oluşturabilme imkânına sahiptir. Yani büyük bedenler için tarz kıyafet seçimlerini tek tip bir kategoriye sıkıştırmak doğru olmaz. İstenilen her stil yaratılabilir, girilecek her ortam için göz alıcı kombinler rahatlıkla yapılabilir.

Görece daha resmî olmanız gereken iş ortamı için bol kesim gömlekleri, bluzları ya da mevsime bağlı olarak kazakları tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem son derece şık hem de rahat bir kombin yapabilirsiniz. Daha da etkileyici bir görünüme sahip olmak isteyebileceğiniz gece davetleri ya da düğünler için de sayısız büyük beden kıyafet alternatifi bulabilirsiniz. Örneğin; beden tipinize uygun ve vücut hatlarınızı saran elbiseler bu gibi ortamlarda hayal ettiğiniz stile ulaşmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

Aynısı spor giyinmek isteyenler için de geçerlidir. Günümüzde pek çok marka, büyük bedenli t-shirtler, sweatshirtler, jeanler ve birçok ürünü piyasaya sunar. Yani büyük beden tarz kıyafet seçiminde belirleyici olan faktör sizin nasıl bir stil yaratmak istediğinizdir. Bunu yaparken de kendinizi Türkiye’de satılan parçalarla sınırlamanıza gerek yoktur. Amerikandaiste’ye üye olarak uluslararası markaların büyük beden seçeneklerine de rahatlıkla ulaşabilir, şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

Büyük Beden Modasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük beden tarzı kombinler yaparken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Bu detaylara özen gösterdiğiniz takdirde hem kendiniz için doğru parçaları seçebilir hem de oluşturmak istediğiniz stili kolayca yaratabilirsiniz. Peki, bu detaylar nelerdir? Şimdi bunlara bakalım.

  • Her tür giyimde olduğu gibi büyük bedende de öncelikli olarak vücut tipinizi tanımanız gerekir. Eğer kendi bedeninize uygun bir parça seçemezseniz o parça vitrinde ne kadar şık durursa dursun sizin üzerinizde aynı sonucu vermeyecektir. Vücudunuzu tanıdığınızda ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeleri de çok daha kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz.
  • Vücudunuzda bazı bölgeleri kapatmak için gereğinden fazla dar kıyafetleri tercih etmeyin. Çünkü bu tür parçalar konforunuzu olumsuz anlamda etkiler. Ayrıca bir süre sonra formunu kaybederek şıklığınıza sekte vurma riski taşır.
  • Büyük beden giymeniz, aşırı bol parçaları tercih etmeniz anlamına gelmez. Çünkü düşündüğünüzün aksine bu tür giysiler sizi daha da kalın gösterebilir. 

Bu saydıklarımız dışında her zaman mevsim şartlarına uygun giyinmeniz gerektiğini de unutmayın. Ne kadar şık, ne kadar etkileyici olursa olsun o kıyafet, içinde bulunduğunuz mevsime uygun değilse her zaman yanlış tercihtir.

Büyük Bedenler için Aksesuar ve Ayakkabı İpuçları

Aksesuarları, büyük beden kombinleri için birer dengeleyici unsur olarak değerlendirebiliriz. Örneğin; sade tasarımın hâkim olduğu bir elbise tercih ettiğinizde belinize takabileceğiniz geniş bir kemer ya da aynı bölgeye bağlayabileceğiniz bir kuşakla proporsiyonunuzu daha dengeli kılabilirsiniz. Üstelik bu yönde bir tercih, kombininizi de hareketlendirerek sizi çok daha etkileyici bir görünüme kavuşturacaktır.

Büyük beden ayakkabılara baktığımızda ise Türkiye şartlarında oldukça sınırlayıcı bir tablo karşımıza çıkar. Gerek spor gerekse klasik çizgideki birçok marka, büyük beden ayakkabıları Türkiye’de sınırlı model ve sayıda satışa çıkarır. Dolayısıyla standart üstü ayaklara sahipseniz yurt dışından alışveriş yapma seçeneğine yönelmeniz gerekebilir. Amerikadaniste aracılığıyla bu tür siparişlerinizi kolayca verebilirsiniz. Buna ek olarak kredi kartı kısıtlamaları gibi durumlarla karşılaşmanız hâlinde Benim İçin Al hizmetiyle istediğiniz her türden ayakkabıyı kolaylıkla edinebilirsiniz ve tarzınızı bu şekilde zenginleştirebilirsiniz.

Hangi Markalarda Büyük Beden Var?

Genel güzellik standartlarına dair problemli algının yıkılmaya başlamasına paralel olarak büyük beden satan markaların sayısında da önemli bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla artık birçok bilinen markanın koleksiyonlarında bu tür parçalar bulmanız mümkündür. Yurt dışına baktığımızda ise bu konuda daha geniş bir yelpazeyle karşırız. Spesifik olarak bu alana odaklanarak öne çıkan büyük beden markalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Dia & Co
  • Eloquii
  • Reformation
  • Cider
  • Universal Standard

Büyük beden erkek giyim markalarına baktığımızda da karşımıza benzer bir tablo çıkar. Yurt dışında erkeklere yönelik hizmet veren ve büyük bedene koleksiyonlarında sıklıkla yer veren markalardan bazıları şunlardır:

  • Good Counsel
  • Dickies
  • One Bone
  • Banana Republic
  • Savage X Fenty

Bu saydıklarımız dışında hâlihazırda Türkiye pazarında yer alsa da burada büyük bedenlere yeterince odaklanmayan markalar da vardır. Söz konusu markaların büyük beden ürünlerini satın almak için Amerikadaniste’yi tercih edebilirsiniz. Amerikadaniste’nin uygun kargo şartları sayesinde istediğiniz ürünlere çok kısa bir süre içinde rahatlıkla ulaşmanız mümkündür.

Büyük Bedenler İçin Kombin İpuçları

Büyük beden ürünlerdeki çeşitliliğin artmasının her ortama uygun kombin yapmayı da oldukça pratik hâle getirdiğini söyleyebiliriz. Örneğin; rahatlığı ön plana çıkarırken cool görünüm de yaratan bir sokak modası kombini yapmak istiyorsanız basic t-shirtlerle jeanleri birlikte kullanabilirsiniz. Benzer şekilde oduncu gömlekleri, farklı türden pantolon ya da etek modelleriyle bir araya getirerek öğlen yemeği davetlerine katılabilirsiniz. Ya da akşam arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz.

Biraz daha bohem ve şık bir hava yaratmak istiyorsanız da tercihinizi midi boy elbiselerden yana kullanabilirsiniz. Mevsim şartlarını da gözeterek bu tür parçaları kovboy çizmeleriyle kombinleyebilirsiniz. Üstelik bu tarz bir kombin günlük olarak kullanılabileceği gibi ofis ortamı için de son derece uygundur. Eğer daha göz alıcı olmak istiyorsanız büyük beden şık kıyafetler sizin için hayat kurtarıcı olacaktır. Renk uyumunu da göz önünde bulundurarak büyük kolyeler ya da stil çantalarla katıldığınız davetin yıldızı olmanız hiç de zor değildir. Ayrıca büyük beden plaj elbisesi modelleriyle yaz şıklığını doyasıya yaşayabilirsiniz.

büyük neden kombin

Amerikadaniste ile Yurt Dışından Kolay Büyük Beden Alışverişi

Yurt dışından büyük beden alışverişi yapmak istiyorsanız Amerikadaniste’nin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Amerikadaniste, Amerika’dan Türkiye’ye hızlı kargo hizmeti ve 17 yılı bulan geniş deneyimiyle aradığınız ürünlere kolaylıkla ulaşmanızı mümkün kılar. Üstelik tüm alışveriş süreci sadece birkaç basit adımda gerçekleşir.

  • Amerikadaniste’ye üye olun ve kendinize Amerika’da bir adres edinin.
  • Satın almak istediğiniz büyük beden ürünleri sepetinize ekleyin ve siparişinizi tamamlayın.
  • Sipariş ettiğiniz ürünleri Amerika’daki adresinizden sizin adınıza biz alalım.
  • Son adımda da büyük beden siparişlerinizi 3-5 iş günü içerisinde Türkiye’deki ikamet adresinize teslim edelim.

Bu basit adımları her türden ürünü kolaylıkla sipariş edebilirsiniz. Amerikadaniste, Türkiye’de bulmanın mümkün olmadığı ürünleri satın alma imkânı yaratarak birbirinden özgün kombinler yapmanıza yardımcı olur.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply