güneş gözlüğü markaları
Popüler Markalar

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları Nelerdir?

Güneş gözlüğü olarak bilinen aksesuarların, bugün kullandıklarımıza benzeyen ilk modern versiyonu 1929’da piyasaya çıkmıştır. Amerikalı optikçi Sam Foster imzasını taşıyan güneş gözlüğü markaları arasında zaman içinde kazandığı popülerlikle birlikte bu alanda âdeta hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Çünkü bu tarihten itibaren güneş gözlükleri, moda dünyasında önemli yer tutan ikonik bir aksesuara dönüştü.

Bugün gelinen noktada ise farklı tasarımlara sahip güneş gözlükleri, gardıroplarımızda önemli bir yer tutuyor. Kombinlerimizi tamamlamak adına ufak ama yeri doldurulamaz bir etki yaratıyor. Bu içeriğimizde bu aksesuarları seçerken dikkat edilmesi gerekenler, popüler güneş gözlüğü markaları gibi konulara değineceğiz.

Güneş Gözlüğünün Kaliteli Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Güneş gözlüğü gibi hem stil hem de sağlık açısından önemli bir ürün alırken tercihinizi kaliteli alternatiflerden yana kullanmanız gerektiğini rahatlıkla söyleyabiliriz. Peki, bir güneş gözlüğünün kaliteli olduğunu nasıl anlarsınız?

Bu konuda ilk bakacağınız detaylardan biri, gözlüğün üzerinde CE ibaresinin olup olmadığıdır. 1995’ten beri bir güvenilirlik işareti olarak kullanılan bu simge, ürünün asgari sağlık ve kalite standartları gözetilerek imal edildiğini kanıtlar niteliktedir. Fakat bu işareti taşıması, o gözlüğün en üst kalitede olduğunu göstermez.

İnternet üzerinden alışveriş yaparken satın alacağınız ürünü detaylı şekilde inceleme şansınız olmayabilir. Dolayısıyla sipariş edeceğiniz gözlüğün kalitesinden emin olmak istiyorsanız dünyaca ünlü markaların resmî satış sitelerine yönelebilirsiniz. Amerikadaniste, hızlı kargo ve pratik alışveriş sistemiyle yurt dışından en iyi güneş gözlüğü markalarının tasarımlarını Türkiye’ye getirtmenize aracılık eder. 

Hangi Güneş Gözlüğü Tercih Edilmeli?

Güneş gözlüğü tercih ederken dikkat etmeniz gereken doğrudan sağlıkla ilgili bazı detaylar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz: 

  • Seçeceğiniz gözlük mutlaka UV korumalı olmalıdır. Bunun için ürünün üzerinde UV 400 etiketinin olup olmadığına bakabilirsiniz. 
  • Sağlıklı ve net bir görüş için polarize camlı modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır.
  • Cam yerine mika kullanılmış ya da boyama yapılmış ürünlerden mutlaka kaçınmalısınız.

Bunlar dışında satın aldığınız ürünün orijinal olup olmadığına da mutlaka dikkat etmelisiniz. Çünkü orijinal olmayan gözlüklerin malzeme ve kaplama kalitesi son derece düşüktür. Buna bağlı olarak da tahriş gibi cilt problemleri tetiklenebilir. Benzer şekilde gözler yeteri kadar korunmayacağından daha ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Dolayısıyla Burberry gözlük gibi sahtelerine de sıklıkla rastlanan ürünleri alırken mutlaka güvenilir satıcılara yönelmek gerekir. Amerikadaniste’nin Benim İçin Al hizmetiyle bu riski ortadan kaldırabilir, yurt dışından güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Güneş gözlüğü önerileri yapılırken yüz şekli de göz önünde bulundurulmalıdır. Farklı yüz tiplerine göre gözlük modeli önerilerini aşağıdaki listemizden inceleyebilirsiniz.

  • Yuvarlak Yüz: Dikdörtgen, köşeli, kedi gözü tipi çerçeveler
  • Kare-Dikdörtgen Yüz: Yuvarlak çerçeveli ya da yarı çerçevesiz modeller
  • Oval Yüz: Büyük ve geniş çerçeveler
  • Elmas Yüz: Çerçevesiz ya da oval modeller
  • Üçgen Yüz: Büyük çerçeveler
  • Kalp Yüz: Geniş ve kanatlı ya da yuvarlak tabanlı çerçeveler

Siz de yüz tipinizi göz önünde bulundurarak kendiniz için en uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Guess güneş gözlüğü modelleri arasında ve diğer pek çok markanın kataloğunda size uygun tasarımlar mutlaka vardır. Burada önemli olan size en çok hangi gözlük yapısının uygun olduğunu bilmektir.

güneş gözlüğü takan kadın

Hangi Güneş Gözlüğü Camı Daha İyi?

Güneş gözlüğü camları genel olarak üç alt kategoriye ayrılır. Şimdi cam tiplerinin neler olduğuna ve özelliklerine tek tek bakalım: 

  • Organik Gözlük Camı: İsminden de anlaşılabileceği üzere bu camlar organik yapıdadır. Sentetiktirler ve günlük konuşma da “plastik cam” olarak da anılırlar. Fiziksel açıdan son derece sağlamdırlar, kolay kolay kırılmazlar.
  • Polikarbonat Gözlük Camı: En çok kullanılan organik gözlük camı tiplerinden biridir. İnce ve hafif olmalarıyla ön plana çıkarlar. Bunun yanında derbelerden etkilenmemeleri sayesinde son derece sağlam olduklarını da söyleyebiliriz. Fiziksel özelliklerinin yanında UV ışınlarını %100 oranında engelleyebilirler. Buradan hareketle göz sağlığı açısından da son derece nitelikli olduklarını söylemek mümkündür.
  • Mineral Gözlük Camı:  Bu camların en önemli özelliği, görüş açısından sağladıkları netlik seviyesidir. Saf elementler kullanılarak üretilen bu camlar, çizilmeye karşı son derece dayanıklıdır. Hafif olmalarıyla da bilinen mineral gözlük camları, geri dönüştürülebilir yapıları sayesinde sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.

Farklı cam türleri arasında herhangi bir alternatifi en iyi olarak öne çıkarmak son derece zordur. Guess gözlüklerde ya da diğer markaların ürünlerinde kullanılabilen cam türleri, farklı açılardan avantajlar sağlar. Dolayısıyla sizin için en iyi güneş gözlüğü camını seçerken kullanım alışkanlıklarınızı ve beklentilerinizi dikkate almanız en doğrusu olacaktır.

En Pahalı Gözlük Kaç Lira?

Güneş gözlükleri hakkında konuşurken bu ürünlerin fiyatları sık sık gündeme gelen konulardan biridir. Özellikle Prada güneş gözlüğü gibi üst segment ürünlerin satış bedelleri çokça merak edilir. Günümüzdeki en pahalı güneş gözlüğü ise Chopard markasının imzasını taşıyan De Rigo Vision modelidir. Köşeleri, 4 karatlık tam 51 elmasla bezeli olan bu modelin fiyatı 408 bin dolar, yani yaklaşık 13.335.000 liradır.

Siz de satın almayı düşündüğümüz gözlüklerin fiyatlarını internet üzerinden araştırabilir, sipariş etmeye karar verebilirsiniz. Sonrasında da bu model,i Amerikadaniste’nin sunduğu hızlı ve uygun kargo imkânlarıyla adresinize kadar getirtebilirsiniz. 

En İyi Güneş Gözlüğü Markaları

Güneş gözlüğü satın alırken tercihinizi hangi markadan yana kullanacağınıza karar veremiyor olabilirsiniz. Bu noktada işinizi kolaylaştırmak adına tarzıyla fark yaratan, tasarımlarıyla modaya yön veren markaları sizin için listeledik.  

Cartier

Ticari hayatına 1847 yılında mücevher alanında başlayan Cartier, günümüzün en önemli gözlük üreticilerinden biridir. Buna bağlı olarak da Cartier güneş gözlükleri tüm dünyada geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. 

Prada

Prada güneş gözlükleri, şıklığın ve prestijin birleşimini temsil eder. Çünkün lüks tekstil deyince akla gelen ilk markalardan olan Prada, yarattığı imza tasarımlarla gözlük alanının da yıldızlarından biridir. 

Miu Miu

Prada’nın bir alt markası olarak değerlendirilebilecek Miu Miu, daha çok kadınlara yönelik üretim yapan bir aksesuar ve giyim markasıdır. Miu Miu güneş gözlükleri de özgün kombinler yapmak isteyenlerin gözde aksesuarlarındandır.

Gucci

1921’den bu yana moda deyince akla gelen ilk markalardan olan Gucci, gözlük alanında da hem erkek hem kadınlar tarafından tercih edilen üreticilerin başında gelir. Hâl böyleyken Gucci güneş gözlüklerinin bu alanın yıldızlarından birini olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Versace

İtalyan moda devi Versace, 2003 yılından bu yana üretim yaptığı güneş gözlüğü sektörünün de en çok tercih edilen markalarından biridir. Versace güneş gözlükleri de stilini İtalyan tarzıyla tamamlamak isteyenlerin öncelikli tercihlerinden biri olarak öne çıkar.

Amerikadaniste’nin pratik alışveriş sistemiyle en iyi erkek güneş gözlüğü markalarının tasarımlarını ve diğer pek çok ürünü sadece birkaç adımda satın alabilirsiniz. Peki, bu adımlar neler mi?

  • Amerikadaniste’ye üye olarak bu ülkede kendinize ait bir adres edinin.
  • İstediğiniz ürünleri sepetinize ekleyin ve siparişinizi oluşturun.
  • Ürünlerinizi Amerika’daki adresinizden teslim alalım.
  • Son olarak da ürünlerinizi 3-5 iş günü içerisinde Türkiye’deki adresinize ulaştıralım.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply