Adventure Öneriler Seyahat Önerileri

Tatile Giderken Bavulunda Olması Gerekenler

Güzelce dinlenmek, belki yeni yerler keşfetmek ya da arkadaşlarınla birlikte sınırsız eğlencenin tadını çıkarmak için yakın zamanda bir tatil planı mı yapıyorsun? İster yaz tatili ister kış tatili planının için hazırlıklara başlamak istiyorsan ancak bavul yerleştirme konusunda çok iyi değilsen, bizler tatil bavulu hazırlığında sana destek olmaya hazırız! 

Kusursuz bir tatil geçirmen ve evine geri döndüğünde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamış olman için tatil bavulu hazırlama sürecine özen göstermen son derece önemlidir. Tatilin boyunca ihtiyacın olacak eşyalara valizinde yer vermen, tatil sürecinde aksaklıklar yaşamana engel olurken, orada geçirdiğin süreyi verimli bir şekilde değerlenmene de yardımcı olur. 

O halde, tatil bavulu hazırlarken ihtiyacın olan eşyalara ve ürünlere birlikte daha yakından bakmaya ne dersin? İşte, tatil bavulu hazırlama listesi! 

İnce Bir Ceket

Tatile yaz veya bahar sezonunda çıkıyorsan yanına mutlaka alman gereken eşyalar arasında ince bir ceket ilk sırada bulunacaktır. Serin yaz akşamlarında ya da ılık bahar günlerinde kurtarıcı bir parça olan ince ceketler, deniz veya göl kenarında vakit geçirmek istediğinde de kombinini başarılı bir şekilde tamamlar. Tarzına ve zevklerine göre dilersen ince bir trençkota, kot bir cekete ya da şık bir blazer cekete tatil valizinin içinde yer vererek tatil keyfini risksiz hale getirebilirsin. 

Her Güne Ayrı Kombin

Tatil için bavul hazırlarken bazen her birimizin kafası karışır. Gereğinden çok parçayı bavula sıkıştırmak ve olması gerekenden çok daha ağır bir valiz yapmak, tatile çıkmadan önce çoğumuzun başına gelmiştir. Bu gibi durumlarla karşılaşmaman ve tatilde geçireceğin günlerde kolaylıkla kombin yapman için bizim sana önerimiz her gün için ayrı kombinler yapman olur. 

Eğer beş günlük bir tatil planlıyorsan beş ayrı kombin yaparak hem valizinin hafif olmasını sağlayabilir hem de tatildeki vaktini kombin yapmakla harcamanın önüne geçebilirsin. 

Her gün için ayrı kombin yaparken tatil planlarını göz önünden geçirebilir ve parçaları ona göre seçebilirsin. Örneğin bir gün için sweatshirt ve tayttan ya da tişört ve kot pantolondan oluşan spor bir kombin yapabilir, bir gün için etek ve askılı bir bluzu bir araya getirebilir, diğer bir gün için ise günlük bir elbise tercih edebilirsin. 

Sağlık ve Bakım Ürünleri

Tatil bavulunun olmazsa olmazları arasında sağlık ve bakım ürünleri bulunur. Valizini hazırlarken kesinlikle es geçmemen gereken bu madde, pek çok farklı ürünü kapsar. 

Düzenli olarak kullandığın ilaçların, güneş koruyucu ürünlerin, bakım kremlerin, makyaj temizleme ürünlerin, şampuan ve saç kremlerin ve diş bakım ürünlerin, tatil için yanına alman gereken sağlık ve kişisel bakım ürünleri arasında yer alır. 

Tatildeyken bile günlük rutinini yapmak, her gün makyajını temizleyebilmek, güneşin zararlı ışınlarından cildini koruyabilmek ve deniz tuzundan zarar gören saçlarını onarmak için bakım ürünlerini yanına almalısın. 

Dilersen tüm sağlık ve bakım ürünlerini küçük bir çanta içine alarak valinize yerleştirebilirsin. Bu sayede valizin hem daha düzenli olur hem de aradığın ürünleri çok daha kolay bir şekilde bulmuş olursun. 

Yedek Bikini & Mayo

“Kısa bir tatil yapacağım, fazladan bikini ya da mayoya ihtiyacım yok.” diye düşüyorsan oldukça yanıldığını söylemek isteriz. Tatil valizi hazırlarken her ihtimali düşünerek yanına yedek bir bikini veya mayo almanı tavsiye ederiz. 

Tatilin uzayabilir, bikinin kaybolabilir ya da mayonda bir sorun oluşabilir. Dolayısıyla bavuluna yedek bir mayo veya bikini alman sonradan pişman olmanı engelleyecektir. Ayrıca yanına ekstra mayo ya da bikini almak sahil tarzının çeşitli olmasını da sağlar. 

Elektronik Ürünler 

Tatil bavulu listesinin önemli maddelerinden biri de elektronik ürünlerdir. Powerbank, kulaklık, şarj aleti ve bunun gibi diğer elektronik ürünler valizini hazırlarken yanına alman gereken eşyalardandır. 

Telefonunla benzersiz kareler çekmek ya da yol boyunca şarkı dinlemek için elektronik ürünlerini valizine koyduğundan emin olman bir hayli önemli. Telefonun için gereken elektronik ürünlerin yanı sıra dizüstü bilgisayarını yanına alarak tatilde işlerine devam edebilirsin. Fotoğraf makinesi ve bluetooth hoparlör gibi elektronik ürünler de tatil deneyimlerinde ihtiyacın olabilecek cihazlardandır. 

Aksesuarlar

Tatilin keyfini en güzel ve en şık halinle çıkarmak için kombinlerinin değerini yükseltebilirsin. Bunun için bavuluna alacağın birkaç aksesuar işini görecektir. 

Bavuluna koyduğun kombinlere uyum sağlayacak aksesuarlar seçerek valizini çok daha akıllıca yerleştirebilirsin. Örneğin tatilin için şık ve gösterişli parçalar tercih ettiysen parıltılı kolyelere ve küpelere valizinde yer verebilir, daha spor kombinler yapmak istiyorsan saat ve bileklik gibi takıları yanına alabilirsin. 

Takıların yanı sıra kombinlerin en temel tamamlayıcısı olan çantalar, valizinde mutlaka bulunması gereken aksesuarlar arasında öne çıkar. Yine kombinine uyum sağlayacak birkaç tane çanta seçerek valinize koyabilirsin. 

Kombinine Uygun Ayakkabılar

Kombinlerini ve aksesuarlarını hazırladıktan sonra ayakkabılarını seçme aşamasına geçebilirsin. Tatil boyunca giyeceğin kıyafetlere uyum sağlayacak ayakkabılar seçerek kombinlerini başarılı bir şekilde tamamlayabilir ve bu süre boyunca tüm gözleri üzerine çevirebilirsin. Her ihtimale karşı bir adet spor ayakkabı, bir adet topuklu ayakkabı ve bir tane sandalet veya terlik, tatil bavuluna konulacak ayakkabılarından olabilir. 

Kimlik, Ehliyet Gibi Önemli Belgeler

Tatile çıkarken çantana koymayı unutmaman gereken eşyalardan biri de kimlik ve ehliyet gibi önemli belgelerdir. Konaklama yapacağın yerde ihtiyacın olacak kimlik aynı zamanda havalimanı ve hastane gibi alanlarda da yanında olmalıdır. 

Kimliğin yanı sıra ehliyet bu gibi durumlar ya da araba kullanman gereken zamanlar için önemli bir belgedir. Dolayısıyla tatile çıkmadan önce ehliyetini de yanına aldığından emin olabilirsin. 

Gece Eğlencesi İçin Elbise 

Tatilin en güzel yanlarından biri de gece eğlenceleridir. Arkadaşlarınla ya da sevgilinle birlikte akşamları tatilin tadını çıkarmak için şık elbiselerini valizine mutlaka koymalısın. Bulunacağınız ortama göre elbiselerin modeline karar verebilirsin. 

Örneğin sevgilinle şık bir yemek yemek gibi bir planın varsa askılı siyah bir elbiseyi seçeneklerin arasına ekleyebilirsin. Arkadaşlarınla birlikte canlı müziğe gitmenin hayalini kuruyorsan mini boy renkli bir elbise çok yerinde bir seçim olur. 

Tatile Giderken İhtiyacın Olan Tüm Ürünler Amerikadaniste’de!

Tatile gitmek için bavulunu hazırlamaya başlamadan önce listendeki tüm eksiklikleri tamamlamak için Amerikadaniste’yi ziyaret edebilirsin! Bavuldan çantaya, ayakkabıdan mayo ve bikiniye kadar aradığın her şeyi tek bir noktada bir araya getiren Amerikadaniste, tatil deneyimlerini senin için benzersiz hale getirmek için yanında! 

Dilersen hemen şimdi tatile giderken yanında olması gereken ürünleri Amerika’dan sipariş verebilir, sen tatile çıkmadan önce sipariş verdiğin ürünleri kapından teslim alabilirsin. Ya da Amerika’da istediğin markaların ürünlerini bir liste yapabilir ve Amerikadaniste’nin “Benim İçin Al” servisini kullanabilirsin. Amerikadaniste, tüm tatil ihtiyaçların için bir tık uzağında! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply