Uncategorized

Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler’in Lansmanı Yapıldı!  

Meta Connect etkinliği kapsamında yeni nesil akıllı gözlük Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler’in lansmanı gerçekleştirildi. Bir önceki sürümü, beklenen ilgiyi uyandırmamış ve işlevsel görülmemiş olan ürünün bu yeni serisinde iyileştirilen ve eklenen yeni özellikler şimdiden yankı uyandırmışa benziyor.

Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler kullanıcılarına sosyal medyada canlı yayın yapabilme imkanının yanı sıra  yüksek çözünürlüklü kamerası sayesinde etkileyici ve yüksek kaliteli video ve fotoğraflar çekebilme imkanı sunuyor. Bunun gibi pek çok yeni özelliğe sahip olan Ray-Ban yeni nesil akıllı gözlük için bilinmesi gereken tüm detayları yazı içerisinde bulabilirsin…

Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler Ne İşe Yarar?

Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler, geleneksel bir güneş gözlüğünün özelliklerine ek olarak akıllı özellikler sunan bir seridir. Klasikleşmiş Ray-Ban modellerine teknolojinin entegre edilmesiyle kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amaçlanmıştır.

Akıllı gözlük, göz seviyesindeki bir kamerayla donatılmıştır. Bu sayede fotoğraf çekebilir veya videolar kaydedebilirsiniz. Bu temel özellik anıları daha pratik bir şekilde yakalayabilmek veya paylaşmak için oldukça kullanışlıdır.

Ray Ban Smart Glasses’ın Özellikleri Neler?

Ray-Ban Akıllı Gözlükler, geliştirilmiş pek çok yeni özelliğe sahip. Bu seride önceki seriye göre özellikle donanım tarafında birçok iyileştirme yapılmış. Ayrıca şık görünümüyle günlük kullanıma uygun. Ray-Ban Akıllı Gözlükler için öne çıkan özellikleri aşağıda sizin için sıraladık:

Geniş açılı kamera

Ray-Ban Stories akıllı gözlük serisi yalnızca 5 GB çözünürlüğe sahip kamera içermekteydi. Ray-Ban ikinci nesil akıllı gözlükler ise 12 MP ultra geniş açıya sahip. Bir önceki nesle bakıldığında bu çözünürlük kullanıcıya oldukça yüksek kalitede çekim yapma olanağı sunmakta.

Gözlüğün pil ömrü ise yanında gönderilen şarj kutusuyla birlikte 36 saate kadar sürmekte.

Daha fazla depolama alanı

Ray-Ban akıllı gözlük serisinin bu yeni sürümünde depolama tarafında da ciddi bir iyileştirme yapılmış. Önceki seride 4 GB olan dahili depolama alanı yeni nesil ile birlikte 32 GB’a çıkarılmış.

Video çekebiliyor

Ray-Ban akıllı gözlükler 60 saniyeye kadar video kaydedebilmekte. 1080p görüntü kalitesine sahip olan videolar hızlı bir şekilde kaydedilirken, sonrasında sosyal medya hesabında paylaşılabilmektedir.

Yeni nesil akıllı gözlükler ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden de canlı yayın yapabilme imkânı sunmakta. Ancak Meta’nın View uygulaması bağlantı hızı gibi birkaç faktöre dayalı olarak hizmet verdiği için video kalitesini otomatik olarak belirlemektedir. Yani bu nedenle videolar bulanık olarak görülebilir.

Cam gibi çözünürlük

Bu seride aynı zamanda çözünürlük iyileştirmesi de yapılmıştır. Önceki sürümde 2592 x 1984 piksel çözünürlüğe sahip olan fotoğraflar, artık bu yeni sürümde 3024 x 4032 piksel kalitesine ulaşmıştır. Bunun yanı sıra 5 adet de mikrofonu bulunan seride, ses kalitesi açısından da önemli ölçüde iyileştirmeler görülmektedir.

Suya dayanıklı

Ray-Ban Akıllı Gözlükler Snapdragon AR1 Gen 1 işlemciyle çalışmaktadır. Ayrıca IPX4 yani hafif su sıçramalarına karşı dayanıklıdır. Peki, bu ne demek?  Örneğin gözlüğü tekne içerisinde kullanabilirsiniz. Ancak birebir suyla temas veya dalış gibi aktiviteler için kullanımı henüz uygun değildir.

Sesli komut

Akıllı gözlüğü denetlemek için sesli komutlar da kullanılabilmektedir. Mesela, canlı bir yayın başlatmak veya içerikleri diğer kişilere iletmek için sese dayalı komutlar verme olanağı bulunmaktadır. Meta, gözlüklerin bu özelliğinin yapay zekâ desteğiyle paylaşım süreçlerini daha hızlı ve daha kolay hale getirebileceğini ifade etmiştir.

Yenilenen tasarım

Tüm yeniliklerin yanı sıra gözlük tasarımı da elden geçirilerek inceltilen saplarla daha şık bir görünüme kavuşturulmuştur. Üstelik artık genişleyen bir dokunmatik yüzey de sunmaktadır. Böylece, müziği yönlendirmek, sesi ayarlamak veya fotoğraf ile video kaydı almak gibi işlemler daha da basit hale gelmektedir.

Ray-Ban Akıllı Gözlükler Legal Mi?

Ray-Ban akıllı gözlük fotoğraf ve video çekebiliyor olması dolayısıyla pek çok tartışmanın da ana kaynağı olmuştur. Özellikle mahremiyet ihlali konusunda ürünün legal olup olmadığı merak edilmektedir. Bu konuda kesin bir yargıya varılmamakla beraber, ürün üzerinde bulunan LED ışıkların bir uyarıcı olduğu savunulmaktadır. 

Video çekme işlemi sırasında akıllı gözlüğün üzerinde bulunan LED ışıklar devreye girmektedir ve ışığın yanıyor oluşu dışarıdan görülmektedir. LED ışık gizlenmeye çalışıldığında ise fotoğraf veya video çekimi yapılamamaktadır. Bu özellik de ürünü şu an için legal hale getirmektedir.

Ray-Ban Akıllı Gözlükler Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

İlk Ray Ban Stories akıllı gözlük Eylül 2021’de tanıtılmış, 300 ABD doları fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Ray-Ban Akıllı Gözlükler’in çıkış tarihi ise 17 Ekim olarak duyuruldu. 17 Ekim gelmeden ön siparişini oluşturabilir 17 Ekim’de Ray-Ban Akıllı Gözlükler ‘e sahip olabilirsiniz.

Ray-Ban Akıllı Gözlükler’in Fiyatı Ne Kadar?

Ray-Ban Akıllı Gözlükler, kullanıcıya yeni renklerin yanı sıra şeffaf seçenek de sunmaktadır. Klasik Wayfarer tasarımına sahip olan gözlük; güneş ışığı, polarize, şeffaf ve geçişli gibi çeşitli lens seçeneklerine de sahiptir.

Ray-Ban Akıllı Gözlükler’in fiyatı 299 ABD doları olarak belirlendi. Ancak gözlüğe ek olarak farklı özellikler de istenirse fiyat değişmekte. Örneğin polarize lensler için akıllı gözlük fiyatı 329 ABD dolar, geçişli lensler için ise fiyat 379 ABD dolarına çıkmaktadır.

Ray-Ban Akıllı Gözlükler için Ön Sipariş Nasıl Verilir?

Ray-BanAkıllı Gözlükler , resmi piyasaya sürümünden önce birkaç sitede ön siparişe açılmıştır. Yurt dışından ithal bir ürün olduğu için satın alım ve sipariş sırasında bazı prosedürlere tabi olabilmektedir. Ancak endişelenmeyin, ürünü en güvenilir ve sorunsuz şekilde alabilmenin bir yolu var: Amerikadaniste!

Amerikadaniste’nin “Benim için al” özelliği Ray-Ban Akıllı Gözlükler satın alımı için oldukça pratik bir yol sunmaktadır. Bu servis ile Türkiye’de ulaşamadığınız markaların ürünlerini birkaç dakika içinde güvenle satın alabilirsiniz ya da ön siparişini verebilirsiniz. Bunun için yalnızca birkaç adım uygulamanız gerekmekte. Sonrasında ise ürün gönderim prosedürleri sizin adınıza Amerikadaniste ekibi tarafından takip edilmektedir.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply