Seyahat Önerileri Tümü

Kış Tatilinde Gidilebilecek Yerler

2022 yılı nasıl geçecek derken 2023 yılına çoktan girdik bile! Yazın bol bol tatil yaptıktan sonra çalışma rutinine tekrar geri dönmek birçok insan için oldukça keyifsiz bir deneyim oldu ancak daha da bunalmadan kış tatilini en iyi şekilde değerlendirebilir ve uzun yıllar unutamayacağın bir tatil hatırası kazanabilirsin.

Kış tatili yerleri çok fazla olmadığı için kalacağın mekanı seçerken önceden rezervasyon yaptırmak çok önemli. Ayrıca önceden rezervasyon yaptırmak hem daha ekonomik olacak hem de daha rahat bir tatil planı yapmanı sağlayacaktır. 

Eğer aklında henüz tatilini nerede geçireceğinin cevabı yoksa senin için hazırladığımız kış tatili önerileri rehberinden istediğin tatil bölgesini seçebilir ve harika bir deneyim yaşayabilirsin! 

Hem yurt içinde hem de yurt dışında kış tatili yapılacak birbirinden güzel yerler bulunmakta. Gel beraber bu tatil bölgelerine bakalım! 

Türkiye’de Kış Tatili İçin En İyi 5 Yer

Türkiye’nin zengin coğrafyası sayesinde kışın güzel ve keyifli bir tatil geçirebileceğin birçok yer var. Kış tatili ne zaman bitecek diye düşünmeye fırsat bile kalmadan birbirinden eğlenceli aktiviteler ile eğlenebileceğin bu mekanlara bakmak ister misin?

Bursa-Uludağ

Bursa’nın en önemli turistik bölgesi olan ve sadece ülke içindeki turistlerin değil, yurt dışından gelen turistlerin de uğrak mekanı olan Uludağ, ülkenin en popüler kış tatil mekanı olarak biliniyor. 

Kayak ve snowboard gibi kış sporlarını kolaylıkla yapabileceğin geniş bir alana sahip olan Uludağ, aynı zamanda birbirinden güzel ve konforlu otellere de ev sahipliği yapıyor. Sadece kış sporu için değil, aynı zamanda rahat bir kış tatili geçirmek için Uludağ’ı tercih edebilir ve Bursa’nın doğal güzelliklerinden faydalanabilirsin. 

Nevşehir-Kapadokya

Nevşehir’in gelir kaynağı olan, ününü tüm dünyaya duyurmuş Kapadokya, romantik bir kış tatili geçirmek isteyen çiftlerin seçtiği zaman pişmanlık duymayacakları bir mekan! 

Kendine has coğrafyası ve özel görüntüsü ile dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgisini çeken Kapadokya’da birbirinden güzel yemekleri tadabilir, balonla yolculuk edebilir, benzerini bir daha bulamayacağın bu mekanın fotoğraflarını çekebilir ve gün batımını partnerin ile izleyebilirsin. Hem huzur verici hem de büyüleyici bir mekan olan Kapadokya sana masal diyarını hatırlatacaktır! 

Safranbolu-Karabük

Karabük’ün en özel turistik mekanı olan, adeta nostaljik bir kasabayı anımsatan Safranbolu, kış tatilini geçirmek için aradığın mekan olabilir. Eğer tarihi seviyorsan, eski evlerin mimarileri senin ilgini çekiyorsa ve özellikle ahşap kokusuna aşina isen Safranbolu’nun ünlü evleri oldukça hoşuna gidecektir!

Diğer kış tatili mekanlarına göre küçük bir yer olan Safranbolu’da güzel bir yerde kalabilmek için önceden rezervasyon yaptırmak çok önemli. Rezervasyon yaptırdığın takdirde Safranbolu’nun o eski, güzel evlerinden birinde kalabilir ve bu nostaljik havayı bizzat tadabilirsin. Ayrıca hem yemekleri hem de tatlıları ile ünlü olan bu küçük tatil mekanında tur yardımı ile yakın çevreyi de dolaşabilir ve Safranbolu’nun tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsin. 

Bolu-Yedigöller

Eğer doğa ile iç içe olmayı seviyorsan ve kış tatilini kamp yaparak değerlendirmek istiyorsan Bolu’nun Yedigöller yerleşkesi senin aradığın mekan olabilir! Bolu’nun eşsiz doğası, göl manzarası ve huzur veren sessizliği eşliğinde hem fiziksel hem de mental olarak dinleneceğin bir kış tatili yapmak sana iyi gelecektir. 

Aynı zamanda eğer ayı, porsuk, geyik, karaca ve yaban domuzu gibi yabani hayvanları görmek istiyorsan Yedigöller’in milli parkını ziyaret edebilir ve harika bir deneyim yaşayabilirsin. 

Kayseri-Erciyes

Türkiye’nin en az Uludağ kadar ünlü olan kayak merkezlerinden biri de Kayseri’de bulunan Erciyes. Hem kayak ve snowboard gibi kış sporlarını kolaylıkla yapabileceğin hem kış tatilini oldukça rahat geçireceğin Erciyes, temiz ve açık havası ile kış aylarında en çok tercih edilen mekanlardan biri. 

Erciyes’te hem eğlenceli bir kış tatili geçirebilir hem Kayseri’nin yöresel yemeklerini tadabilir hem de konforlu otellerde rahatça konaklayabilirsin. 

Yurt Dışında Kış Tatili İçin En İyi 5 Yer

Yurt dışı kış tatili pek çok kişiye zahmetli gelebilir veya nereye gideceğin konusunda tereddüt yaşayabilirsin. Ancak herhangi bir bilgin olmamasına rağmen doğru bir tur şirketi yardımı ile mükemmel bir yurt dışı seyahati yaşayabilir ve kış tatilini bambaşka bir ülkede geçirebilirsin. 

İşte senin için hazırladığımız birbirinden güzel kış tatili yurt dışı önerileri. 

Prag-Çek Cumhuriyeti

Orta Çağ Avrupası’nın mimarisini ve eserlerini en iyi koruyan şehirlenden biri olan Prag, senin için harika bir kış tatili olabilir!

Hem modern hem de nostaljik bir yapıya sahip olan Çek Cumhuriyeti’nin başkentinde istediğin şekilde gezebilir ve eğlenebilirsin. Bu şehirden faydalanmak için birçok seçenek var. İstersen bir şehir turu ayarlayıp Eski Şehir Meydanı’ndaki bar ve cafeler ile başlayıp Prag’ın eğlencesinden faydalanabilir, istersen Prag Kalesi, Aziz Vitus Katedrali ve Charles Köprüsü gibi tarihi mekanlardan oluşan kültürel bir tura çıkabilirsin. 

Bol bol gezeceğin, Avrupa tarihinine yakından bakabileceğin Prag, senin için mükemmel bir kış tatil mekanı olabilir. 

Bergen-Norveç

Eğer Kuzey Avrupa’da güzel bir kış tatili yapmak istiyorsan Bergen senin için en uygun seçenek olabilir! Etrafı dağlarla çevrili Norveç’in bu kenti, aynı zamanda uzun bir tarihe ve birçok tarihi yapıya sahip. 

Kış tatilini kültürel bir gezi ile taçlandırmak istiyorsan Bergen’de gezilecek birçok farklı yapı var. Bergen Limanı, Hansa Müzesi, Bergenhus Kalesi ve Gamlehaugen Sarayı gibi birbirinden güzel ve görkemli tarihi yapıları görebileceğin bu şehirde aynı zamanda şehrin farklı bölgelerindeki küçük arkeoloji müzelerini de ziyaret edebilirsin.

Sarayları, kaleleri, eski evleri ve katedralleri ile oldukça ünlü olan Bergen’in bu tarihi yapısını görmek için hiç beklemeden rezervasyon yaptır! 

Bansko-Bulgaristan

Eğer unutamayacağın bir Balkan tatili yapmak istiyorsan Bulgaristan’ın Bansko şehri tam sana göre! Pirin Dağları üzerine konumlanmış bu rakımı yüksek şehirde kış tatilinin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsin. 

Hem Eski Doğu Avrupa’dan hem de Osmanlı’dan kalıntılar bulunan şehirde istersen tarihi mekanları gezebilir, istersen şehir turu yapabilir istersen de kış sporları yapmayı deneyebilirsin. Kayak merkezi ile oldukça ünlü olan Bansko sadece Türkiye’den değil, Avrupa’nın her şehrinden ziyaretçi çekiyor. 

Rovaniemi-Finlandiya

Santa’nın şehri olarak da bilinen Rovaniemi, büyülü atmosferi ile adeta masallardan çıkma bir şehri anımsatıyor. Finlandiya’nın en fazla turist çeken yerleşimlerinden biri olan Rovaniemi, özellikle kış tatili yapmak isteyen birçok insanın ilgisini çekmekte.

İstersen kuzey ışıklarını görebileceğin, istersen Santa Kasabası’nda bitmeyen Noel’i yaşayabileceğin bu şehirde kış aktivitelerine dair her şeyi yapabilirsin. Sadece kasabası ile ünlü olmayan, ayrıca doğal kanyonları ve büyük kayak merkezi ile turistlerin dikkatini çeken Rovaniemi’de unutulmaz bir kış tatili yaşayabilirsin. 

Kopenhag-Danimarka

Kuzey Avrupa’nın en modern şehirlerinden biri olan Kopenhag’da istersen eğlenceli bir şehir turu yapıp Kuzey Avrupa’nın en ünlü bar ve kafelerini gezebilir, istersen de şehrin kültürel miraslarını görmeyi tercih ederek kültürel bir tur yapabilirsin. 

Nyhavn Kanalı, Tivoli Bahçeleri, Rosenborg Kalesi ve Amalienborg Sarayı gibi birbirinden farklı tarihi mekanlara ev sahipliği yapan Danimarka’nın bu başkentinde istersen Disneyland’e ilham olan Tivoli Bahçeleri’nin manzarasının tadını çıkarmayı seçebilir, istersen de Danimarka’nın Kraliyet eserlerini yakından inceleyebilirsin. 

Hem modern yapısı hem de tarihi mirasları ile dünyanın dört bir yanından turist çeken Kopenhag, aradığın kış tatili mekanı olabilir! 

Senin için hazırladığımız kış tatilinde gidilebilecek yerler rehberi sayesinde en çok hoşuna gidecek şehri seçip harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsin! 

Kış tatilini istersen kültürel bir gezi olarak düşün, istersen kış sporları yapmak için değerlendir, istersen de yepyeni şehirlerde eğlenceli gece hayatının tadını çıkar! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply