Öneriler Tümü

Kol Saati Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kol saatleri yüzyıllardır en çok kullanılan aksesuarların başında geliyor. Her ne kadar yıllar geçtikçe kol saatlerinin tasarımları değişiklik gösterse de günümüzde hala klasik kol saati kullanan milyonlarca insan var. Ancak tıpkı diğer giyim ve aksesuar ürünleri gibi saatlerin kalitesi de hızlı üretim yüzünden büyük bir düşüş yaşadı. 

Fiyat olarak ortalamanın üstünde olan saatlerin bile dayanıksız oluşu yüzünden insanlar yıllar boyunca kullanabileceği kaliteli bir saat satın almakta zorluk çekiyor. Telefonların hayatımızın merkezine girmesi ile birlikte kol saati almak ihtiyaçtan daha çok isteğe dönüştüğü için saat seçiminde dikkat edilen özelliklerin başında saatin tasarımının bozulmaması geliyor. 

Yani saat işlevini görse dahi saatin kordonu veya camı bozulduğu takdirde insanlar satın aldığı saati kullanmayı bırakıyor. İşte bu yüzden doğru kol saati seçimi yapmak çok önemli. 

Eğer saat satın alırken nelere dikkat edilmeli merak ediyorsan, senin için hazırladığımız kol saati satın alırken dikkat edilmesi gerekenler listesini gözden geçirebilirsin! 

1. Saatin Tarzı

Kimi insanlar kol saatini bir mücevher olarak düşünüp altın ve gümüş kol saatlerine yöneliyor. Bazıları ise kol saatlerinin daha spor görünümlü ve mütevazı olmasını tercih ediyor. Ancak kol saati modellerinin çeşitliliği bununla sınırlı değil. 

Kol saati satın alırken ilk başta hangi saat tarzının hoşuna gittiğini bilmen gerekiyor. Yıllar geçtikçe kol saati tarzlarının da çeşitliliği arttı ve artık günümüzde birçok farklı stilde kol saati tasarımlarını görebiliyoruz. 

Kawaii, bohem, preppy, gothic, grunge ve fütüristik gibi farklı tarzda saatlerden birini kolaylıkla seçebilir ve kendine uygun bir kol saati ararken ürün yelpazesini daraltarak istediğin saate çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsin. 

2. Saatin Özellikleri

İstediğin saat tarzına karar verdikten sonra satın alacağın saatin özelliklerine karar vermen gerekiyor. Kawaii, gothic, bohem veya fütüristik tarzda saat modellerini beğenmiş olsan dahi bu tarza sahip saat modellerinin aynı özelliklere sahip olması gibi bir durum söz konusu değil. 

Örneğin, kimi saatler suyun altında işlevine devam ederken kimi saatler ise su ile temas ettiği takdirde bozuluyor. Bunun yanında, kol saatleri tasarım ve görüntü olarak birbirine benzese de kimisi elektronik kimisi ise klasik olabiliyor. Bu yüzden satın alacağın kol saatinin stili ve tasarımına karar verdikten sonra özelliklerine de dikkat etmen gerekiyor. 

Eğer gothic tarza sahip bir kol saati satın almak istiyorsan bir sonraki adımın farklı markalara ait gothic saatlerin özelliklerini incelemek olmalı. 

3. Saat Camının Dayanıklılığı

Satın alacağın kol saatinin tarzını seçtikten ve hangi özelliklere sahip olmasını istediğini belirledikten sonra ise saat camının dayanıklılığına bakman gerekiyor. Her ne kadar seçtiğin saat tasarım ve model olarak istediğin kriterlere uysa da saat camın dayanıksız olduğu takdirde ödediğin para boşa gidebilir. 

Dayanıklı saat camı olarak kabul edilen birkaç farklı saat camı çeşidi var. Mineral cam, sıklaştırma prensibi ile üretildiği için en dayanıklı kol saati camı olarak kabul ediliyor. Bu yüzden herhangi bir kol saati satın alırken saatin camının mineral cam olmasına özen gösterebilirsin. Bunun dışında safir saat camı ve mika (organik) saat camı da dayanıklı olarak kabul ediliyor. Kristal saat camı ise diğer saat camlarına kıyasla en hassas ve kolay kırılabilir bir cam türü. 

4. Saat Kordonu

Saat kayışı olarak da bilinen saat kordonu, bir kol saatinin tasarımının en önemli parçası olarak biliniyor. Günümüzde birbirinden farklı saat kordonu çeşitleri ve her bir saat kordonunun farklı özellikleri bulunuyor.

En popüler saat kordonlarından biri olan deri saat kordonu, hem renk hem de tasarım çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Ancak bu saat kordon tipi suya karşı yeterince dayanıklı değil ve su ile temas ettiği takdirde kolayca yıpranabilir. 

Bir diğer popüler olan saat kordon çeşidi ise metal saat kordonu olarak biliniyor. Herhangi bir darbeye, suya ve ısıya karşı dayanıklı olan metal saat kordonları, klasik tarzda kol saati severlerin de sıklıkla tercih ettiği bir kordon çeşidi.

Deri ve metal saat kordonları dışında kauçuk, nato ve seramik en çok tercih edilen saat kordonu çeşitleri arasında yer alıyor. 

5. Üretimde Kullanılan Malzemeler

Kol saati üretiminde saatin tasarımı ve modeline göre farklı malzemeler kullanılıyor. Bu malzemelerin kaliteli olması kol saatinin dayanıklılığı açısından çok önemli. 

Kol saatinin ana parçaları arasında saatin düzeneğine hareket kazandıran bir parça olan zemberek, dişli takımı, balans çarkı ve maşa yer alıyor. Her bir parça farklı malzeme ile üretilebilir. Kol saati üretiminde en çok kullanılan malzemeler çelik, altın, platinyum, karbon fiber, plastik, silikon ve reçine olarak biliniyor. 

6. Saat Fiyatları

Kol saati fiyatları satın almak istediğin ürünün tarzına, modeline, kalitesine ve markasına göre değişiklik gösterebiliyor. Eğer satın almak istediğin saat modeli mücevherat kategorisine giriyor ise ödeyeceğin fiyat da buna paralel olarak daha yüksek oluyor. 

En bilinen lüks saat markaları arasında Patek Philippe, Rolex, CartierChopard ve UlysseNardin gibi isimler var. 

Eğer materyal olarak mücevherat sınıfına girmeyecek ancak kaliteli kol saatleri satın almak istiyorsan Tory BurchCalvin KleinKate Spade ve Michael Kors gibi markaların farklı tarzlardaki saat modelleri hoşuna gidebilir. Fiyat aralığı $250 ile $475 olan bu kol saati modelleri arasından zevkine en uygun kol saatini satın alarak uzun yıllar boyunca kullanabilirsin. 

Aradığın Kol Saatini Amerikadaniste!

Dünyaca ünlü markaların her zevk ve bütçeye hitap eden kadın kol saatleri ve erkek kol saatleri Amerikadaniste sayesinde bir tık uzağında! Hemen Amerikadaniste’ye üye ol, beğendiğin kol saatini Amerika’dan güvenle satın almanın ayrıcalığını yaşa!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply