Öneriler

Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Yaz sıcaklarından bunaldığında, canın tatlı ama serinletici bir lezzet aradığında ya da uzun bir günün ardından kendini nefis bir kahve ile ödüllendirmek istediğinde soğuk kahve muhteşem bir seçenektir. Yaz aylarında pek çok kişinin en favori içeceklerinden biri olmayı başaran soğuk kahve, pek çok farklı çeşidi ile farklı damak zevklerine kolaylıkla hitap eder.

Sütlü, sütsüz, aromalı, şekersiz ya da tamamen kişisel zevklere uygun olarak birçok tariften yapılan bu kahveler, yaz günlerinde kendimizi kafelere atmamıza neden olur. Peki, gün içinde seni iyi hissettirecek ve ferahlamanı sağlayacak bir bardak soğuk kahve için kafeye gitmeye hiç gerek olmadığını söylesek? Zira evinde birkaç dakika içinde tamamen ağız tadına hitap eden soğuk kahveler yapabilirsin. Bunun için tek ihtiyacın olan şey soğuk kahve malzemeleri ve mutfakta geçirmen için birkaç dakikalık zaman! 

“Evde soğuk kahve yapmak kolay mı?” dediğini duyar gibiyiz. O halde gel, her biri birbirinden kolay soğuk kahve yapımına sahip olan tarifleri birlikte keşfedelim!

Sütsüz Soğuk Kahve Tarifleri

Sıcak günlerde enerjini yerine getirecek ve zihnini açacak bir fincan kahveye ihtiyacın varsa sütsüz soğuk kahve tarifleri tam sana göre demektir. 

İçinde süt bulunmayan ve bu sayede ağırlık yapmayan sütsüz kahve çeşitleri, modunu yükseltmek ve seni kendine getirmek için birebirdir. Yalnızca iki temel malzeme olan su ve kahveden oluşan sütsüz soğuk kahve yapımı, emin ol tahmin ettiğinden çok daha kolay ve pratiktir. Dilersen hemen şimdi soğuk sütsüz kahve tariflerine göz atabilirsin!

Buzlu Filtre Kahve Yapımı ve Malzemeler

Gün içinde bir fincan filtre kahve içmeden kendine gelemeyenlerdensen, evde soğuk filtre kahve yapımı senin fazlasıyla hoşuna gidecektir. 

Bayılarak içtiğin filtre kahvenin bir tık ötesini sunan buzlu filtre kahve, muhteşem serinlik etkisi ve nefis tadı ile seni kendine hayran bırakır. 

İşte, buzlu filtre kahve yapımı ve malzemeleri:

  • 600 ml su
  • 60 gr filtre kahve
  • İsteğe göre vanilya özü ve şeker

Filtre kahveyi bir french press yardımı ile demle. Bu aşamada dilersen kahvene şeker ve vanilya aroması ekleyebilirsin. Demlenen filtre kahveyi cam bir şişeye al ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldır. Kahve buzdolabında dinlendikten bardağa doldur ve 5-6 adet buz küpü ekleyerek servise hazır hale getir! Daha yoğun bir tat için filtre kahve miktarını artırabilir ya da buz küplerini de filtre kahve ile doldurarak dondurabilirsin. 

Dondurmalı Filtre Kahve Yapımı ve Malzemeler

Filtre kahve deneyimlerini çok daha sıra dışı hale getirmek istediğinde dondurmalı filtre kahve harika bir seçenek olarak devreye girer. Yapımı oldukça basit olan, tarifi ve üstün lezzeti ile her gün mutlaka içmek isteyeceğin bu kahve favorilerinden biri olacaktır. 

Dondurmalı filtre kahve malzemeleri:

  • 600 ml su
  • 60 gr filtre kahve 
  • 4 yemek kaşığı kaymaklı dondurma
  • Aroma ve tatlandırıcı

Dondurmalı filtre kahve yapımı:

Filtre kahveyi klasik yöntemle demle. Damak zevkine göre aroma veya tatlandırıcı ekleyebilirsin. Ardından demlenen kahveyi buzdolabında soğumaya bırak. Büyük bir bardağın içine 4 top dondurmayı koy ve üzerine soğumuş olan filtre kahveyi ekle. Köpürene kadar karıştırarak kıvam almasını sağla. Üzerine dilersen bir kaşık daha dondurma ve çikolata parçaları ekleyebilirsin. 

Buzlu Americano Yapımı ve Malzemeler

Daha yoğun tatta kahve severler için sert ve sütsüz bir tarif olan buzlu Americano, damaklarda izi kalan tadı ile soğuk kahveler arasında öne çıkar. Günün en yoğun vakitlerinde enerjini yerine getirecek ve sıcakların kasvetinden seni kurtaracak olan buzlu Americano kolay yapımıyla da gönlünü kazanacaktır. 

Buzlu Americano malzemeleri ve yapımı:

  • Espresso 
  • Buz
  • İsteğe göre şeker 

Kahve makinesi kullanarak yaptığın espresso kahveyi oda sıcaklığına gelene kadar beklet. Ardından damak tadına göre espressonun üzerine soğuk su ilave et. Su miktarı kahvenin sertliğini doğrudan etkiler. Dolayısıyla koyacağın su miktarını iyi belirlemen önemlidir. Kahvenin oranını ayarladıktan sonra Americanoyu bardağı alarak buz ekleyebilir ve afiyetle içebilirsin. 

Yapımı Kolay İçmesi Keyifli Soğuk Kahve Tarifleri 

Soğuk kahve yapmanın zahmetli ve zor olduğunu düşünüyorsan, yapımı son derece kolay ve içmesi de bir o kadar keyifli kahve tariflerimizi inceleyebilirsin. 

Yalnızca birkaç malzeme ile birkaç dakika içinde yapacağın soğuk kahveler, gününü güzelleştirme konusunda son derece iddialıdır. Haydi o zaman, birbirinden basit soğuk kahve tariflerini keşfet! 

Dalgona Kahve Yapımı ve Malzemeleri

Son dönemlerin en popüler kahvelerinden biri olan dalgona kahve hem lezzeti hem de benzersiz görünümü ile her birimizin iştahını kabartıyor, kabul etmeliyiz. Eğer henüz dalgona denemediysen evinde kolay bir şekilde dalgona yaparak damaklarını şenlendirebilirsin. 

Dalgona kahve malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • İsteğe göre 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 mililitre soğuk süt
  • Buz

Dalgona kahve yapımı:

Büyük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı granül kahveyi ve şekeri koy. Eğer şeker koymak istemiyorsan şekeri tariften çıkarabilir, kahvenin daha yoğun olmasını istiyorsan kahve miktarını artırabilirsin. 

Kahve ve şekerin üzerine 2 yemek kaşığı sıcak suyu ekle ve tel bir çırpıcı ile çırpmaya başla. Dilersen kahveyi çözmek için el blender’larını da tercih edebilirsin. Kahve ve şeker çözüldükten sonra üzerine soğuk sütü dök ve buzları ekleyerek tarifi tamamla! 

Cold Brew Yapımı ve Malzemeleri

Yaz günlerinde en çok tercih edilen kahve çeşitlerinden biri olan cold brew’i evde yapmanın keyfini çıkarabilirsin. Sadece filtre kahve, su ve buzdan oluşan tarifi ile yapımı kolay kahvelerden biri olan cold brew, sıcak günlerinde konuklarına da ikram edeceğin harika lezzetlerden biridir. 

  • 60 gr filtre kahve
  • 1 litre soğuk su
  • Buz

Filtre kahve yapımına benzerliği ile dikkat çeken cold brew’de en önemli nokta kahvenin sıcak su ile değil soğuk su ile demlenişidir. French press’e koyacağın kahvenin üzerine soğuk su ekleyerek demlenmesini bekle. Ardından kahveyi bardağa al ve üzerine buzları ilave ederek servise hazırla! 

Cold Drip Yapımı ve Malzemeleri

Soğuk kahveler arasında daha profesyonellere göre bir tarif olan cold drip, buna rağmen kolay yapımı ile seni şaşırtacaktır. Cold brew kahve ile oldukça benzer bir tarife sahip olan cold drip’te en temel fark kullanılan ekipmandır. 

Cold drip malzemeleri:

  • 72 gr kahve
  • 300 gr su
  • 300 gr buz

Cold drip yapımı:

Evde cold drip yapman için öncelikle cold drip demleme ekipmanına ihtiyacın olacaktır. Eğer evinde ev tipi demleme ekipmanın varsa bu kahveyi yapman son derece kısa sürer. Cold drip için kahveyi oda sıcaklığında su ile demledikten sonra bardağa alabilir ve üzerine belirtilen miktarda buz ekleyerek içmeye başlayabilirsin. Şimdiden afiyet olsun! 

Evde Soğuk Kahve Yapmak İçin İhtiyacın Olan Her Şey Amerikadaniste’de!

Sıcak bir yaz günü evinde soğuk kahve yapmak istediğinde ihtiyacın olan her şeyi en avantajlı şekilde Amerikadaniste ile sipariş verebilirsin! Kahve öğütücüler, kahve makineleri, buz küpleri, kahve aksesuarları, birbirinden güzel kahve bardakları ve çok daha fazlası Amerikadaniste’de seni bekliyor! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply