Muhteşem Ürünler Öneriler Tümü

Oversize Giyim Nedir?

Günümüzün sokak modasında oldukça popüler olan oversize giyim, birçok kişi tarafından yanlış anlaşılıyor. Çoğu kişi oversize giyimi, kendi bedeninden daha büyük bir kalıp giymek olarak düşünüp yanılıyor. Halbuki oversize giyim başlı başına kendi kalıpları olan, özel olarak üretilmiş giyim tarzına deniliyor. 

Özellikle 2000’li yıllarda Amerika’da hip-hop kültürünün popülerleşmesi ile ön plana çıkan oversize giyim tarzı, günümüzde de birçok sokak stilinde kendini gösteriyor. Ancak hip-hop ve rap kültürünün bir parçası olan oversize giyim ürünleri sadece oversize kesim kotlar, sweatshirtler, tişörtler ve eşofmanlardan ibaret değil. 

Günümüzde oversize kazak, oversize deri ceket ve oversize kaban gibi farklı giysi türlerinin de talipleri bulunuyor. Her tarza uyabilecek oversize giyim ne demek öğrenmek ve oversize giyim hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilirsin. 

Oversize Nedir?

Oversize, sanılanın aksine istediğin kıyafetin bir beden büyüğünü satın almak değildir. Oversize kıyafetlerin kesimleri diğer hazır giyim kıyafetlerin kesimlerinden farklı olur. 80’li yılların sonunda ve 90’lı yılların başında oldukça popüler olan oversize giyim eskiden lüks markalar tarafından küçümsenmesine karşın şimdi birçok markanın yıllık koleksiyonlarında yerini alıyor. 

Gucci, Balenciaga, Alexander McQueen ve Fendi gibi birçok lüks hazır giyim markasında oversize mont, oversize sweatshirt ve oversize ceket modelleri görebilirsin. Eskiden adı sadece hip-hop ve rap kültürü ile anılan oversize şu anda hem grunge hem retro hem preppy hem de bohem giyim tarzlarına hitap ediyor. 

Artık oversize giyim ürünleri satın almak istediğin takdirde herhangi bir kültüre bağlı kalmana gerek yok. Oversize giyim birçok moda teriminde çabasız şıklık olarak bahsedilse de Gucci ve Balenciaga gibi markalar oversize kıyafetlerle oldukça lüks ve şaşalı kombinler yaratıyorlar. 

Oversize Kalıpları Nasıldır?

Oversize kalıplarının kesimleri herhangi bir hazır kıyafet markasının büyük bedenlerinden farklı oluyor. Genellikle ceket, mont, kaban, tişört, gömlek ve sweatshirt gibi üst bedende oversize kesim kullanılıyor. 

Kendine özgü bir kumaş kesimi olan oversize kesim, üst bedenin kollarını geniş tutmasına rağmen kıyafetin aynı zamanda omuzlar ile de uyumlu olmasını sağlıyor. İşte bu yüzden kişi kendi bedeninden büyük bir hazır giyim ürünü satın aldığında o ürün, oversize kıyafet ile aynı etkiyi bırakmıyor. 

Oversize Beden Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tişört ve sweatshirt gibi basic parçalar her ne kadar unisex olsa da oversize giyim erkek ve oversize giyim kadın adında iki farklı kategori mevcut. Özellikle ceket ve mont gibi omuz kesiminin çok önemli olduğu üst beden kıyafetlerinde erkek ve kadın ayrımı çok daha belli oluyor. Bu tarz kıyafetlerde oversize erkek ve kadın kesimi birbirinden farklı oluyor. Bu yüzden oversize kıyafet alışverişi yaparken bu duruma dikkat etmek gerekiyor.

Buna ek olarak, oversize kıyafet satın alırken normal bedeninin ölçülerini baz alman gerekiyor. Örneğin normal kıyafet alışverişini yaparken S beden giysiler satın alıyorsan oversize tişört, oversize gömlek veya oversize ceket alırken de bu kıyafetlerin S bedenini satın almalısın. 

Hangi Ürünler Oversize Tercih Edilebilir?

Oversize giyim genellikle üst bedene yoğunlaşmış bulunmakta. Her ne kadar oversize kot pantolonlar ve asker pantolonları popüler oversize ürünlerinin arasında gösterilse de etek ve şort gibi alt beden kıyafetlerin oversize modelleri o kadar da popüler değil. Diğer yandan oversize ceket, mont, gömlek, tişört ve kazaklar oversize giyimin en çok tercih edilen kıyafet türleri olarak gösteriliyor. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply