Muhteşem Ürünler Öneriler Popüler Markalar

Pilates Giyimi Nasıl Olmalı?

Pilates kıyafetleri, pilates sırasında rahat esneme ve gerilme hareketleri yapmayı mümkün kılan çok özel giyim ürünleridir. Nefes alan kumaşlardan üretilen pilates giyim ürünleri, egzersiz sırasında terlemeyi önler. Bu ise çok daha konforlu bir hareketi mümkün kılar. 

Pilates kıyafetlerinin seçimi oldukça önemlidir. Egzersiz sırasında bolca esneyeceğin için seçeceğin kıyafet bu esnekliğe uygun olmalıdır. Bunun yanı sıra doğal kumaşlarla tasarlanan kıyafetleri tercih etmen, ders sırasında çok daha rahat ve keyifli bir şekilde hareket etmeni sağlayacaktır. Bu nedenle vücuduna uygun, doğal kumaşlardan üretilen ve konforlu kullanım sağlayan ürünleri tercih etmelisin. 

Pilates Giyimi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pilates, özellikle kadınlar tarafından yoğun bir şekilde talep edilen ve kişinin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan rahatlamasını sağlayan bir spor dalıdır. Sıkı bir görünüm elde etmek isteyen kadın ve erkekler tarafından da pilates tercih edilir. Peki ama pilates kıyafetleri nasıl olmalı, pilates yaparken nasıl kıyafetler kullanılmalı?

  • Dikişsiz kumaş kullanılarak üretilen spor kıyafetlerini tercih etmelisin. Herhangi bir dikişi bulunmayan kumaş, kullanım esnasında vücutta tahriş oluşmasını önler.
  • Pilates kıyafeti seçiminde dikkat etmen gereken bir diğer husus, vücuduna uygun ürünleri kullanmaktır. Çok dar ya da çok bol giyim ürünleri, ders sırasında rahat hareket etmeni önleyecektir. 
  • Teri vücuttan uzaklaştıran kıyafetleri tercih etmen gerekir. Bu tür kıyafetler, egzersizler sırasında terin vücuttan uzaklaşmasını sağlayarak çok daha kuru bir vücut yapısını destekler.
  • Pilates kıyafetleri takım halinde de satışa sunulabilir. Tarzınla uyumluysa, takım halindeki ürünleri de tercih edebilirsin. Takım olarak satılan ürünler, pilates dersine giderken kombin yapma derdinden kurtulmanı sağlar. Fakat diğer kıyafetlerde olduğu gibi takımlarda da esneklik, rahatlık ve doğallığı ön planda tutmalısın.

Alt Giyim

Pilateste alt giyim ürünü olarak genellikle tayt tercih edilir. Çünkü tayt, esneme kabiliyetine sahiptir. Bu durum, egzersizler sırasında gerilme ve esneme hareketlerini çok daha kolay bir şekilde yapmanı sağlar. Tayt, kaslara ulaşan oksijen miktarının artmasını sağlar. Bu sayede spor yaparken vücudun çok daha dirençli olacaktır. 

Pilates Taytı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pilates kıyafeti seçimi konusunda ön plana çıkan pek çok unsur bulunur. Bunlardan bir tanesi de tayt seçiminde özen gösterilmesi gereken noktalardır. 

Tayt seçiminde dikkat etmen gerekenler genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Vücuduna uygun taytı seçmelisin. Çok sıkı taytlar, hareket etmeni zorlaştırır. Fazla bol taytlar ise hareketleri olması gerektiği gibi yapmana engel olur.
  • Taytında rahatsız edici detaylar bulunmamasına özen göstermelisin. 
  • Yüksek bel taytlar, çok daha konforlu hareketi olanaklı hale getirir. 

Üst Giyim

Pilateste üst giyim olarak çoğunlukla tişört tercih edilir. Rahat hareket sağlayan, tayt ile konforlu bir kullanım sunan tişört; pilatesin vazgeçilmez giyim ürünlerinden bir tanesidir. Egzersiz sırasında zorlanmaman için basic tişörtleri kullanabilirsin. 

Pilates Tişörtü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pilates tişörtü, en sık kullanılan pilates kıyafetleri arasında yer alır. Fakat doğru ürüne ulaşabilmen için bazı unsurları göz önünde bulundurmalısın. Tişörtte gereksiz detaylar olması, esneme ve gerilme hareketlerini yaparken zorlanmana neden olabilir. Bu nedenle çok daha basit tasarıma sahip tişörtleri tercih etmen yerinde olacaktır.

İç Giyim

Pilates kıyafetleri kadın iç giyim ürünleri, cilt tahrişini doğrudan etkiler. Bu nedenle iç giyim ürünlerini satın alırken çok titiz davranmalısın. Doğru iç giyim ürünleri, egzersizlerin kalitesini etkiler. Aynı zamanda egzersizden tam olarak verim almanı sağlar.

Pilates Sütyeni Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pilates sütyeni, egzersiz yaparken göğüs bölgesinde ağrı ya da acı duyulmaması adına tercih edilir. Pilates kıyafeti kapsamında yer alan pilates sütyeni tercihinde şu hususlar oldukça önemlidir:

  • Bedenine uygun pilates sütyeni kullanmalısın.
  • Çok fazla detaya sahip olmayan pilates sütyeni, egzersiz sırasında acı hissini minimalize eder.
  • Çok dar ya da çok geniş sütyen kullanımından uzak durmalısın. İyi oturan pilates sütyeni, göğüs hareketini minimuma indirecektir.

En Popüler Pilates Giyim Markaları Nelerdir?

Pilates kıyafetlerinin üretimini gerçekleştiren pek çok marka mevcuttur. Fakat bu markalar arasından seçim yaparken yukarıda saydığımız noktaları da dikkate alarak kaliteli malzemeler kullanan markalara yönelmen doğru olacaktır. 

Pilates kıyafeti için tercih edilen dünyaca ünlü markalar arasında Alo Yoga, Lululemon ve Beyond Yoga yer alır. 

Alo Yoga

Alo Yoga, kaliteli pilates kıyafetleri ile ünlü bir markadır. Temel olarak yoganın dünyanın pek çok ülkesinde yaygınlaşmasını hedefleyen marka, pilateste giyilebilecek kıyafetleri ile ünlüdür. Amerika’nın en sevilen yoga giyim markaları arasında yer alan Alo Yoga ürünleri, son derece kaliteli olduğu için uzun süreli kullanımlar için uygundur. Marka hem kadın hem de erkekler için yenilikçi giyim ürünleri sunar.

Lululemon

Kadın ve erkekler için pilates kıyafetinin üretimini gerçekleştiren bir diğer marka Lululemon’dır. Markanın üretmiş olduğu pilates kıyafetlerinin tamamı, rahat hareket sağlayacak bir tasarıma sahiptir. Bu sayede pilates sırasında egzersizlerin çok daha konforlu bir şekilde yapılmasına katkı sağlar. Kaliteli, yenilikçi ve sıra dışı kıyafetlerin yanı sıra aksesuar satışı da bulunan Lululemon, pilates kıyafetleri kategorisinde Amerika’nın en popüler markalarından biridir. 

Beyond Yoga

Pilates kıyafeti seçenekleri ile ünlü olan Beyond Yoga, kadın ve erkekler için geniş ürün seçeneğine sahiptir. Pilates taytları, şort, sporcu sütyenleri ve spor ceketleri de dahil olmak üzere farklı kategorilerde ürünler sunan Beyond Yoga, spor giyimde en çok tercih edilen markalardan biridir. Markanın renkli, canlı ve estetik pilates kıyafetleri arasından ihtiyacına uygun olan ürün için tercihte bulunabilirsin.

Alo Yoga, Lululemon ve Beyond Yoga dünyaca ünlü spor giyim markaları arasında yer alır. Ancak bu markaların Türkiye’de satışı yoktur. Amerikadaniste ile popüler pilates giyim markalarının ürünlerini güvenle Amerika’dan sipariş edebilirsin.

Sen de hemen Amerikadaniste’ye üye ol; Lululemon, Beyond Yoga ve Alo Yoga başta olmak üzere en popüler spor giyim markalarının ürünlerini, tek tık’la yurt dışından satın almanın ayrıcalığını yaşa!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply