Öneriler Seyahat Önerileri Tümü

Türkiye’de Kayak Tatili Yapılabilecek En İyi 10 Yer

Türkiye, coğrafi konumu gereği birçok farklı turizm alanında Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biri olarak biliniyor. Kış turizminin de en az yaz turizmi kadar aktif olduğu Türkiye’de görebileceğin birbirinden farklı kayak merkezleri bulunuyor.

Eğer Türkiye’de yapabileceğin kayak tatili önerileri arıyorsan, senin için hazırladığımız bu gezi rehberinde birbirinden farklı bölgelerdeki kayak merkezleri hakkında istediğin bilgiye ulaşabilir ve nerede kayak tatili yapmak istediğine karar verebilirsin! 

Uludağ Kayak Merkezi-Bursa

Türkiye’de en bilinen kış tatil mekanlarının başında gelen Uludağ Kayak Merkezi, yıl boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapar. Marmara’nın en yüksek dağı olan Uludağ’da hem kayak yapabilir hem yeni lezzetler deneyebilir hem de konforlu bir kış tatili geçirebilirsin. 

Beceren, Fahri, Kervansaray ve Cennetkaya gibi birçok kayak pisti bulunan Uludağ’da her beceri seviyesine uygun bir mekan var. Amatör veya profesyonel bir kayakçı olman Uludağ’da fark etmeyecektir. 

Kayak pistlerinin dışında Uludağ Milli Parkı, Softaboğan Şelalesi, Buzlu Göl ve Aynalı Göl’ü ziyaret edebilir ve birbirinden güzel doğal manzaraların keyfini çıkarabilirsin.

Oldukça popüler bir kayak tatil mekanı olan Uludağ’da erken rezervasyon yaptırmak çok önemli. Bu yüzden gitmeden en az bir ay önce rezervasyon yaptırmalısın. 

Palandöken Kayak Merkezi-Erzurum

“Kayak tatili Türkiye’de nerede yapılır?” dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’un içinde bulunan Palandöken Dağı’na ait bir tatil mekanıdır. Yüksek bir rakıma ve en uzun kayak pistine sahip olan Palandöken Dağı, özellikle profesyonel kayakçıların sık sık ziyaret ettiği bir mekan olarak biliniyor.

Sadece kayak tatili yapmak istemiyorsan ve Palandöken Kayak Merkezi’nin çevresini görmek istiyorsan gideceğin birçok turistik mekan da burada mevcut. 

Aziziye Tabyası, Atatürk Müzesi ve Yakutiye Medresesi gibi tarihi mekanların yanı sıra Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü’nü de gezebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsin.

Doğal ortamı, sakinliği ve kaliteli pisti ile mükemmel bir kayak tatili mekanı olan Palandöken, tatil listesinde mutlaka olması gereken bir mekan. 

Erciyes Kayak Merkezi-Erzurum

Erciyes Kayak Merkezi, Anadolu’nun en popüler kayak merkezlerinden biri. Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes Dağı, aynı zamanda İç Anadolu’nun da en yüksek dağı olarak biliniyor. Tesis bakımından Türkiye’nin en moderni olan Erciyes Kayak Merkezi’nde hem amatör kayakçılara hem de profesyonel kayakçılara uygun birçok farklı kayak pisti var. 

Toplam 102 kilometrelik 33 farklı pisti bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun yoğun olduğu kış aylarında bile rahatça yer bulabilir ve kayak tatilinin tadını çıkarabilirsin. Diğer kayak merkezlerine göre geniş pist alanı ile rahatlık sunan Erciyes Kayak Merkezi, en iyi kayak tatili yerleri listesinde başı çekiyor. 

Kartepe Kayak Merkezi-Kocaeli

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Kartepe Kayak Merkezi, özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayanların bulabileceği en yakın kayak merkezi olarak biliniyor. Diğer kayak merkezlerine göre küçük olsa da çevresindeki doğal güzellikler ve etrafında gezilecek birçok bölgenin olması sebebi ile Kartepe Kayak Merkezi oldukça popüler bir kış tatili mekanı. 

Eğer sadece kayak tatili yapmak istemiyor, yeni yerler görmek ve doğal güzellikler keşfetmek istiyorsan Kartepe tam sana göre!

Kartepe’nin çevresinde doğal güzelliklerine hayran kalacağın birçok farklı mekan bulunuyor. Maşukiye, Eşme, Derbent ve Kerpe gibi yerler bunlardan sadece birkaçı. Kartepe’ye gittiğin takdirde mükemmel bir köy kahvaltısı yapabilir, göl kenarında alabalık yiyebilir ve doğal manzaranın tadını çıkarabilirsin! 

Ilgaz Dağı-Kastamonu

Kayak tatilinin yanı sıra doğa ile iç içe yaşamak, temiz havanın tadını çıkarmak ve milli parkta yabani hayvanlar görmek istiyorsan Kastamonu’da bulunan Ilgaz Dağı aradığın mekan olabilir!

Ilgaz Dağı’nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde amatörler ya da profesyoneller için kurulan pistlerde kayabilirsin. Diğer kayak merkezlerine göre oldukça küçük olan ve az konaklama mekanı bulunan Yıldıztepe’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırmak çok önemli.

Kayak merkezinin dışında Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kadınçayırı Tabiat Parkını ziyaret edebilir, birbirinden farklı yabani hayvanları yakından görebilir ve doğal manzaranın tadını çıkarabilirsin. 

Kartalkaya Kayak Merkezi-Bolu

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en popüler kayak merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alıyor. Büyük tesisi ve birbirinden farklı pist alanları ile oldukça kullanışlı bir mekan olan Kartalkaya Kayak Merkezi, aynı zamanda çevresindeki geniş kamp alanı ve doğal güzellikleri ile de turistlerin ilgisini çekiyor. 

Özellikle kar kalınlığı ile birçok sporcunun tercih ettiği mekanlardan biri olan Kartalkaya’nın kar kalınlığı Aralık-Mart ayları arasında iki metreyi aşıyor. Bu yüzden ekstra güvenli olduğuna inanılan Kartalkaya, sadece kayak için değil snowboard için de oldukça uygun bir mekan.

Eğer eğlenceli bir kayak tatili yapmayı planlıyorsan mekan olarak Kartalkaya’yı seçebilir, Kartalaya’nın çevresindeki doğa kamplarında keyifli bir kış kampı yapabilir ve kış mevsiminin tadını istediğin gibi çıkarabilirsin! 

Zigana Kayak Merkezi-Gümüşhane

Karadeniz’in tadını çıkarabileceğin bir kayak merkezi arıyorsan Gümüşhane’de bulunan Zigana Kayak Merkezi aradığın yer olabilir! 

Gümüşhane’nin merkezine 40 km uzaklıkta olan Zigana Kayak Merkezi’nin etrafı ormanlarla çevrili. Eğer doğal yaşamdan zevk alıyorsan ve kayak merkezi dışında başka bir mekanı görmek istemiyorsan burası tam sana göre. 

Diğer kayak merkezlerine kıyasla izole bir konumda olan ancak tesisi ve verdiği hizmet ile ön plana çıkan Zigana Kayak Merkezi, sakinliği sevenlerin seçeceği bir mekan. Her yıl hem yerel halkı hem de yabancı turistleri ağırlayan Zigana, yıl boyunca kar kalınlığını koruyan nadir kayak merkezlerinden olduğu için sadece kışın değil, dört mevsim tercih ediliyor. 

Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi-Bolu

Yüksekliği 1800 metre olan Arkut Dağı, Bolu’ya 55 kilometre uzaklıkta ve Gerede’nin merkezine 4 kilometre uzaklıkta bir kayak merkezi olarak biliniyor. Diğer kayak merkezlerine kıyasla daha yeni olan ve turistlerin dikkatini son yıllarda çekmeye başlayan Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi, her geçen yıl popülaritesini daha da yükseltiyor. 

Çok engebeli olmayan ve kar kalınlığı ile özellikle snowboard ve kayak yapmaya yeni başlayan amatör sporcular için ideal bir pist alanına sahip olan Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi, aynı zamanda gençlere özel spor kampları da düzenlemekte.

Her mevsim aktif olan kayak merkezinde yetişkin kampları, gençlik kampları, spor kampları, dağ bisikleti, hiking, trekking ve off-road gibi çeşitli aktiviteler yapılıyor. Farklı kış sporlarına ilgin varsa Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde istediğin aktiviteyi deneyebilir ve eğlenceli bir tatil deneyimi edinebilirsin. 

Davraz Kayak Merkezi-Isparta

Akdeniz Bölgesi her ne kadar sıcaklığı ile bilinse de Isparta’da bulunan Davraz Kayak Merkezi’nde kış sporlarının tadını istediğin gibi çıkarabilirsin. 

Özellikle Antalya ve çevresindeki turistlerin sık sık ziyaret ettiği bir mekan olan Davraz Kayak Merkezi, Türkiye’nin en çok yabancı turist çeken kayak merkezlerinden biri olarak biliniyor. Aralık-Mart ayları arasında yoğunluğun arttığı Davraz’da istediğin kış sporunu yapabilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsin.

Kayak, snowboard, hiking ve dağ bisikleti gibi aktivitelerin yanı sıra Eğirdir Gölü’nün de manzarasını izleyebilir ve doğa kamplarına katılabilirsin.

Özellikle Akdeniz Bölgesi ve çevresinde yaşayanlar için oldukça uygun olan Davraz Kayak merkezi, modern yapısı ve hizmeti ile de dikkat çekiyor. 

Akdağ Kayak Merkezi-Samsun

Samsun ilinin Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi’ndeki ünlü kayak merkezlerinden bir tanesi. Samsun şehir merkezine 84 kilometre uzaklıkta olan Akdağ Kayak Merkezi, doğa ile iç içe olması ve ormanlık alanda olması ile dikkat çekiyor.

Tesiste konaklama, yeme ve içme imkanlarının yanı sıra birçok farklı kış sporunu yapabileceğin Akdağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin popülaritesi her geçen yıl yükselen kayak merkezlerinden bir tanesi. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply