Öneriler

Meta Quest 3 Sanal ve Karma Gerçeklik Başlığı Meta Connect Etkinliği ile Tanıtıldı! 

 Meta’nın yeni sanal ve karma gerçeklik başlığı Quest 3’ün satış tarihi ve fiyat bilgisi gibi merakla beklenen detaylar gerçekleştirilen Meta Connect etkinliği kapsamında paylaşıldı. Meta Connect etkinliği kapsamında lansmanı gerçekleştirilen VR gözlük, şimdiden tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ön satış için siparişleri alınmaya başlanan Quest 3, bir önceki nesle göre daha ağır olmasına karşın çok daha ince bir yapıya sahip ve yalnızca 2 parmağınızı kullanarak sanal gerçeklikten bulunduğunuz ortama dönebilmenize olanak sağlıyor.

Meta Quest 3 Nedir?

Meta Quest 3, Meta Platforms’un bir bölümü olan Reality Labs tarafından geliştirilen bir sanal gerçeklik (VR) başlığı olarak piyasaya sunuldu.

Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri, kullanıcılara gerçek dünyayı tamamen değiştirip farklı sanal ortamlara götüren bir deneyim sunuyor. Bu gözlükleri, taktığınızda sizi farklı bir dünyanın içine çekiyor ve deneyiminizi daha gerçekçi bir hale getirmek için özel teknolojiler kullanıyor.

Meta Quest 3 VR gözlüklerde ayrıca Xbox Cloud Gaming özelliği bulunmakta. Gözlükleri kullanarak Halo Infinite, Starfield ve Forza Horizon 5 gibi oyunları sanal 2D ekranda oynayabilirsiniz. Xbox Cloud Gaming özelliğinin ise aralık ayında gelmesi beklenmekte.

Meta Quest 3’ün Öne Çıkan Özellikleri

Yüzde 40 daha ince

Quest 3’ün tasarımı, önceki modellere göre “yüzde 40 daha ince optik profil”e sahip. Dolayısıyla fiziksel cihaz derinliği ile Quest 2’nin bir üst versiyonudur. Başlığın dışı sensörler ve kameralar içeren üç adet “pill” ile süslenmiştir. Bu yenilik ise Meta Quest Pro’da bulunan versiyonundan çarpıcı derecede daha ince, görsel olarak daha net ve tamamen özel tasarlanmış iki elemanlı “gözlem lenslerine” geçişle mümkün olmuştur.

İçten dışa izleme

Sol ve sağ pill’lerin her birinde 6DOF “içten dışa” izleme için kullanılan siyah beyaz bir kızılötesi kamera ve stereoskopik 3D karma gerçeklik geçişi için kullanılan renkli bir kamera bulunmaktadır. Bu kameralar, ürünün alt kısmında birer tane yerleştirilen diğer ikisine ek olarak tasarlanmıştır. Böylelikle dördü birlikte çalışarak hem kulaklığın kendisini hem de kontrol cihazlarını izlemektedir.

Yepyeni derinlik sensörü

Diğer yandan orta bölmede Quest için yepyeni bir derinlik sensörü bulunmaktadır. Bu yeni doğal renkli stereo 3D geçiş kameralarını ve derinlik sensörünü kullanan Quest 3, “Meta Reality” olarak bilinen büyük ölçüde geliştirilmiş bir karma gerçeklik sistemine sahiptir.

Daha yüksek ekran çözünürlüğü

Quest 3 ayrıca, göz başına beklenen 2064×2208 çözünürlükle hem Quest 2 hem de Quest Pro’dan yaklaşık yüzde 30 daha yüksek ekran çözünürlüğüne sahiptir.

Ayrıca Meta Quest 3, Qualcomm’un Snapdragon XR2 Gen 2 çipiyle çalışmaktadır. Böylece Quest 2’nin iki katı performans göstermektedir. Modelin ekran yenilenme hızı ise 90Hz.’dir.

Güncellenmiş Quest Touch 

Quest 3, “Touch Plus” adı verilen güncellenmiş Quest Touch kontrolörleriyle birlikte gönderilmektedir. Bu kontrolörler tasarım olarak Quest Pro tarafından kullanılan Touch Pro kontrolörlerine benzemekle birlikte, gelişmiş dokunsal geri bildirim ve izleme halkası içermez. 

Touch Pro’nun “tamamen ölü bölge içermeyen” kendi kendini izleme özelliği için gerekli olan dahili kameraları ve SoC’lerine sahip değildir. Yine de bu eksik özellik istendiği takdirde mevcut Touch Pro kontrol cihazlarıyla geriye dönük olarak uyumlu hale getirilebilmektedir.

Meta Quest 3 Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Meta Quest 3 ilk kez 1 Haziran 2023’te tanıtılmıştı. Amazon üzerinden ön satışa çıkan Meta Quest 3, resmi olarak 10 Ekim’de piyasaya sürülecektir

Meta Quest 3’ün Fiyatı Nedir?

Meta CEO’su Mark Zuckerberg daha önce Quest 3’ün “300, 400 veya 500 dolar fiyat aralığında” olmasının planlandığını söylemişti, aynı zamanda içeriden çeşitli kaynaklar bunun kesinlikle daha pahalı olacağını iddia etmişti.

Meta Quest 3 fiyatı 128 GB için 499.99 ABD doları, 512 GB için ise 649,99 ABD doları olarak duyuruldu. Fiyatı şu an için beklenenden yüksek görünse de bir önceki nesil Quest 2 fiyatı gibi belirli bir süre sonra düşüşe geçeceği öngörülmekte. 

Meta Quest 3 Ön Sipariş Nasıl Verilir?

Meta, Quest 3 için Amazon ve e Bay’in de içinde olduğu resmi iş ortakları üzerinden ön sipariş toplamaya başladı. Tahmin edersiniz ki yurtdışı çıkışlı ürünler için özellikle satın alınan site seçimi oldukça önemlidir. Sipariş güvenliğinin yanı sıra ürün elinize ulaştıktan sonra da platform ile yürütülecek olası bir iletişimin de sağlıklı olması önemlidir.

Amerikadaniste’nin “Benim için al” hizmeti sayesinde Meta Quest 3 ön siparişini kolay ve hızlı bir şekilde verebilirsiniz. Amerikadaniste ekibi “Benim İçin Al” servisi ile istediğiniz ürünü sizin için satın almakta ve adresinize güvenli bir şekilde teslimatını gerçekleştirmektedir. Amerikadaniste, teslim sürecinde elde edilen sayısız avantaj sayesinde alışveriş kalitenizi yükseltir ve güvenli ortam özelliğinden faydalanmanızı sağlar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply