mezuniyet elbisesi
Öneriler

2024 Mezuniyet Kıyafeti Trendleri: Mezuniyet Elbisesi Nasıl Seçilir?

Mezuniyet gecenizde göz alıcı bir stile ulaşmak konusunda bir miktar endişeliyseniz merak etmeyin. Bu içeriğimizde sizin için en doğru mezuniyet elbisesi seçimini yapmanız için etkili ipuçları vereceğiz.

Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalı?

Mezuniyet kıyafeti seçerken ilk olarak vereceğiniz karar, o akşam nasıl bir stile sahip olmak istediğinizdir. Yani sadeliğin öne çıktığı estetik bir kombin mi yapmak istiyorsunuz. Yoksa görenlerin dönüp bir kez daha baktığı göz alıcı bir etki mi yaratmayı arzu ediyorsunuz? Öncelikle bunu netleştirmeniz gerekir. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için bu iki farklı stilin genel özelliklerini şöyle toparlayabiliriz:

  • Sade ve Şık Elbiseler: Bu tür elbiselerin öne çıkan özelliğinin zarafet olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Dolayısıyla mezuniyet gecenizde cool görünmek, sade detayların getireceği şıklığı kombininizin temel unsuru kılmak istiyorsanız tercihinizi bu tür mezuniyet elbise modellerinden yana kullanabilirsiniz.
  • Payetli ve Parıltılı Elbiseler: Işıl ışıl, göz alıcı bir stil oluşturmak istiyorsanız da payetlerin hâkim olduğu modeller sizin için doğru tercih olabilir. Böylelikle etkinliğin düzenlendiği mekânın ışıklarını lehinize kullanabilir, tüm gece tarzınızla parlayıp dikkat çekebilirsiniz.

Bu özel gecede giyeceğiniz elbise için tercihinizi Amerikadaniste’nin kolay alışveriş sistemi sayesinde yurt dışı markalarından yana da kullanabilirsiniz. 

Mezuniyet Elbisesi Uzun mu Kısa mı Olmalı?

Mezuniyet elbisesi seçerken kıyafetin uzun mu yoksa kısa mı olacağına karar vermek de önemlidir. Uzun bir tasarıma sahip olan elbiseler, boyunuzun daha uzun görünmesine yardımcı olmalarıyla öne çıkar. Kısa mezuniyet elbiselerini ise genellikle yazın yapılan bu etkinliklerin mevsim şartlarına daha uygun olarak değerlendirebiliriz. Ek olarak konfor açısından da öncelikli seçim olarak nitelenmeleri mümkündür. Ayrıca midi boy olarak isimlendirilen dizin altında biten mezuniyet elbisesi modellerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Mezuniyet Elbisesi Ne Renk Olmalı?

Mezuniyet kombininin ana rengini belirlerken cilt tonunuzu göz önünde bulundurmanız yerinde olabilir. Farklı ten renklerine göre mezuniyet elbisesi rengi  ipuçlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Soğuk Cilt Tonları: Bu tür bir cilde sahip olmak renk tercihi konusunda ciddi bir serbestlik sağlar. Koyu tonlara yönelmek, soğuk cilt tonuna sahip onların şık bir stile ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Koyu tonları pek tercih etmiyorsanız açık mavi ya da fuşya gibi alternatifleri seçebilirsiniz.
  • Sıcak Cilt Tonları: Toprak tonları bu tür cilde sahip olanlar için en doğru tercih olacaktır. Bej, açık kahverengi veya taba gibi seçenekler sıcak cilt tonlarıyla son derece estetik bir uyum yakalar. Bu noktada koyu renklerin sıcak cilt tonuyla çok uyumlu olmayabileceğini de belirtelim.
  • Nötr Cilt Tonları: Bu cilt tipi de renk seçimi konusunda özgürlüğü beraberinde getirir. Nötr cilde sahipeniz, daha hareketli bir görünüm için sarı ya da pembe gibi renklere yönelebilirsiniz. Görece sade bir kombin için koyu yeşil veya bordo gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Elbette ki mezuniyet elbisesi seçerken tek bakılması gereken ten rengi değildir. Makyaj, takı ya da çanta gibi aksesuarlar aracılığıyla yapacağınız ufak dokunuşlarla her türden elbiseyi farklı ten renkleriyle son derece uyumlu hâle getirebilirsiniz.

Mezuniyet Elbisesi Nasıl Seçilir?

Mezuniyet elbisesi seçimi yaparken birtakım unsurlara özellikle dikkat etmek gerekir. Bu unsurların neler olduğunu şöyle sıralayabiliriz:

  • Organizasyonun düzenlendiği mekânın açık ya da kapalı oluşu
  • Varsa törenin teması
  • Ten renginiz

Bu detaylar dışında mezuniyet elbisesi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli faktörlerden biri de vücut tipinizdir. Çünkü vitrinde çok şık görünen bir elbise sizin yapınızla uyumlu olmadığı takdirde şık bir sonuç vermeyebilir. Şimdi vücut tipinin mezuniyet elbisesi seçimini nasıl etkileyeceğine detaylı olarak bakalım.

mezuniyet kıyafeti seçimi

Vücut Tipi Nedir? Vücut Tipine Göre Mezuniyet Elbisesi Nasıl Seçilir?

Genel itibarıyla vücut tipi kişinin sahip olduğu bedensel yapıyı tanımlamak için kullanılan ifadeleri kapsar. Farklı proporsiyonlara işaret eden vücut tipleri, üniversite mezuniyet elbiseleri arasından tercih yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken bir konudur. Aksi hâlde giydiğiniz elbisenin yaratacağı memnuniyet hissi son derece düşük olabilir.

Armut ya da kum saati vücuda sahip kişilerin bel bölgesine oturan kıyafetler giymesini önerebiliriz. Bu sayede bellerinizin inceliği ön plana çıkarılarak daha etkileyici bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bel hizasında kuşak ya da kemer gibi aksesuarlara yer vermek de benzer bir etki yaratacaktır.

İnce bir yapıdaki kişiler için askılı elbiseleri öne çıkan alternatifler olarak gösterebiliriz. Bu vücut tipine sahip kişiler V yakalı tasarımlara yönelerek mezuniyet gecesindeki kombinlerine hareketlilik katabilir. Minyon kişilerin ise genel olarak uzun elbiselerden kaçınması gerektiğini söylemek yanlış olmaz. Son olarak da elma tipi vücuda sahip kişilerin büyük beden mezuniyet elbiselerine yönelebileceği, böylece bellerini kamufle edebileceklerini söyleyebiliriz.

Kumaş ve Doku: Mezuniyet Elbisesi Alırken Kumaşın Önemi

Kumaş, mezuniyet elbisesinin hem görünüme hem rahatlığına hem de dayanıklılığına etki eden önemli bir faktördür. Dolayısıyla elbise alırken ne tür bir kumaştan yapıldığına da özen göstermeniz gerekir. Kaliteli bir kumaştan üretilmesi o kıyafetin üzerinizde sergileyeceği şıklık konusunda belirleyicidir. Mezuniyetlerin yazın yapılması nedeniyle nefes alabilen kumaşların daha isabetli bir seçim olacağını söyleyebiliriz.

Mezuniyet Kıyafeti Nasıl Kombinlenir?

Seçtiğiniz mezuniyet elbisesini doğru aksesuarlarla kombinleyerek şıklığınıza şıklık katabilir ve gecenin yıldızı olabilirsiniz. Bu noktada kombin tercihlerinizi elbisenizin model ve rengine göre yapmanız büyük önem taşır. Hangi aksesuarları seçeceğinize karar veremiyorsanız aşağıdaki öneri listemize göz atabilirsiniz:

  • Siyah Gibi Koyu Renk Elbiseler İçin: Gümüş ya da altın takılar, elbiseyle aynı rdenkte çanta ve ayakkabılar
  • Mavi Elbiseler İçin: Gümüş takılar, farklı mavi tonlarında çantalar, açık renk ayakkabılar
  • Kırmızı Elbiseler İçin: Altın takılar, açık renk ya da kırmızı tonlarında çantalar, platform topuklu ayakkabılar

Mezuniyet kombininizi zenginleştirmek için tercih edeceğiniz aksesuarları yurt dışından sipariş ederek sıradanlıktan sıyrılan özgün bir stil yaratabilirsiniz. Bunun için hemen Amerikandaniste’ye üye olabilirsiniz

İyi ve Rahat Mezuniyet Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Mezuniyet balo elbisesi seçiminden sonra sıra bu özel gecede giyeceğiniz ayakkabıyı belirlemeye gelir. Ayakkabı seçiminde şıklık ve rahatlığı bir araya getiren modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü böyle bir organizasyonda gece boyunca hareket hâlinde olma ihtimaliniz son derece yüksektir. Dolayısıyla mezuniyet gecesi için çok ince topuklu ayakkabılar seçmenizi önermeyiz. Bunun yerine platform tabanlı modellere ya da stilettolara göz atabilirsiniz. Hayalinizdeki mezuniyet ayakkabısını Türkiye’de bulamıyorsanız Amerikadaniste’nin alışverişteki sınırları kaldıran Benim İçin Al servisini kullanmanızı öneririz. 

Amerika’dan Mezuniyet Alışverişi

Mezuniyet alışverişini Amerika’dan yaparak özgün stil bir yaratmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Amerikadaniste, sadece bu tür siparişler için geliştirilmiş Amerikan’dan Türkiye’ye kargo hizmetiyle hayatınızın en unutulmaz gecelerinden birinde tam da istediğiniz kombini yapmanızı mümkün kılar. Üstelik bu sayede American Threads, Princess Polly ve L’OFFICIEL gibi özel markaların balo kıyafetlerini de tercih etmeniz mümkün olur.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply