Öneriler

Home Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evde çalışanların sayısı giderek artıyor ve bu da home ofislerin popülerliğini doğru oranda etkiliyor. Home ofis, işini evden yapmana olanak sağlayan bir alan yaratmanı mümkün kılar. Ancak home ofisler sadece işlevsel değil, aynı zamanda estetik olarak da çekici olmalıdır.

İşte tam da bu noktada home ofis dekorasyonu, iş yapma motivasyonunu artırırken, aynı zamanda profesyonel bir ortam oluşturmana da yardımcı olur. İşlevsel, estetik ve kişiselleştirilmiş bir home ofis oluşturarak, verimli ve keyifli çalışma saatleri geçirebilirsin.

Peki, home ofis dekorasyonu nasıl yapılır? Konu ile ilgili en güncel bilgileri ve yenilikçi fikirleri yazımızın içerisinde bulabilirsin… 

Bir Duvarınızı Renklendirin

Ev ofis duvar dekorasyonu için renk seçimi, sanılandan daha fazla önemlidir ve ruh haline direkt olarak etki eder. Canlı ve enerji veren renkler motivasyonunu yüksek tutmanda fayda sağlayabilir. İnsan psikolojisi üzerine yapılan araştırmalara göre örneğin, sarı ve turuncu tonları enerji verici etkiye sahiptir. Ancak, odanın sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olmasını istersen, mavi ve yeşil tonlarını da tercih edebilirsin.

Burada önemli olan, tüm odanın soluk ve tek tip bir renge sahip olmamasıdır. Dikkati daima canlı tutabilecek, tekdüze görüntüyü kıran ufak bir renk dokunuşu, çalışma alanında bambaşka bir atmosfer yaratacak.

Ergonomik Ofis Mobilyaları Tercih Edin

Home ofis dekorasyonuna başlarken, öncelikle alanını belirlemen önemlidir. Mümkünse, sessiz ve sakin bir odada çalışmak en iyisidir. Bir ev ofisi için ayrılan alan, odanın bir köşesi veya ayrı bir oda olabilir. Bu alanda, işini rahatlıkla yapabileceğin bir masa ve sandalye bulunmalıdır. Masa ve sandalyenin ergonomik olmasına dikkat etmek, uzun süreli çalışma saatlerinde rahatlık sağlar.

Everly Quinn çalışma sandalyesi veya Inbox Zero markasının klasik modelleri ofis dekorasyon fikirleri edinmen için sana yardımcı olabilir.

Halı Kullanın

Ofis dekorasyon objeleri seçerken halı kullanımı hem işlevsel hem de estetik bir unsur olarak dikkate alınmalıdır. Halılar, çalışma alanında sessizlik sağlayarak gürültüyü emebilir ve aynı zamanda zemindeki sertlik hissini azaltabilir. Ayrıca, bir halı seçimiyle oda akustiğini iyileştirirken, çalışma sırasında rahatlık ve konfor sağlayabilirsin.

Halı seçerken, odanın boyutuna ve mobilyaların tarzına uygun olanı tercih etmek önemlidir. Büyük bir odada, geniş bir halı kullanarak alanı daha sıcak ve davetkar hale getirebilirsin. Eğer home ofisinde daha küçük bir alan varsa, daha küçük ve ölçülü bir halı kullanmak uygun olabilir.

Eğer odanda daha sakin bir atmosfer oluşturmak istersen, nötr tonlarda ve düz desenlere sahip bir halı tercih edebilirsin. Öte yandan, odaya canlılık ve hareket katmak istersen, cesur renkler ve desenlerle dikkat çeken bir halı kullanabilirsin. Önemli olan, halının diğer dekoratif unsurlarla uyumlu bir şekilde odanın genel tasarımına katkıda bulunabilmesidir.

Işığın Odaya Girmesine İzin Verin

Işıklandırma da home ofis dekorasyonunun önemli bir unsuru olarak öne çıkar. Mümkün olduğunca doğal ışığın bulunduğu bir alanda çalışmak idealdir. Işık dendiğinde ise doğal ışık alanı gibisi yoktur. Bu sebeple, pencere kenarına bir masa yerleştirerek doğal ışığın en iyi şekilde kullanılmasını sağlayabilirsin. Ayrıca, bir masa lambası veya tavan lambası gibi ek aydınlatma seçeneklerini de düşünebilirsin.

Renklerin daha gerçekçi görünmesini sağlayan doğal ışık, göz yorgunluğu azaltmada etkilidir. Böylece işine daha fazla odaklanabilirsin. Camların temiz ve lekesiz olması da bu noktada önemlidir. Çünkü ışığı engelleyen perde veya jaluzilerin yanı sıra kirli camlar, doğal ışık miktarını azaltabilir.

Depolama Alanı Yaratın

Ev ofis dekor seçiminde elbette ki düzen önemlidir. Masanı düzenli tutmak ve gereksiz eşyalardan arındırmak, verimliliğini artırabilir. Depolama çözümleri ve dosyalama ürünleri kullanarak belgelerini ve malzemelerini düzenli bir şekilde tutabilirsin.

Sınırlı alanlarda çalışırken, depolama alanları etkin bir şekilde kullanılarak ofis alanının maksimum verimlilikle kullanılması sağlanır. Raflar, dolaplar, çekmeceler veya organizerler gibi depolama çözümleri, eşyalarını düzenli tutmana ve alanı en iyi şekilde değerlendirmene yardımcı olur.

Ofis masa dekorasyonu için Container Store, AERIN gibi markalar çeşitli depolama ürünleri sunar. Ayrıca Shutterfly’ın birbirinden neşeli fotoğraf çerçeveleri ve albümleriyle de depolama alanlarına renk katabilirsin.

Doğru Aydınlatmayı Seçin

Ofis dekorasyon aksesuar çeşitleri arasında doğru aydınlatma seçimi, çalışma kalitesini, göz sağlığını ve genel çalışma ortamının enerjisini etkileyen önemli bir faktördür. Aydınlatma seçerken odanın amacına, boyutuna ve kullanımına göre dikkatlice düşünmeli ve ona göre bir planlama yapmalısın.

Aydınlatma seçiminde renk sıcaklığı da çalışma türüne göre dikkate alınmalıdır. Sıcak beyaz ışık, rahatlatıcı bir atmosfer yaratırken, gün ışığı beyazı veya soğuk beyaz ışık, daha enerjik ve odaklanmış bir ortam sağlar. 

Doğru aydınlatmayı seçerken Corrigan Studio’nun genel ve bölgesel aydınlatmaya uygun şık aydınlatma seçeneklerine göz atabilirsin.

Motivasyonunuzu Yükseltecek Aksesuarlar Kullanın

Dekorasyon aksesuarları, home ofis atmosferini tamamlayabilir. Örneğin, bitkiler odana canlılık ve tazelik katabilir. Ayrıca, masa üzerindeki birkaç kişisel eşya, motivasyon panoları veya ilham verici tablolar da çalışma ortamını kişiselleştirebilir.

Birbirinden renkli ve özel tasarım sticker’lar ile ofis dekorasyonunu güzelleştirebilirsin. Ayrıca TOPS’un message pad’leri de ihtiyacın olan motivasyon ortamını yakalaman için notlar yazabileceğin eğlenceli ürünler sunar.

Dinlenme Alanı Yaratın

Evden çalışanların sürekli olarak işin içinde olması, zihinsel ve fiziksel olarak yorgunluğa neden olabilir. Bu yüzden, dinlenme alanı oluşturmak; stresi azaltır, zihinsel tazelik sağlar ve motivasyonu artırır. Rahat bir koltuk, yumuşak minderler veya bitkilerle donatılmış bir köşe, çalışma aralarında dinlenmek ve enerji toplamak için ideal bir yerdir.

Uzun saatler boyunca sürekli olarak yoğunlaşma gerektiren görevler, zihinsel yorgunluğa yol açabilir. Dinlenme alanında, bir süreliğine işten uzaklaşarak, meditasyon yaparak veya sadece sessizce dinlenerek zihnini boşaltabilirsin.

Dinlenme alanı, çalışma performansını artırırken aynı zamanda sağlığa da önem vermeni sağlar. Joe Ruggiero, klasik görünümlü ergonomik dinlenme alanları için ideal ürünler sunarken, AllModern ise şık, basic ve modern dinlenme köşeleri için ihtiyacın olan ürünleri bulmana yardımcı olacaktır.

İlham Verici Bir Pano Hazırlayın

Home ofis çalışma alanında ilham verici bir pano hazırlamak, motivasyonu artırmak ve yaratıcılığı teşvik etmek için harika bir fikirdir. İlham verici bir pano hazırlamak için ise öncelikle tema belirlemen gerekir. Bu noktada, sana ilham veren konuları düşünebilirsin. Örneğin; seyahat, doğa, motivasyonel sözler, hedefler veya tutkuların gibi konulara odaklanabilirsin.

Panonun görsel olarak etkileyici olması için renkleri ve düzeni de göz ardı etmemen gerekir. Uyumlu renk paletleri seçmeli ve görselleri düzenli bir şekilde yerleştirmelisin. Panonun, gözünü yormayacak şekilde okunaklı ve düzenli olmasına özen göstermelisin.

Çalışma alanına kişisel bir dokunuş katan bu tabloyu her gün gördüğünde, hedeflerini hatırlar ve çalışma performansını artırmış olursun.

Ofisin İçin İhtiyacın Olan Ürünleri Amerikadaniste!

Home ofis dekorasyon fikirleri dendiğinde aklına gelen her markaya rahatlıkla erişebileceğin bir platform var: Amerikadaniste! 

Amerikadaniste sayesinde Türkiye’de bulamadığın pek çok farklı markaya tek tıkla ulaşabilir ve en farklı ofis dekorasyonu için hayal ettiğinden bile fazla ürünü kolayca satın alabilirsin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply