Öneriler Tümü

Mutlaka Okunması Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim kitapları, okuyucunun yaşamına dokunuşta bulunan bir türdür. Bazen kendini bir çıkmaza girmiş gibi hissedebilirsin. Ya da hayatını değiştirmek istiyorsundur da nereden başlayacağını bilemiyorsundur. İşte kişisel gelişim türündeki kitaplar tam da bu noktada devreye girer ve hayatına yön vermeni kolaylaştırır. Aynı zamanda kişisel gelişim kitapları hayata farklı bir pencereden bakmanı sağlar. 

İşte mutlaka okunması gereken kişisel gelişim kitaplarının bir listesi!

1.The Alchemist – Paulo Coelho

Brezilyalı ünlü yazar Paulo Coelho’nun en önemli eseri, Türkçeye “Simyacı” olarak çevrilen The Alchemist’tir. Endülüslü bir çocuğun hikayesini ele alan Simyacı, insanın kendini arayışına da tanıklık eder. Bugüne kadar 65 milyondan fazla satan ve kişisel gelişim kitapları arasında özel bir yerde bulunan Simyacı, masalsı bir yaşamın detaylarını okurlarıyla buluşturur.

2.Düşün ve Zengin Ol – Napoelon Hill

Bir diğer ünlü kişisel gelişim kitabı, Napoelon Hill’in “Düşün ve Zengin Ol” adlı eseridir. Tüm hayallerinin gerçekleşmesini ister miydin? Hill de kitabında bu soruya bir cevap arar. En zenginlerin ve en güçlülerin birbirlerine aktardığı bir sır var. Bu sır, hayallere nasıl sahip olunacağını anlatır. 

3.Ikigai – Francesc Miralles

Kişisel gelişim kitapları öneri listesinde yer alan “Ikigai”, oldukça meşhur bir kitaptır. Uzun ve mutlu yaşamın sırlarını anlatan bu kitap, yaşamak için bir sebep bulmaya da odaklanır. Japonlar, her insanın bir ikigaisi olduğunu düşünür ve kitap, temel olarak bu konuyu anlatır. Francesc Miralles’in kitabı kendini keyifli hissetmeni sağlayacak.

4.Bilinçaltının Gücü – Joseph Murphy

Fiziksel ve ruhsal yeniliklere açık olmak için ne yapmalısın? Kişisel gelişim kitapları listesinde yer alan “Bilinçaltının Gücü”, en büyük enerjinin kişinin içinde saklı olduğunu anlatıyor. Eğer hayat enerjileri doğru yönetilirse, insan bilinci ruhsal ve fiziksel yeniliklere açık olabilir; diyor bu ünlü eser. 1963 yılında Dr. Joseph Murphy tarafından kaleme alınan kitap, hayata farklı bir pencereden bakmanı sağlayacak. 

5.Outliers – Malcolm Gladwell

Bazı insanların diğerlerinden neden daha başarılı olduğuna odaklanan Malcolm Gladwell, başarılı insanların ortak noktalarını “Outliers” adlı kitabında aktarıyor. 

“Asyalılar neden matematikte bu kadar başarılı? Beatles ve Bill Gates’in ortak yanları ne?” gibi pek çok soruya bu kitapta cevap bulabilirsin. 2008 yılında yayımlanan kitapta Gladwell, başarılı insanların üstün zekaları ve yetenekleri nedeniyle başarılı oldukları fikrini çürütmeyi amaçladığını belirtiyor.

6.Zengin Baba Yoksul Baba – Robert T. Kiyosaki

Kişisel gelişim kitapları içerisinde yer alan “Zengin Baba Yoksul Baba”, birçok konunun dahil olduğu bir eser. 

Robert T. Kiyosaki tarafından yazılan kitapta, temel olarak zengin olmak için yüksek bir gelire sahip olunması fikri çürütülüyor. Bununla birlikte kitapta, çocukların hak ettikleri zengin bir yaşamı nasıl elde edip sürdürebilecekleri başta olmak üzere para ve ekonomiye dair konular da yer alıyor. 

7.Tongue Fu – Sam Hom

Sam Hom tarafından yazılan Tongue Fu, “Sözlü Dövüş Sanatı” olarak Türkçeye çevrilmiştir. Kişisel gelişim kitapları 2022 listesinde yer alan Tongue Fu, insanlar arasındaki iletişimin nasıl uyumlu bir şekilde sağlanacağını anlatıyor. Bireyler arasında oluşan anlaşmazlıklar, çatışmalar, yanlış anlamalar için sözün doğru bir şekilde kullanılması gerektiği; kitabın odak noktasında yer alıyor.  

8.How to Stop Worrying and Start Living – Dale Carnegie

How to Stop Worrying and Start Living, kişisel gelişim kitapları içinde yer alan ve dikkat çeken eserlerden bir diğeri. Kişinin yoğun endişelerinden nasıl kurtulacağını, nasıl yaşamaya başlayacağını anlatan ve tatmin edici bir hayat inşasında ön plana çıkan hususları belirten kitap, Dale Carnegie tarafından yazılmıştır. 

Kitapta kişinin sadece kendisinin değil, çevresindekilerinin de farkına varması gerektiğine vurguda bulunuyor. En iyi kişisel gelişim kitapları listesine de dahil olan eser, hayatın önemli noktalarına odaklanmanın kişiye neler katacağını anlattığından oldukça ilgi çekici bir kitap.  

9.Men’s Search for Meaning – Viktor Frankl

İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kampında kalan ve burada yaşadıklarını Men’s Search for Meaning ya da “İnsanın Anlam Arayışı” adlı kitabında anlatan Viktor Frankl, çok önemli felsefi düşünceler ışığında toplama kampına odaklanır. Kitapta anlatılanlar, toplama kampının aslında büyük bir hapishane olan dünyanın bir metaforu olduğunu gözler önüne serer. 

Kişisel gelişim kitapları listesine dahil olan kitap, zor koşullar altında insanın anlam arayışına vurguda bulunur. Kişisel gelişim kitapları en çok satan listesinde de bulunan “İnsanın Anlam Arayışı”, kendini bambaşka bir dünyanın içerisinde bulmana neden olacak.

10.The Obsracle Is The Way – Ryan Holiday 

Ryan Holiday tarafından kaleme alınan The Obsracle Is The Way, hayatta karşılaşılan engellerin nasıl aşılabileceğini anlatıyor. 

Engeller, fırsatlar, iyi ve kötü; hayatın tam da merkezindedir. Bu nedenle hayatın her köşesinde bu tür durumlarla karşılaşman mümkün olsa da önemli olan engelleri nasıl aşabileceğindir. 

Kişisel gelişim kitapları en iyi eserler listesinde bulunan The Obsracle Is The Way, kişinin kendisini nasıl başarıya taşıyacağı hakkında da yönlendirmelerde bulunuyor.

Türkiye’de Olmayan Tüm Kitaplar Amerikadaniste’de!

Kişisel gelişim kitapları listesinde kendisine yer bulan bütün kitaplara Amerikadaniste farkıyla sahip olabilirsin. Türkiye’de bulamadığın kitapları Amerikadaniste ile güvenle satın alabilir, Benim İçin Al servisini kullanarak dilediğin kitabı Amerika’dan sipariş verebilirsin. 

Sen de Türkiye’de bulamadığın dünyaca ünlü yazarların kitaplarını satın almak için hemen Amerikadaniste’ye üye ol aradığın kitaplara zahmetsizce ulaşmanın keyfini yaşa!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply