Öneriler

Gelin Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

Gelin ayakkabısı seçimi, düğün sürecindeki en önemli hususlardan biridir. Çünkü düğün merasimi boyunca kullanacağın ayakkabının ergonomik bir tasarıma sahip olmaması, gün boyunca kendini huzursuz hissetmene neden olabilir. Bu nedenle gelin ayakkabılarında rahatlığı her zaman öncelemelisin. 

Birbirinden farklı modellere ev sahipliği yapan gelin ayakkabılarında çeşit fazla olduğu için nasıl bir ayakkabı seçeceğine önceden karar vermelisin. Tabii ki konfor ve rahatlığı da göz ardı etmemelisin. 

Peki ama gelin ayakkabısı seçiminde dikkat etmen gerekenler neler? Doğru ayakkabıya nasıl ulaşabilirsin? Yedek ayakkabı gerçekten de önemli mi? İşte gelin ayakkabı ile ilgili merak ettiğin tüm soruların cevabı!

Gelin Ayakkabısı Nedir?

Düğün merasimi sırasında gelinin giymiş olduğu ayakkabı, gelin ayakkabısı şeklinde adlandırılıyor. Gelinlere özel ayakkabı tanımlamasının da bir anlamı var. Çünkü bu tür ayakkabılar, normal ayakkabılardan çok daha rahat ve çok daha estetik. 

Gelin Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Gelin ayakkabısı rahat, gelinlikle uyumlu ve şık, zarif ve incelikli bir tasarıma sahip olmalıdır. Ayrıca düğünü olacağı mekanda konforlu bir şekilde kullanılabilmelidir. Havuz kenarında bir düğün yapacaksan, ince topuk ayakkabılara yönelebilirsin. Kır düğününde ise dolgu topuk çok daha avantajlı olacaktır. 

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelin ayakkabısı seçimi sırasında birçok hususu ön planda tutmalısın. Her topuklu ayakkabı, gelin ayakkabısının yerini tutmaz. Rahatlık her zaman önceliklidir. 

Gelin ayakkabılarını seçerken dikkat etmen gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Düğünün yapılacağı mekana ve zemine uygunluğu göz ardı etme.
  • Topuk boyu, gelinliğin boyuyla doğru orantılı olmalı.
  • Ayakkabını, tercih ettiğin gelinliğe göre seç. Gelinlik ve gelin ayakkabın birbiriyle uyumlu olsun.
  • Ergonomik tasarıma sahip ayakkabılara yönel. 
  • Yedek gelin ayakkabısını mutlaka ön planda tut.

Düğünün Yapılacağı Mekan ve Zemine Uygun Ayakkabı

Gelin ayakkabılarının seçiminde düğünün yapılacağı mekan ve zemin son derece önemlidir. Kır düğününde yüksek topuklu ayakkabılar, rahat yürümeyi engelleyebilir. Bu sebeple kır düğünleri için gelin babeti veya gelin sandaleti tercih edebilirsin. Bunun yanı sıra çok daha alçak topuklu ayakkabılara yönelmen de mümkündür. 

Kumsal düğününde, gelin ayakkabısı modelleri arasında yer alan düz tasarımları kullanabilirsin. Kapalı alanda, örneğin bir düğün salonunda düğün yapacaksan; yüksek topuklu ayakkabıları giyebilirsin. Burada önemli olan husus, ayakkabının kaymamasıdır. 

Gelin Ayakkabısının Topuk Boyu

Gelin ayakkabılarını seçerken dikkat etmen gereken bir diğer husus, ayakkabının topuk boyudur. Boyunu uzun göstermek istiyorsan, platform gelin ayakkabılarını tercih edebilirsin. Bu tür ayakkabılar, rahat yürümeni de sağlayacaktır. Uzun boylu gelin adayları için uygun ayakkabı modelleri arasında vintage yumurta topuk yer alır. 

Gelin ayakkabısı topuklu modellerden olan dolgu topuk, konforlu hareketi mümkün kılar. Eğer boyunu uzun gösterme gibi bir amacın yoksa, alçak topuklu ayakkabıları tercih etmen mümkündür. 

Gelinlik ve Gelin Ayakkabısı Uyumu

Gelinlik modeline uygun bir gelin ayakkabısının tercih edilmesi, bütünlüklü bir kombin elde edilmesini sağlar. Bu nedenle gelin ayakkabısını, gelinliğini aldıktan sonra seçmelisin. Eğer gelinliğin güpürlerle süslenmişse, sade bir ayakkabı tercih etmen ideal olacaktır. Bunun yanı sıra sade bir gelinlikle birlikte kullanılabilen dantelli gelin ayakkabıları, düğününde eşsiz görünmeni sağlayacaktır.

Eğer renkli bir ayakkabı giymeyeceksen, gelinlik ile gelin ayakkabının benzer bir tonda olmasına dikkat etmelisin. Gelinliğinle son derece uyumlu gelin ayakkabın, seni eşsiz ve göz alıcı gösterecektir. 

Ayakkabının Rahatlığı

Gelin ayakkabılarının rahat ve konforlu olması, gün içinde çok daha keyifli hareket etmeni sağlar. Birçok gelin, artık gelin ayakkabısı spor kategorisinde yer alan modellere yönelim gösteriyor. Eğer gelinliğin uygunsa, gelinlere özel tasarlanan spor ayakkabıları tercih edebilirsin. 

Converse tarzı ayakkabılar, spor şıklık elde etmeni sağlayacaktır. Bunun yanı sıra gelin babetleri, sandaletler ve daha pek çok ayakkabı modeli; düğününde rahat etmeni mümkün kılacağından, bu tür rahat ayakkabılara yönelebilirsin. 

Uzun gelinlik, dolgu topuk ayakkabılarla son derece uyumludur. Aynı zamanda dolgu topuk ayakkabılar, istenilen rahatlığın elde edilmesini sağlar. Bu nedenle gelinliğin uygunsa, dolgu topuk ayakkabıları tercih edebilirsin. Gelinliğine modern ve incelikli bir hava katacak olan bu tür tasarımlar, düğününde kendini çok özel ve keyifli hissetmene de olanak tanır. 

Bonus: Yedek Gelin Ayakkabısı

Çok fazla önemsenmese de yedek gelin ayakkabıları, günün kurtarıcıları arasında yer alır. Düğünde kullandığın ayakkabı bir süre sonra seni rahatsız etmeye başlayabilir. Bunun yanı sıra beklenmedik durumlardan ötürü giyilmez hale gelebilir. Bu tür sorunları önleyebilmek için mutlaka yedek gelin ayakkabısı satın almalısın.

Düğünde istediğin gibi hareket edebilmek için gelinlik modeline uygun bir ayakkabı tercih edebilirsin. Gelin ayakkabısı seçimi konusunda ön plana çıkan hususlar, yedek gelin ayakkabılarında da geçerlidir. Eğer düğünde istediğin gibi dans etmeyi arzuluyorsan, gelin sandaletini yedek ayakkabı olarak kullanabilirsin. 

Gelinliğin uzunsa, asıl ayakkabının topuğu, gelinliğin boyuna göre ayarlandığı için yedek ayakkabıda da benzer bir topuk boyunu tercih etmelisin. Düğünden sonra yapacağın after partide rahat hareket edebilmek için elbisenle uyumlu bir ayakkabı tercih etmen, partinin de rahat geçmesini sağlar.

Gelin ayakkabısında pek çok sıra dışı, estetik ve zarif ayakkabı modeli bulunur. Gelin ayakkabısı tercihinde; ayakkabının tasarımı, modeli ve rahatlığı gibi hususları ön planda tutmalısın. Bu sayede hem istediğin ayakkabıya ulaşabilir hem de düğününde rahat hareket edebilirsin.

Amerikadaniste ile en popüler markaların gelin ayakkabılarına tek tık’la ulaşabilirsin. Sen de düğününden önce Amerikadaniste’ye gel, dünyaca ünlü markaların ayakkabı tasarımlarını düğününde taşımanın keyfini çıkar!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply