Muhteşem Ürünler Öneriler Yeni Yıl Alışverişi Yeniyıl Alışverişi

Yılbaşı Masası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer yılbaşında gece dışarı çıkmak yerine evinde unutulmaz bir yemek daveti vermek istiyorsan dikkat etmen gereken birkaç önemli detay olacak. Senin için hazırladığımız yılbaşı sofrası önerileri rehberi sayesinde mükemmel bir yılbaşı sofrası kurabilir ve misafirlerinin aklını başından alabilirsin! 

Yılbaşı sofrası hazırlarken dikkat etmen gereken belirli noktalar var. Eğer küçük detayları görmezden gelip gelişigüzel bir yılbaşı sofrası hazırlarsan hem sen hem de konukların hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu yüzden yılbaşı sofrası dekorasyonu nasıl olmalı, hangi yılbaşı yemekleri menüye eklenmeli ve hangi yılbaşı masa süsleri evinin dekorasyonu ile uyumlu olur gibi konulara dikkat etmen gerekiyor. Gerekli detayları atlamadığın ve yılbaşı sofrası süsleme konusunda özenli olduğun takdirde en güzel yılbaşı sofrası senin olabilir! İşte yılbaşı sofrası hazırlarken dikkat etmen gereken birkaç detay.

Şık Bir Masa Örtüsü

Yılbaşı sofrası hazırlama konusunda herhangi bir fikrin yoksa ilk olarak şık bir masa örtüsü seçerek işe başlayabilirsin. Masa örtüsü, kuracağın sofranın ana parçası olduğu için kumaş ve renk seçimi çok önemlidir. 

Sofra kurmayı resim yapmaya benzetebilirsin. Eğer şık bir sofra kurmak istiyorsan ilk başta kuracağın sofranın altındaki tabanı oluşturman gerekir. Yılbaşı sofrasında klasik kırmızıyı ana rengin olarak tercih edebilirsin. Bunun yanında gümüş, gri, yeşil ve altın renkli masa örtüleri de bu yılbaşının en popüler renklerinden biri olarak görülmekte. İstersen desenli istersen de düz bir masa örtüsü seçerek yılbaşı sofranı kurmaya başlayabilirsin! 

Masa Düzeni

Masa düzenini iyi kurduğun takdirde şık bir yılbaşı sofrasına sahip olabilirsin. Yılbaşı sofraları diğer sofralardan farklı olduğu için klasik bir masa düzeni yerine daha ihtişamlı ve göze çarpan bir masa düzeni tercih edebilirsin. Yılbaşı temasına ait özel süs ve aksesuarlar ile masanı süsleyebilir ve şık bir ortam yaratabilirsin. İstersen kozalaklar, istersen kar küreleri istersen de yıldızlarla mükemmel bir yılbaşı sofrası yaratabilirsin. 

Mum ve Dekoratif Ürünler ile Masa Süslemesi

Sadece bilindik yılbaşı temalı dekoratif ürünler yerine mum ve diğer dekoratif ürünler ile masanı süslemeyi tercih edebilirsin. Özellikle kırmızı renkli şamdanlar ve kokulu mumlar oldukça şık bir sofra görünümü yaratabilir. Bunun yanında altın ve gümüş renkli figürler ve farklı çeşitlerdeki aksesuarlar ile şık ve farklı bir yılbaşı sofrası görünümü yaratabilirsin. 

Ancak aksesuarlar ile masanı süslerken sofranın çok kalabalık olmamasına ve insanlar için kullanışsız olmamasına dikkat etmen gerekiyor. Her ne kadar yılbaşı temalı bir sofra diğer klasik sofralardan daha ihtişamlı olsa da fazla kalabalık insanın gözünü yorabilir ve yemek yerken hareketlerini kısıtlayabilir. Bu yüzden önceliğin misafirlerinin rahat etmesini sağlamak olmalı. 

Mezeler ve Yemeklerin Sunumu

Yılbaşı sofrası menüsü hazırlarken meze ve yemeklerin sunumunu da en ince ayrıntısına kadar düşünmen gerekir. Yılbaşı temalı blogları, vlogları ve sosyal medyadaki postları takip ederek yeni sunum önerilerine bakabilir ve yılbaşı yemekleri ile mezelerinin hangi sunum tabakları ile sunulduğu konusunda bir fikir sahibi olabilirsin. Eğer ekonomik yılbaşı sofrası tercih ediyorsan elinde bulunan sunum tabaklarını süsleyerek yılbaşı temasını yaşatabilirsin. 

Yiyecek ve İçeceklerin Uyumu

Yılbaşı gecesinde hangi yemeklerin hangi içecekler ile uyumlu olup olmadığını öğrenmek istiyorsan birçok yemek blog sayfasını takip ederek birbirinden farklı yılbaşı sofrası menüleri hazırlayabilir ve konuklarını şaşırtabilirsin. 

Eğer bütün menüyü kendin hazırlamak istiyorsan yılbaşı sofrası için tariflere bakarak açılıştan ana yemeğe, ara sıcaktan tatlıya kadar birçok farklı ve yeni tarifler öğrenebilirsin. 

Yılbaşı Sofran Artık Hazır!

Masa örtüsü seçimi, aksesuar ve mum seçimleri, yılbaşı sofrası için pratik tariflere bakmak ve sofra dizaynı bittikten sonra artık mükemmel bir sofraya sahip olabilirsin! Sevdiklerini bu mükemmel sofra ile şaşırtmak ve unutulmaz bir yılbaşı gecesi geçirmek senin elinde! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply