Öneriler Tümü

Parizyen Ne Demek? Parizyen Stil Nasıl Uygulanır?

Parizyen stil, sadeliğin doğallık ve rahatlık ile bir arada kullanıldığı Fransız kadınlarının yaşam tarzlarıyla bağlantılı bir giyim tarzıdır. Paris stili olarak da adlandırılan parizyen stil, kadınlar için son derece dikkat çekicidir. Çünkü konfor ve şıklığı ifade eder. 

Eğer Paris stiline uygun bir kombin elde etmek istiyorsan, abartılı dekoltelere ihtiyaç duymayacaksın. Kombinine doğal ve şık parçaları eklerken abartılı aksesuarları kullanmana da gerek yok. Ayrıca çok renkli makyaj stili de parizyen stilde kendisine yer bulmuyor. 

Parizyen giyim stili aslında belirli aksesuarlar ve giyim parçalarıyla algılanmaz. Bunun yerine bir bakış açısı olarak değerlendirilir. Bu neden oldukça değerli ve önem verilen bir stildir. Parisli kadınlarla bağdaştırılan Parizyen giyim stiline uygun bir kombine, stilin temel özelikleri hakkında bilgi sahibi olarak ulaşabilirsin. Minimal giyinebilir, zahmetsiz bir şıklık elde edebilirsin. Böylelikle stilini her ortamda ön plana çıkarabilirsin.

Parizyen Ne Demek?

Parizyen, Fransız kadınlarının yaşam ve giyim tarzlarını tanımlayan bir kelimedir. Parizyen stil de bu kavramla doğrudan alakalıdır. Rahat ve salaş kıyafetler, abartısız makyaj, sade bir görünüm; Parizyen stili oldukça iyi bir şekilde ifade eder. Her ne kadar gösterişten uzak bir tarzı ifade etse de şıklık ve zarafet asla geri planda kalmaz. 

Moda Dünyasında Parizyen Ne Demek?

“Parizyen moda nedir?” sorusu, özellikle bu giyim tarzına uygun bir kombin isteyen kadınlar tarafından merak edilen bir konudur. Parizyen stilin insan yaşamıyla doğrudan alakalı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü parizyen stilde giyim ve aksesuar gibi spesifik unsurlar, yaşam tarzının ögelerini oluşturur.

Modanın başkenti olarak değerlendirilen Paris’te görülen stil, zamanla farklı ülkelerde de yaygınlık göstermiştir. Sadelik üzerine kurulu olan Parizyen stil, şıklığı da en üst seviyelere çıkarır. Bu stilde doğru, şık ve zarif parçaların kullanılması; zahmetsiz bir şekilde şıklık elde edilebilmesini mümkün kılar. Yani çok çaba göstermeden ama doğru dokunuşlarla zarif ve estetik bir kombine ulaşabilirsin.

Parizyen Stil Nasıl Uygulanır?

“Parizyen stil ne demek, parizyen stilin uygulanması için neler yapılmalı?” sorusuna cevap arıyor olabilirsin. Öncelikle şunu bilmelisin: Parizyen stilde alışverişe çıktığında bile şık olabilirsin. Üstelik çok fazla vakit harcamadan, abartılı bir makyaja ihtiyaç duymadan bunu yapabilirsin. 

Parizyen stili uygulayabilmen için ölçülülük ve sadelik ilkesini ön planda tutmalısın. Paris stilinde temel olarak “Less is more (az çoktur)” anlayışı hakim olduğu için doğal tonları kullanmalısın. Bunun yanı sıra parlak renkleri detaylarda kullanarak parçalar arasında renk uyumu yakalamalısın. Parizyen stil kapsamında kıyafet ve makyajında bireysel güzelliğini vurgulamalısın. Öyle parçalar tercih etmelisin ki tek ve özgün olduğun her zaman ön plana çıkabilsin.

Parizyen Stil Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parizyen stil oluştururken dikkat etmen gereken en önemli detayları senin için aşağıda özetledik: 

  • Abartılı parçalardan kaçın. Çok daha sade ve şık parçalar kullan.
  • Jean ve kumaş pantolonlardan vazgeçmeden eşsiz kombinlere ulaş.
  • Bahar aylarında ceket ya da hırka kullanarak kombinini tamamla.
  • Rahat olmayan kıyafet ve ayakkabıları kesinlikle kullanma.
  • Kusursuz bir görünüm elde etmeye çalışma.

Parizyen Stilin Olmazsa Olmaz Parçaları Nelerdir?

Parizyen stilin olmazsa olmazları; vücut şekline uygun kot ve kumaş pantolonlar, desenli bluzlar, sade çizgili ve düz renkli tişörtlerdir. Bunun yanı sıra düz renkli ve vücuda oturan ceketler, alçak topuklu ayakkabılar, spor ayakkabılar ve sandaletler, ipek fularlar, sade kesimli kısa elbiseler de parizyen stili temsil eden kıyafet ve aksesuarlardır.

Parizyen stil oluştururken yukarıda saydığımız parçaları birleştirerek hem kendi tarzını yansıtan bir kombin hem de kusursuz bir görünüm elde edebilirsin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply