Öneriler Tümü

Modanın Cesur Akımı: Color Blocking

Color blocking moda, birbirinden farklı renklerin bir arada kullanıldığı parçaların ön plana çıktığı bir akımdır. Color blocking akımına modanın cesur akımı da diyebiliriz. Çünkü bu akımda, birbiriyle tamamen zıt renkler kullanılır. Kırmızı ile pembe, kahve ile siyah başta olmak üzere göz alıcı renklerin yer aldığı parçalar; bambaşka bir tarzın da oluşmasını sağlar.

Sıra dışı renklerle tasarlanan giyim ürünlerine son zamanlarda talep artmış durumda. Çünkü artık yalnızca renk uyumu gözetilmiyor. Sen de birbiriyle zıt renklerle tasarlanan parçaları bir arada kullanabilirsin. Her ne kadar gündelik hayatta kullanımı zor olsa da dozu iyi ayarladığında, arzu ettiğin görünüme şık ve zarif dokunuşlarla ulaşabilmen mümkündür. 

Color Blocking Nedir?

Color blocking, renk engelleme olarak tanımlanabilir. Büyük düz renkli kumaş bloklarının birleştirildiği bir teknik olduğundan, birbiriyle zıt renklerin bir arada kullanımına olanak tanır. Gökkuşağının renkleri olan yeşil, mavi, mor ve fuşya gibi renklerin yer aldığı tasarımlar; cesur kombinler oluşturulmasını sağlar.

Yeni bir moda anlayışı olarak ön plana çıkan color blocking moda, her mevsim capcanlı bir görünüme ulaşmanı sağlar. Çılgın renklerin yer aldığı parçaları kullanarak oluşturduğun kombinler, renklerin uyumundan değil, zıt renklerden ilham alır. Zaten trendin temel amacı da bu: Kişinin içindeki enerjiyi canlı ve birbiriyle zıt renklerle ortaya çıkarmak.

Color blocking akımında canlı renklerle birleştireceğin parçalar sayesinde her zaman enerjik kombinler elde edebilirsin. Son zamanlarda ilgi gören bu trend, bir anlamda ton sür ton akımına da kafa tutar. Çünkü bu akımda göz yormayan renk kullanımından kaçınmak zorunludur. 

Color Blocking Modasında Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Eşsiz, sıra dışı ve enerjik kombinlere hayat veren color blocking moda için renk seçimi oldukça önemlidir. Eğer renk seçimini nasıl yapmalıyım diye düşüyorsan hiç tedirgin olma. Renk çemberindeki tüm renkleri kullanabilirsin. Zaten modanın sana katmış olduğu temel özgürlük de bu!

Renk çemberinde yer alan renkleri yanal bir şekilde kullanabilirsin. Bunun yanı sıra karşılıklı duran renkleri mikslemen de mümkündür. Ayrıca soft ve baskın renklerle dilediğin gibi oynayabilir, renklerin dünyasında keyifli vakit geçirebilirsin. Color blocking’in dünyasında sana da yer var!

Color Blocking Giyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Color bocking moda 2022 yılında trendler arasında yer aldı. Popülaritesi hâlâ devam ediyor. Sen de bu modaya ayak uydurabilirsin. Fakat doğru parçaları seçmen son derece önemli. Bunun yanı sıra birkaç hususa da dikkat etmelisin. 

Color blocking moda kapsamında yer alan giyim ürünlerini tercih ederken ve kombin hazırlarken dikkat etmen gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Renk çemberini izlemelisin. Burada, ışık yoğunluğu ve dalga boyları dikkate alınarak renkler sıralandığından, renk çemberi doğru renkleri seçmene yardımcı olacaktır. 
  • Renk çemberinde art arda yer alan renkler, birbiriyle uyumludur. Bu nedenle parçaları kombinlerken çemberde birbirini takip eden renkleri kullanmalısın.
  • Ana renklerden sarı ve mor, yeşil ile kırmızı gibi renkleri kullanarak kombin yapabilirsin. Böylelikle hem canlı hem de estetik kombinlere ulaşabilirsin.

Bu hususları göz önünde bulundurman, istediğin görünüme zahmetsizce ulaşmanı sağlayacaktır. 

Color blocking akımına uygun bir kombin hazırlamak istiyorsan, temelde iki ana renk ve ana renklerin ara formlarını kullanabilirsin. Ana renkler, kombindeki parçaları seçerken devreye girer. Color blocking moda kapsamında ara renkler, aksesuar seçiminde önemli olacaktır. Örneğin mavi bir tulum tercih ediyorsan, turuncu bir mont ile kombini tamamlayabilirsin. Öte yandan açık mavi ayakkabı ve çantada da turuncunun farklı bir formunu tercih edebilirsin. Modanın cesur akımı color blocking, sana dilediğin özgürlüğü sunuyor!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply