Adventure Öneriler Seyahat Önerileri Tümü

Sevgililer Günü İçin Tatil Önerileri

Yılın en aşk dolu günü 14 Şubat yaklaştı!

Eğer Sevgililer Günü’nü evde geçirmekten sıkıldıysan ve partnerin ile birlikte yeni mekanlar arayışına geçtiysen senin için hazırladığımız Sevgililer Günü tatil önerileri sayesinde hem yurt dışı hem de yurt içindeki popüler tatil merkezlerini yakından inceleyebilir ve tatil yapmak istediğin mekanı seçebilirsin! 

Sevgililer Günü Yurt Dışı Tatil Rotaları

Sevgililer Günü tatili romantik geçsin istiyorsan yurt dışında gidebileceğin birçok popüler romantik şehir bulunuyor. Hem gideceğin şehirlerin tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı edineceğin hem de partnerin ile romantik bir anı biriktireceğin Sevgililer Günü yurt dışı tatiline hazır mısın?

Paris, Fransa

Sevgililer Günü romantik tatil denildiği zaman akla gelen ilk şehirlerden biri olan Paris’te partnerin ile birlikte unutamayacağın bir tatil deneyimi yaşayabilirsin! 

İster kültürel bir gezi, ister şehir turu, ister Fransız mutfağını tanıyacağın bir restoran ve cafe turu yapabilir ve Paris’in farklı özelliklerinden faydalanabilirsin. 

Mimarisi, modası ve sanatı ile ön plana çıkan şehirde partnerin ile birlikte gidebileceğin yüzlerce mekan bulunuyor. Eğer Paris’in tarihini solumak istiyorsan Montmartre ve Şanzelize Caddesi turları yaparak şehrin eski tarihini yakından inceleyebilirsin. 

Bunların yanında Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi ünlü mekanları gezebilir, Paris’in ünlü restoranlarında partnerinle birlikte romantik bir akşam yemeği yiyebilirsin! 

Amsterdam, Hollanda

Gece hayatı, mimarisi ve şehrinin güzelliği ile Sevgililer Günü özel tatil mekanlarından biri olan Amsterdam, bu 14 Şubat’ta en çok tercih edilen yerlerden biri. Tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan ve bir ticaret şehri olarak kurulan Amsterdam, birçok kültüre de ev sahipliği yapmış bir şehir.

Birbirinden farklı kültürden insanların bir arada yaşadığı bu şehirde partnerin ile gezebileceğin birçok mekan bulunuyor. 

Eğer müze tutkunuysan ve Amsterdam’daki müzeleri gezmek istiyorsan; Anne Frank Evi, Body Worlds, Molen Van Stolen ve Hash Marihuana & Hemp Museum gibi mekanları ziyaret ederek kültürel bir şehir turu yapabilirsin. 

Eğer şehir turlarından hoşlanıyorsan ve tarihi mekanların mimarisini incelemek istiyorsan Centraal Station, Royal Palace Amsterdam ve De Gooyer Windmill gibi mekanları gezebilirsin. 

Bunların dışında Amsterdam’ın merkezinde partnerin ile romantik bir yemek yiyebilir, daha çok müze turuna çıkabilir ve Amsterdam’ın canlı gece hayatında dilediğin kadar eğlenebilirsin. 

Venedik, İtalya

Sevgililer Günü’nde gidilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken bir diğer romantik şehir de Venedik olarak biliniyor. İtalya’nın turistik açıdan en popüler şehirlerinden biri olan Venedik hem tarihi eserleri hem şehrin estetiği hem de sahip olduğu sanat eserleri ile dünyanın dört bir yanından turistleri kendine çekiyor. 

Partnerin ile Venedik’e gitmeye karar verdiysen ilk görmen gereken mekan San Marco Meydanı. Şehrin kalbi olan bu mekanda birbirinden farklı İtalyan cafe ve restoranlarında istediğin İtalyan yemek ve tatlılarını deneyebilir ve şehir turuna çıkabilirsin. 

San Marco Meydanı dışında gezeceğin birbirinden farklı mimari yapı var. Bunlardan birkaçı San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü ve Aziz Mark’ın Çan Kulesi.

Ayrıca eğer istersen partnerin ile birlikte Büyük Kanal’da romantik bir gondol turuna çıkabilir ve unutamayacağın bir tatil deneyimi yaşayabilirsin. 

Atina, Yunanistan

Eğer çok uzağa gitmek istemiyorsan ve Yunanistan’ın büyük tarihini merak ediyorsan Atina, Sevgililer Günü için aradığın mekan!

Özellikle Yunan Mitolojisi ve tarihine merakın varsa mutlaka gitmen gereken bir şehir olan Atina, aynı zamanda partnerin ile gideceğin romantik bir tatil mekanı olabilir.

Yunan mimarisini yakından göreceğin bu şehirde, aynı zamanda Yunan yemeklerini tadabilir ve Yunan gece hayatının tadını çıkarabilirsin.

Akropolis, Parthenon ve Herod Atticus Odeon gibi eski kalıntıları yakından görebileceğin şehirde aynı zamanda Antik Yunan hakkında birçok farklı temada müze de bulunuyor. Partnerin ile birlikte hem tarihi hem de romantik bir gezi planlıyorsan Atina tam aradığın rota!  

Brugge, Belçika

Belçika’nın en ünlü şehri olan Brugge; romantik ambiyansı, birbirinden lezzetli tatlıları ve eğlenceli gece hayatı ile Sevgililer Günü için gidilecek en popüler tatil mekanlarının başında geliyor. 

Brugge, tıpkı Venedik gibi kanalları ile ünlü bir şehir. Orta Çağ mimarisini en iyi koruyan şehirlerin başında gelen Brugge’da birçok tarihi yapıyı gezebilir ve Orta Çağ mimarisini yakından görebilirsin.

Historic Centre of Brugge, Holy Blood Bazilikası, Beguinage ve Salvador Dali Exhibition gibi birçok farklı tarihi mekan, müze ve sergi bulunan şehirde partnerin ile yapabileceğin yüzlerce aktivite var! 

Sevgililer Günü Yurt İçi Tatil Rotaları

Eğer Sevgililer Günü’nü yurt içinde geçirmek istiyorsan Türkiye’de gideceğin birçok mekan var. Türkiye’nin özel konumu sayesinde istersen birbirinden güzel kayak merkezlerini ziyaret edebilir, istersen sakin tatil kasabalarına gidebilir, istersen doğa kampı yapabilir, istersen de tarihi yerleri gezebilirsin! 

İşte Sevgililer Günü için Türkiye’de gidebileceğin yerler.

Kilyos, İstanbul

Sevgililer Günü’nde İstanbul’da gidilecek yerler listesinde en başta yer alan Kilyos, sadece yazlık bir tatil mekanı değil. Her ne kadar plajları ve deniz restoranları ile ünlü olsa da kış tatilini de Kilyos’da geçirebilir ve romantik bir Sevgililer Günü hatırası biriktirebilirsin.

Doğası, plajları ve botanik bölgesi ile ünlü olan Kilyos’ta hem kamp yapabilir hem de konforlu bir otel seçerek 14 Şubat’ta rahat ve romantik bir gün geçirebilirsin.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için en kolay ulaşılabilecek yerlerden biri olan Kilyos’ta birbirinden farklı lezzetlerde restoranlar bulabilir ve romantik bir akşam yemeği yiyebilirsin. 

Sevgililer Günü için uzağa gitmeyi düşünmeyen ve bu özel günü İstanbul’da geçirmek isteyenler için en akıllı tercih Kilyos! 

Kapadokya, Nevşehir

Sadece Türkiye’de yaşayanların değil, dünyanın dört bir yanından turistlerin dikkatini çeken Kapadokya, özellikle Sevgililer Günü için en çok tercih edilen turistik merkezlerden biri!

Kapadokya’nın muhteşem manzarası, tarihi binaları ve eşi benzeri olmayan doğal yapıları ile hem büyülü bir Sevgililer Günü tatili geçirebilir hem de partnerin ile balona binerek muhteşem bir deneyim yaşayabilirsin!

Romantik tatil mekanları arasında ilk sıralarda gösterilen Kapadokya, sana unutamayacağın bir Sevgililer Günü yaşatacak! 

Sapanca, Sakarya

Hem İstanbul hem Kocaeli hem de Düzce’ye yakın bir tatil mekanı olan Sapanca, Sakarya’nın bir ilçesi olmakla beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve etrafında yaşayanların en çok tercih ettiği tatil mekanlarından biri.

Restoranları, otelleri ve Sapanca Gölü ile birçok turistin ilgisini çeken Sapanca’da istediğin bir otelde konaklayabilir, sabah muhteşem bir köy kahvaltısı yapabilir, dilersen göl kenarında alabalık yiyebilir ve doğa yürüyüşlerine çıkabilirsin.

Doğal güzellikleri ile ünlü olan Sapanca, 14 Şubat’ı sakin bir ortamda geçirmek ve doğa manzarasının tadını çıkarmak isteyenler için ideal Sevgililer Günü tatil mekanı. 

Ağva, İstanbul

Aynı zamanda yazın tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Ağva, Sevgililer Günü’nde İstanbul dışında çıkmak istemeyen ama bu günü özel bir mekanda kutlamak isteyenlerin tercih edeceği bir yer.

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı olan Ağva, yılın tüm mevsimlerinde turist ağırlayan bir sahil kasabası olarak biliniyor. Her ne kadar Marmara’da olsa da mimarisi ve doğal bitki örtüsü ile küçük bir Karadeniz kasabasını andıran Ağva, romantik bir Sevgililer Günü tatili geçirmek isteyenlerin tercih edeceği mekanlardan bir tanesi. 

Uludağ, Bursa

Kışın en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri olan Uludağ hem kış sporları yapmak isteyenlerin hem de doğa tutkunlarının tercih ettiği bir mekan. Özellikle kış aylarında oldukça popüler olan ve erken rezervasyon olmadan konaklama için yer bulmanın çok zor olduğu Uludağ, Sevgililer Günü için en popüler mekanların arasında sayılıyor.

Eğer Uludağ’da partnerin ile güzel bir kış tatili yapmak istiyorsan hem Uludağ’ın çevresindeki doğal güzelliklerden faydalanabilir hem de kayak, snowboard ve hiking gibi kış aktiviteleri yapabilirsin. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply