Öneriler

Her Kadının Dolabında Olması Gereken Basic Parçalar

Çok fazla gereksiz eşya ve kıyafete sahip olmak çağımızın en büyük sorunlarından biri haline geldi. Her gün binlerce kişinin ihtiyacı olmamasına rağmen bu tüketim çılgınlığının kurbanı olduğunu ve birkaç kez giymek dışında asla kullanmayacağı kıyafetlerle dolabını doldurduğunu görüyoruz. 

Peki her kadının dolabında olması gereken basic parçalar neler? Sana aşırıya kaçmadan, yılın her günü kullanabileceğin ve başka kıyafetlerle kombinleyebileceğin vazgeçilmez parçalar önereceğiz. Bu sayede hem dolabında ihtiyaç duyabileceğin bütün parçalara sahip olacak hem de senin için gereksiz olan kıyafetlerden kurtulacaksın.

1.    Beyaz Tişört

Henüz kendine ait bir giyim stili belirlememiş ve sana en uygun tarzı bulmakta zorlanıyorsan, beyaz tişört kesinlikle kurtarıcın olacaktır. Farklı yaka ve dokularda satın alabileceğin ve farklı baskılarla küçük dokunuşlar katacağın beyaz tişört ile farklı stiller yaratabilirsin. 

2.    Beyaz Gömlek

Dolabında kesinlikle bulunması gereken risksiz parçalardan biri de beyaz gömlek. Neredeyse her şeyle kombinleyebileceğin, onlarca farklı modelini kullanabileceğin beyaz gömlek hem iş günlerinin hem de randevularının kurtarıcısı olabilir. 

İçine boğazlı kazak ve tişört giyebileceğin oldukça kullanışlı bir kıyafet olan bu parça, uzun veya kısa, çeşitli renk ve modelde kolyeler ile de rahatça kombinleyebileceğin bir vazgeçilmez.

3.    Skinny Jean

Bir ara skinny jeanlerin modası geçtiği söylense de onlardan kaçamazsın! 20. yüzyılın vazgeçilmez parçası skinny jeanler günümüzde de popülerliğini koruyor ve hala en çok tercih edilen alt giyim parçaları arasında yer alıyor. 

Kullanışlı ve her bedene uygun üretilen skinny jeanler sayesinde hem şık hem de sportif bir görünüme sahip olabilirsin. Düz kesimler oldukça revaçta olduğu gibi kısa paçalar da altına giyeceğin uzun botlarla fazlasıyla uyumlular. Her an giyebileceğin bu kurtarıcı parçayı dolabından eksik etme! 

4.    Deri Ceket

Deri ceket o kadar önemli bir parça ki rüküş kıyafet seçimlerinin bile kurtarıcısı olabiliyor. Neredeyse her şeyle kombinleyebileceğin; kafede, barda, iş yerinde ve diğer birçok ortamda giyebileceğin deri ceket her kadının dolabında olması gereken bir dış giyim ürünü. Bu parçayla istersen rock’n’roll, istersen grunge istersen de spor bir tarz yakalayabilirsin ve her türlü şık bir görüntüye sahip olabilirsin. 

5.    Kumaş Pantolon

Kumaş pantolon kesinlikle dolabında olması gereken parçalardan biri. Siyah bir kumaş pantolon hem gününü kurtarır hem de sana daha ince ve estetik bir görüntü sağlar. Paça stillerine göre botlar, stilettolar ve de spor ayakkabılarla rahatlıkla kombinlenebilir. 

İşe giderken gömlek veya bir bluzla kombinleyebilir, daha rahat ortamlarda ise tişörtle beraber giyebilirsin. Ayrıca kumaş pantolonlar hem yaz hem de kış mevsiminde kumaşının kalınlığına göre oldukça kullanışlı ve rahattır. 

6.    Blazer Ceket  

Kaliteli bir blazer ceket, seni her ortamda şık ve çekici gösterebilir. Basit bir tişört ve şortun üzerinde bile avam durmayan blazer ceket kesinlikle ihtiyacın olan “kombin tamamlayıcısı” görevini üstlenmekte. Ancak kendine uygun bir blazer ceketi alırken dikkat etmen gereken birkaç şey var. 

Öncelikle, kısa ve büyük boy bir stilden önce uzun bir blazer ceketi tercih etmen daha akıllıca olacaktır. Bu sayede bütün mevsimlerde kullanabileceğin bir parçaya sahip olursun. Bununla birlikte blazer ceketin kolunun uzunluğunun bileklerini geçmeyecek olmasına özen göstermelisin ve ceketin başka parçaları altında taşıyabileceğine emin olmalısın. 

7.    Denim Şort

En vazgeçilmez tatil ürünü hangi parça diye sorarlarsa cevabın kesinlikle denim şort olmalı. Dolabında mutlaka bulunması gereken ve yaz tatillerinin en vazgeçilmez parçası denim şort, seni gittiğin her ortamda rahat ve şık gösterecektir. Birçok farklı kesim stilleri olan bu parça için ise ilk tercihin kesinlikle yüksek bel olmalı. 

8.    Sweatshirt

Yıllar içerisinde giyilme amacı en çok değişen parçalardan biri olan sweatshirtler günümüzde birçok farklı tarz için kullanılmakta. Eskiden sadece genç üniversite öğrencilerinin imza kıyafeti olarak bilinse de şu anda birçok kesim tarafından farklı tarzlar eşliğinde giyiliyor. Sadece bir sweatshirt ile eteği kombinleyebilir altına da yüksek botlar giyerek tüm dikkatleri üzerine çekebilirsin. 

9.    Düz Siyah Elbise

Kombin yapacak zamanın yok veya gideceğin yerde ne giyeceğin hakkında bir fikre sahip değilsen düz siyah bir elbise kesinlikle kurtarıcın olacaktır. 

Siyah hem risksiz hem de seni bulunduğun ortamda asla uyumsuz göstermeyen bir renktir. Düz bir elbiseyi ise istersen kaban istersen deri ceket istersen de blazer ile beraber giyebilirsin. Risk almak istemeyeceğin günler için mükemmel bir seçim! 

10. Kalem Etek

Çoğu insan kalem eteklere vazgeçilmez bir ofis giyim parçası olarak baksa da bundan çok daha fazlası olabilirler! Farklı renk ve kumaşlardaki kalem etekleri çeşitli tarzlarda kullanabilirsin. 

İstersen tişört istersen gömlek istersen de atletle kombinleyebileceğin kalem etekle birbirinden farklı görüntüler yaratma şansın var. Yaratıcılığının sınırlarını kullanarak basit bir parçayı mükemmelleştirebilirsin. 

Parçaları Birleştir ve Dolabını Tamamla

Dolabında kesinlikle bulunması gereken bu basic parçalar sayesinde harika kombinler yaratabilir ve sana lazım olmayacak, bir kere giydiğin gereksiz kıyafetlerden sonsuza kadar kurtulabilirsin. Tek yapman gereken biraz yaratıcılığını kullanmak biraz da trendleri takip etmek. Bu sayede bu ürünleri dolabında eskitmek yerine uzun yıllar kullanabileceksin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply