Öneriler Seyahat Önerileri Tümü

İlkbaharda Mutlaka Görülmesi Gereken Ülkeler

İlkbaharda gezilecek ülkeler, baharın tazeliğini sunma konusunda oldukça başarılı. Yeni bir mevsim, sıcak hava, muhteşem bir gökyüzü… Bunların her birine, eşsiz şehirleri ve gezilecek yerleri bulunan ülkeler sayesinde ulaşabilirsin. 

Japonya’nın en gözde şehri olan Furano’da Garden of Wind’e gidebilir, Torinuma Park’ta doğayla baş başa kalabilirsin. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Dubai’ye giderek Burj Al Arab’ı ziyaret edebilir, Dubai Çeşmesi’nde keyifli vakit geçirebilirsin. Yazın gelişini kutlayabileceğin muhteşem ülkeler, eşsiz bir seyahat için seni bekliyor. 

İşte ilkbaharda gezebilecek ülkelerin listesi!

Furano / Japonya

Japonya’nın Hokkaido prefektörlüğüne bağlı Kamikawa prefektörlüğünde yer alan Furano, muhteşem güzellikleri bünyesinde barındıran bir şehir. Lavanta bahçeleriyle ünlü olan bu şehir, ilkbaharda gezilecek ülkeler listesinin en özel şehri desek abartılı olmayacaktır. Şehrin ekonomisi temel olarak tarım ve turizme dayalıdır. 

Furano’da yer alan Furano Kayak Merkezi, yoğun talep gören mekanlardan bir tanesidir. Ziyaretçilerine farklı aktiviteler sunan şehirde lavanta bahçelerinin büyüsüne kapılman mümkündür. Ayrıca her köşesinde eşsiz fotoğraflar çekinebilirsin. Furano, ilkbahar tatilini değerlendirebileceğin benzersiz bir şehirdir. 

Keukenhof / Hollanda

Hollanda, doğal ve tarihi güzellikleriyle baharda görülmesi gereken ülkeler listesinde kendisine yer buluyor. 

Hollanda’nın bir ili olan Keukenhof, dünyanın en büyük çiçek bahçelerinden bir tanesine sahip. Benzersiz lalelerin yer aldığı Keukenhof bahçelerinde zamana meydan okuyabilir, gökkuşağının renklerini görebilir ve kendini huzurlu hissedebilirsin. 

Dubai / Birleşik Arap Emirlikleri

İlkbaharda gezilecek ülkeler listesinin bir diğer üyesi Birleşik Arap Emirlikleri. Otelleri, plajları ve alışveriş merkezleri ile lüksü misafirlerine bir arada sunan Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinden birisi olan Dubai, sana muhteşem bir ilkbahar tatili vadediyor. 

Tatilin boyunca muhteşem plajlardan herhangi bir tanesini seçip denize girebilirsin. Bunun yanı sıra Dubai Çeşmesi, The Dubai Mall, Burj Al Arab ve Dubai Miracle Garden gibi ünlü yerleri görebilirsin. 

Budapeşte / Macaristan

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte, Tuna nehrinin iki yakasında bulunan Buda ve Peşte’nin birleşmesiyle oluşmuş bir şehirdir. Orta Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olan Budapeşte, bu özelliği ile de dikkat çeker. Ayrıca Budapeşte, gezilip görülmesi gereken tarihi ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkar.

Budapeşte, sahip olduğu güzellikler nedeniyle ilkbaharda gezilecek ülkeler arasında kendisine yer bulmuştur. Bu kadim şehre gideceksen Macaristan Parlamento Binası, Aziz Stefan Bazilikası ve Buda Kalesi gibi yerleri mutlaka görmelisin. Böylelikle Budapeşte’nin tarihi hakkında çok daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsin. 

Toskana / İtalya

İtalya, bütün güzelliğiyle ilkbaharda gidilebilecek ülkeler listesinde yer alır. İtalya’da bölgesel özerklik verilen bölgelerden bir tanesi olan Toskana, muhteşem manzarasıyla meşhur olmuş bir yerdir. Kartpostaldan çıkmışçasına eşsiz manzaralara sahip olan Toskana’yı mutlaka ilkbaharda görmelisin.

Hazır gitmişken Floransa Katedrali, Pisa Kulesi, Signoria Meydanı, Vecchio Sarayı ve Santa Croce Bazilikası gibi tarihi güzellikleri de görmeyi ihmal etme! Birçok köy ve kasabası bulunan Toskana’yı gezmek için kendine biraz vakit ayırmalısın. Muhteşem bir manzaradan geri kalmak istemezsin, değil mi?

Medellin / Kolombiya

İlkbaharda gezilecek ülkeler listesinde yer alan Kolombiya, birçok özel şehre sahiptir. Bunlardan biri de Medellin’dir. Tekstil ve çiçek endüstrisi ile ön plana çıkan Medellin, aynı zamanda dünyaca ünlü sanatçı Fernando Botero’nun da doğduğu yerdir. Medellin’de görmen gereken pek çok yer bulunur.

Catedral Metropolitana de Medellin, Pueblito Paisa, Plaza Boreto ve Museum of Antioquia, mutlaka görmen gereken yerler arasındadır. Öte yandan zamanın varsa Medellin Modern Art Museum ve Memory House Museum’u da ziyaret edebilirsin. Sana çok özel bir gezi vadeden Medellin, keyifli bir şekilde gezini sonlandırmanı olanaklı kılar. 

Jaipur / Hindistan

Jaipur ya da çok bilinen adıyla “Pembe Şehir”, Rajasthan eyaletinin başkenti. İlkbaharda gezilecek ülkeler listesinde yer alan ve Hindistan’da bulunan Jaipur, görülmesi gereken pek çok güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en özel astronomik merkezlerinden biri olan Jantar Mantar, dış tasarımıyla gözlerin üzerinde olduğu Hawa Mahal; gezip görebileceğin yerler arasında bulunuyor. 

Petra / Ürdün

Ürdün, tüm güzelliği ile baharda gidilebilecek ülkeler içerisinde kendisine özel bir yer buluyor. Lut Gölü ve Akabe Körfezi arasında yer alan Petra, Ürdün’ün en dikkat çeken şehirlerinden bir tanesi. Burada The Treasury, Lut Gölü ve Great Temple gibi yerleri görebilir, Ürdün gezini muhteşem bir şekilde tamamlayabilirsin. 

El Nido / Filipinler

Filipinler’in Palawan eyaletinde yer alan El Nido, birinci sınıf bir beldedir. Birçok güzelliğe ev sahipliği yapan El Nido’da pek çok yeri görebilir, gezine eşsiz bir dokunuşta bulunabilirsin. İlkbaharda gezilecek ülkeler arasında yer alan Filipinler’in en özel beldesi El Nido; Hidden Beach, Nacpan Beach gibi muhteşem plajlara sahiptir.

Snake Island, Entalula Island ve Matinloc Island başta olmak üzere pek çok güzel ada, El Nido’da yer alıyor. Ünlü plajlara ya da adalara giderek sıcak havanın keyfini çıkarabilirsin. Aynı zamanda stresinden uzaklaşabilir, tazelenmiş bir şekilde ülkeye dönebilirsin.

Tiflis / Gürcistan

Gürcistan’ın başkenti ve en kalabalık şehri olan Tiflis, Türkiye’ye yakın olması nedeniyle sıklıkla ziyaret edilen şehirlerden bir tanesi. Gürcü kavurması ve haçapuri gibi lezzetleri ile meşhur olan şehre ziyarette bulunarak bu çok özel lezzetlerin tadına bakabilirsin. İlkbaharda gezilecek ülkeler listesinde bulunan Gürcistan, seni benzersiz şehri Tiflis’e davet ediyor!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply