Öneriler

Apple Vision Pro Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Apple Vision Pro, Apple tarafından üretimi gerçekleştirilen karma gerçeklik gözlüğüdür. Gözlük, 5 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Apple Worldwide Developers Conference’da tanıtıldı. 2024 yılının ilk aylarında çıkması planlanan gözlük, Apple Vision serisinin ilk modeli olduğundan ilgilerin odağı haline gelmiş durumda.

Ürün sayesinde dijital ortam gerçek dünya ile bütünleştiriliyor. Ayrıca fiziksel girdiler sistemle etkileşime geçmek için kullanılabilecek. Apple Vision Pro, 2014’ten beri ilk defa Apple’ın ilk yeni ana serisi ürünü. Peki Apple Vision Pro özellikleri neler, ürün ne zaman tanıtıldı, fiyatları neler?

Apple Vision Pro Nedir?

Apple’ın ilk karma gerçek gözlüğü olan Apple Vision Pro, fiziksel dünya ile sanal dünyayı bir araya getiren bir ürün. Apple ürünü “uzaysal bilgisayar” olarak tanımlıyor. Gerçek ve sanal ortamları kombine etmeyi hedefleyen ürün, bir güç adaptörü ve ayrı bir pil paketine sahip. Bu sayede konforlu bir şekilde kullanılabiliyor.

Cihazda herhangi bir kumanda bulunmuyor. Uygulamaların açılabilmesi için kullanıcının uygulamalara bakması yeterli oluyor.  Sesli komut seçeneğine de sahip olan cihaz, kullanıcı deneyimini de geliştirmeyi amaçlıyor. 

Apple Vision Pro Ne Zaman Tanıtıldı?

Apple tarafından geliştirilen ve son derece yenilikçi özelliklere sahip olan ürün, 5 Haziran 2023 tarihinde tanıtıldı. Apple Worldwide Developers Conference etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilen ürün, 2024 başında teknoloji tutkunlarıyla buluşturulacak. 

Apple Vision Pro Özellikleri

Apple Vision Pro’nun sahip olduğu özellikler, ürünün son derece etkili bir şekilde kullanılmasını mümkün kılacak. Apple tarafından “yeni bir çağın habercisi” olarak duyurduğu ürün, genel olarak şu özellikleri bünyesinde barındırıyor:

  • Vision Pro, tüm Apple cihazlarıyla uyumlu bir şekilde kullanılabiliyor. Aynı zamanda bluetooth aracılığıyla bilgisayar veya televizyona bağlanılabiliyor. Bu sayede televizyon ya da bilgisayar gibi kullanılabilmesi olanaklı.
  • Çok özellikli kameraları, kullanıcısına kayıt alma şansı veriyor. Bu ise anılarını kendi gözünden kaydetmeni olanaklı hale getirecektir.
  • Çevrendeki insanlarla Vision Pro ile iletişime geçebilirsin. Görüntülü konuşma gerçekleştirmeni sağlayan ürün, insanlarla karşılıklı konuşuyor hissine ulaşmanı sağlıyor.
  • Vision Pro’nun dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de oyun oynanmasına imkan tanıması. Oyun içindeymiş gibi hissetmeni sağlayan ürün, yenilikçi bir deneyime ulaşmanı olanaklı kılıyor.
  • Üç boyutlu filmleri, Vision Pro ile izlemen de mümkün. 
  • Harici pili bulunan ürün, son derece minimal bir tasarıma sahip olduğundan konforlu bir şekilde kullanılabilecek. 
  • Üründe Stereo hoparlör bulunuyor. Bu sayede üst düzey ses deneyimi elde edebilirsin. 
  • Üründe mikro LED teknolojisi de mevcut. Ayrıca yüksek performanslı göz takip sistemi de bulunduğundan görüntü kalitesi üst düzeydir.
  • Üründe önceden yüklenmiş çeşitli uygulamalar mevcut olacak.

Belirtilen özelliklerin her biri, Vision Pro’nun üst düzey bir şekilde kullanılmasını olanaklı hale getiriyor. 

Apple Vision Pro Fiyatları 

Teknoloji tutkunlarının heyecanla beklediği Vision Pro, ülkelere göre farklı şekillerde fiyatlandırılıyor. Bu nedenle Apple Vision Pro fiyat için Avrupa ve Türkiye’yi ayrıca incelemek gerekiyor. İlk uzamsal bilgisayar olarak nitelenen Vision Pro’nun Avrupa fiyatı 3 bin 499 dolar. 

Fakat ürünün Türkiye fiyatı kurdan dolayı çok daha yüksek. 2024 yılında satışa sunulacak olan ürünün Türkiye fiyatı ise 75 bin TL. Apple Vision Pro Türkiye fiyatı kapsamında, 75 bin TL üzerinden ürünü satın alabilirsin. 

Vision Pro, ilk olarak New York ile Los Angeles vb. Amerika pazarlarında satışa sunulacak. 2024’ün sonunda ise Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde satış gerçekleştirilecek. Daha sonra tüm Avrupa ile Asya pazarında ürün piyasaya sürülecek. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply