Uncategorized

Barbie Filmi Hakkında Merak Edilen Her Şey! 

Barbie filmi 2023 yılının en çok konuşulan yapımları arasında üst sıralarda yerini aldı. Çok kısa sürede gelen bu yükseliş, filmi henüz izlememiş olanları ve izleyip de daha detaylı bilgi almak isteyenleri harekete geçirdi.

Barbie filmi oyuncuları, konusu ve eşsiz görselliğiyle bu kez de Warner Bross gözünden izleyiciyle buluştu. Güçlü bir alt metne sahip olan film, izleyicileri Barbie’nin çocukluğumuzun bir yerinde saklı eğlenceli ve büyülü dünyasına da davet ediyor. Film hakkında merak ettiğin her şeyi yazının içerisinde bulabilirsin!

Barbie Filminin Konusu Nedir?

Barbie filmi konusu ile klasik Barbie filmlerinden ve kurgularından oldukça farklı. Film, izleyicileri epey şaşırtacak detaylar içeriyor. Ayrıca Barbie’nin gerçekçi olmayan fiziksel ölçülerini ve bunların genç kızlarda yol açabileceği gerçek vücut sorunlarını kabul ederken, aynı zamanda onun feminist bir ikon olarak rolünü de kutluyor. Barbie filmi konusu ise kısaca şöyle özetlenebilir:

Barbieland’deki Barbie’lerin en popüleri olan Barbie, varoluşsal bir kriz yaşamaya başlar. Kendini anlamak ve gerçek amacını keşfetmek için insanların dünyasına seyahat etmek zorundadır. Erkek arkadaşı Ken de bu yolculuğa eşlik eder. Çünkü ona göre, kendi varlığı Barbie’nin onu tanımasına bağlıdır. Her ikisi de aydınlanmaya giden yolda acı gerçekleri keşfeder ve yeni arkadaşlar edinir.

Barbie Filmi Yönetmeni ve Oyuncu Kadrosu

Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig’dir. Filmin senaryosu Gerwig’in ortağı ve aynı zamanda film yapımcısı olan arkadaşı Noah Baumbach tarafından kaleme alınmıştır. Baumbach aynı zamanda Marriage Story ve Frances Ha gibi filmlerin senaristliğini de üstlenir.

Başrolde yer alan Margot Robbie ise filmin yapımcılığını LuckyChap’ten Tom Ackerley ve Mattel’den Robbie Brenner ve David Heyman ile birlikte üstlenmiştir. Ayrıca LuckyChap’ten Josey McNamara ve Mattel’den Ynon Kreiz de yürütücü yapımcılık yapmıştır.

Barbie filmi oyuncu kadrosu ise şu şekildedir:

  • Margot Robbie
  • Ryan Gosling
  • Will Ferrell
  • Dua Lipa
  • Nicola Coughlan
  • Alexandra Shipp
  • Hari Nef
  • Emma Mackey
  • Ana Cruz Kayne
  • Sharon Rooney
  • Ritu Arya
  • Emerald Fennell
  • Ariana Greenblatt
  • Connor Swindells
  • Jamie Demetriou 

Barbie Filmi Ne Zaman Vizyona Girdi?

Barbie filmi ilk olarak 2016’da duyurulmuş ve Amy Schumer’in başrolde yer alması kararlaştırılmıştır. Ancak yaratıcı ekipte yapılan birkaç değişiklikten sonra film yepyeni bir şekil almış ve izleyiciler Gerwig’in oyuncak bebeğin Barbieland’den çıkış yolculuğuna getirdiği altüst edici ama tatlı yaklaşımı çok sevmiştir.

Barbie filmi yaş sınırı da çoğu izleyici tarafından sıkça araştırılmaktadır. Pek çok izleyici bu filmin çocuklar için yazıldığı konusunda şüpheye düşebilir. Ancak Barbie için yaş sınırı yok, yani 1 saat 54 dakika süren filmi her yaştan izleyici rahatlıkla izleyebilir. 

Peki, Barbie filmi ne zaman vizyona girdi? Haftalarca süren tanıtım gösterimlerinden sonra, Barbie global çapta prömiyerini 9 Temmuz’da Los Angeles, California’da gerçekleştirmiştir. Film resmi olarak 21 Temmuz’da sinemalarda gösterime girmiştir. 

“İnsan olmanın ne demek olduğunu kendimize açıklamak için oyuncak bebekler gibi şeyler icat ediyoruz… Bir yanım oyuncak bebeğin de bu insanlığa sahip olmasına izin vermenin bir yolu olup olmadığını merak ediyordu” diyen yönetmen Gerwig ise filmle ilgili olarak PEOPLE’a şunları söylemiştir:

“Plastik Kraliçesi’ne gerçek bir şey verilse harika olmaz mıydı?”

Markaların “Barbie” Koleksiyonlarını Amerikadaniste’de Keşfet!

Amerikadaniste, en sevdiğin markaların özel Barbie koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor! Eşsiz tasarımlar, renkli aksesuarlar ve sınırlı üretim parçalarıyla Barbie dünyasını keşfe davetlisin.

Türkiye’de bulamadığın her bir parça, Barbie’nin büyülü dünyasından ilham alarak tasarlandı. Modanın sınırlarını zorlayan bu koleksiyon hem gençlerin hem de genç kalanların kalbini fethedecek. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply