Öneriler

Yurt Dışından Sipariş Verirken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Teknolojinin gelişmesi ve lojistik hizmetlerin artmasıyla beraber e-ticaret siteleri herkes için oldukça kullanışlı bir hale geldi. Artık bir ürün alırken o markanın ülkende satış yapıp yapmaması büyük bir sorun değil. E-ticaret sitelerinin her geçen gün hizmet kalitelerini yükseltmeleri sayesinde yurt dışından bir ürünü kolaylıkla getirebiliyorsun. 

Tekstil, kozmetik, kırtasiye ve teknoloji sektöründe satış yapan birçok e-ticaret sitesi bulunuyor. Bunlardan bazıları güvenilir olmakla beraber, bazıları da herhangi bir garanti sunmadan, sıfır güvence ile ürünlerini pazarlıyor. Dolayısıyla kullanıcılar da çeşitli problemlerle başa çıkmak zorunda kalıyor. 

Peki, yurt dışından ürün getirmenin risklerinin neler olduğunu biliyor musun? Teknoloji her ne kadar gelişse ve lojistik hizmetler artsa da bu güvenli olmayan e-ticaret siteleri yüzünden birçok risk ile karşı karşıya kalabilirsin. İşte bu tehlikelere karşı hazırlıklı olman ve alışveriş yaptığın sitenin güvenliğini test etmen için dikkat etmen gereken birkaç konu var. 

1-Gümrük Süreçleri

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların çoğu başlarına gelmeden bu durumu fark etmeseler de satın alınan ürünün gümrüğe takılması birçok insanın karşılaştığı bir problem. 

Ürünün gümrüğe takılmasının farklı sebepleri olabilir. En önemli sebeplerden biri tüketicinin aldığı ürünün ticaret maksadı taşıdığı düşünülmesidir. Yani yurt dışından alışveriş yaparken satın aldığın ürünlerin fiyatına ve adedine dikkat etmelisin. 

İstediğin bir ürünün farklı renklerini aldığın zaman bu bir problem oluşturmaz ama aynı üründen birden fazla aldığında her ne kadar ticaret amacı taşımadan bu eylemi gerçekleştirsen de satın aldığın ürün gümrüğe takılabilir. 

Satın aldığın ürünün ağırlığı ise brüt olarak 30 kilogramı aşmamalıdır. Tekstil ürünlerini satın almak isteyen tüketiciler için bu koşul her ne kadar büyük bir sorun teşkil etmese de satın alınan ürünün ağırlık limitini bilmek önemlidir. Gümrük süreçleri hakkında rahatça telefonla ulaşıp soru sorabileceğin bir firma ile çalışmak ise siparişinin gümrüğe takılmasını önleyecektir.

2-Teslimat Süresi

Yurt dışından sipariş ettiğin ürünün teslimat süresinin uzaması oldukça sık rastlanan bir durum. İki-üç hafta gecikmenin yanı sıra bu problem çok daha uzun bir döneme sarkabilir. 

Teslimat süresinin uzaması birçok farklı etken yüzünden olabilir. Satın aldığın ürünün yolculuk sırasında yanlış adreslere gönderilmesi ve bu adres karışıklıkları yüzünden normal teslim tarihinin ilerisinde bir tarihte teslim edilmesi, sıklıkla rastlanan problemler arasında. 

Bunlara ek olarak, bazı e-ticaret siteleri kargo takibi yapmaya imkân tanımıyor olabilir. Bu yüzden siparişini getiren firma kesinlikle kolaylıkla iletişime geçebileceğin, satın aldığın ürünün kargo takibini görebildiğin ve hızlı bir şekilde teslim etme taahhüdü veren bir firma olmalıdır.

3-Doğru Ürün Getirilmesi

Yurt dışından alışveriş yaparken adresine yanlış ürünün gelmesi en büyük kâbusun olabilir. Zaten kargo ve nakliyat işlemleri fazlasıyla zamanını alırken satın aldığın ürünün istediğin ürün olmaması bu süreci daha da uzatacaktır. 

Yanlış ürün teslimi hem teslimat için tekrar beklemene sebep olabilir hem de bazı markaların iade hakkı tanımaması sebebiyle istemediğin bir ürünü kullanmak zorunda kalabilirsin. Bu yüzden bu tür durumlara karşı garanti sunan bir firma seçmelisin.

4-Garanti Kapsamı

Yurt dışından sipariş ettiğin birçok ürünün ülkemizde garantisi bulunmamakta. Sadece teknoloji alanındaki ürünlerde değil, tekstil ve kozmetik ürünlerinde de bu sorunu yaşayabiliyorsun. Yani satın aldığın ürünlerin faturaları adresine bile gelse garanti kapsamında olmuyor. 

Bu sorunu yaşamamak için kesinlikle alışveriş yaptığın e-ticaret sitesinden aldığın ürünün garanti kapsamında olup olmadığına bakman gerekiyor. Birçok online alışveriş sitesi Türkiye’de bulamadığın markaları senin evine getirse de asıl üretici ile herhangi bir anlaşmaya sahip olmadıkları için ürünlerini garanti kapsamı altında satmıyorlar. Bu yüzden satın aldığın ürünleri mümkün olduğu kadar markaların resmi sitelerinden seçmek ilk tercihin olmalı.

5-İade Hakkı

Yurt dışından bir ürünü satın alırken bakman gereken özelliklerden biri de iade hakkının olup olmaması. Çoğu web sitesi iade hakkını tüketiciye verse de bazı durumlarda bu hak geçerli olmuyor ve internet üzerinden satın aldığın ürün yanlış bile olsa iade kabul etmiyorlar. 

İade süresi, ürünü satın aldığın platforma göre değişebiliyor. Kimileri iki haftalık bir iade süresi verirken kimileri de bir hafta veriyor. Bu sebeple yurt dışından ürün satın alırken mutlaka iade hakkın olup olmadığını da kontrol etmen gerekiyor. 

Amerikadaniste ile Kolay ve Hızlı Sipariş Süreçleri

Yurt dışından istediğin bir ürünü satın almak her ne kadar kolay olsa da bu ürünün teslimatı sırasında çeşitli sorunlarla karşılaşma olasılığın hala yüksek. Her ne kadar teknoloji ilerlese ve lojistik hizmetler artsa da markalar ve e-ticaret siteleri kendi bulundukları bölge dışında bir ülkeye ürün sattıkları zaman sıklıkla hata yapabiliyor. İşte bu yüzden kendi adresinin, satın almak istediğin ürünün dağıtıcısının adresiyle aynı bölgede olması her zaman daha avantajlı.

Amerikadaniste.com sayesinde New Balance, Ralph Lauren, gibi Türkiye’ye direkt olarak teslim yapmayan markaların ürünlerine kolaylıkla ulaşabilirsin çünkü artık sana özel Amerika’da bir adresin var! 

Amerikadaniste.com’a üye olduktan sonra sana özel Amerika’daki posta adresini alabilir, satın alacağın ürünlerin direkt bu adrese postalanmasını isteyebilirsin. Ürünler posta adresine teslim edildikten kısa bir süre sonra satın aldığın ürünler, Amerikadaniste tarafından Türkiye’deki adresine gönderilecek! 

Üstelik güvenlik konusunu sorun etmene, ürünlerin defolu veya yanlış olması ile ilgilenmene de gerek yok. Çünkü marka ile bir sorun yaşadığın zaman Amerikadaniste ekibi senin yerine marka ile iletişime geçiyor. Yani satın aldığın ürün senin eline ulaştığında ürünün kalitesi ile alakalı da endişelenmene gerek kalmıyor. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply