Öneriler Tümü

Kapsül Gardırop Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

Kapsül dolap, 1970’li yıllarda tasarımcı Susie Faux tarafından ortaya atılmış olup birbiriyle eşleşebilen parçaların bulunduğu minimalist bir dolaptır. Kapsül dolapta 50’den az giyim ürünü bulunur. Bu ürünlerin her biri diğeriyle eşleşebildiği için her parça işlevseldir. Kullanılmayan parçaların yer almadığı, bu nedenle minimalizm akımında da kendisine yer bulan kapsül gardırop, özellikle ünlüler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Kapsül Gardırop Nedir?

Modası geçmeyen temel kıyafetlerin yer aldığı kapsül dolaplar, birbiriyle eşleşen ve az giyim ürünüyle çok kombin hazırlamayı hedefleyen bir gardırop türüdür. Kapsül dolaplarda genellikle pantolon, ceket ve etek gibi önemli olan kıyafetler yer alır. Kullanılan parçaların her biri zamansız tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Kapsül dolap 1970’li yıllarda ortaya atılmış olsa da özellikle son dönemlerde yoğun bir şekilde tercih edildiğini belirtmek mümkündür. Bunun en temel nedeni, dolapların gereksiz kıyafetlerden arındırılması ihtiyacıdır. Ayrıca tüketim çılgınlığını da önleyen kapsül dolabın, sadeliğin bir yansıması olduğunu söylemek de mümkündür. 

Peki ama kapsül dolap örnekleri neler, neden kapsül dolabı tercih etmelisin?

Neden Kapsül Gardırop?

Birçok kişinin ilgi duymaya başladığı, bu nedenle adından çokça bahsedilen kapsül dolapların ihtiyaç halini almasının bazı önemli nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden bazıları ise şu şekilde:

  • Sadece kullanılacak giyim ürünleri dolapta yer alır.
  • 50’den az ürün bulunduğu için mekan tasarrufu sağlar.
  • Pantolon, etek, ceket gibi temel parçalar yer alır.
  • Kapsül dolap, kısa sürede kombin yapmaya olanak tanır. 
  • Gereksiz kıyafet satın alınmadığı için tüketim çılgınlığından uzaklaşılır.
  • Kısa sürede kıyafet seçimi, stresten uzaklaşılmasını mümkün kılar.

Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü birçok kişinin kapsül dolap listesi ile ilgili araştırma yaptığını ve kendi kapsül dolaplarını hazırladığını söylemek mümkündür. 

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

Kapsül dolap hazırlamak için mevsime uygun kıyafetleri tercih etmelisin. Kışlık kapsül gardırop hazırlamakla yazlık kapsül dolabı hazırlamak, kullanılan kıyafetler bakımından farklılık gösterecektir. Bunun yanı sıra tesettür kapsül gardırop oluşturacaksan, tesettür giyimin işlevsel parçalarını tercih etmelisin. 

Kapsül dolabını hazırlarken genel olarak şu adımları takip etmen yerinde olacaktır:

  • İlk olarak stilini belirlemelisin. Bunun için kategori listesi hazırlayabilirsin.
  • Var olan kıyafetlerin arasından ayıklama yapıp kıyafetlerini azaltmalısın.
  • Kapsül dolap aşamalarından bir diğeri, ürünleri kategorize ederek dolaba yerleştirmendir.
  • Favori kıyafetlerini bulmalı, kapsül dolabını favori ürünün etrafında inşa etmelisin. 
  • Bütün parçaları kombinlemeli ve giymeye hazır hale getirmelisin.

Kapsül dolabın hazırlığı işte bu kadar kolay! Artık evden hemen çıkman gerektiğinde, zaten kombinlenmiş kıyafetler arasından tercihte bulunabilirsin. Böylelikle kombin hazırlamak için fazladan bir zamana ihtiyaç duymayacaksın. Bunun yanı sıra kıyafet hazırlama stresi de yaşamayacaksın. Her an çok özel kombinlerin sayesinde şık ve zarif bir görünüme ulaşarak tarzınla parlayabilirsin.

Kapsül Gardıropta Olması Gerekenler

Kapsül dolabını oluşturmak istiyorsan, ilk olarak kapsül dolap parçaları hangileri, bunlar hakkında bilgi sahibi olmalısın. Basic tişörtler her alt giyim ürünüyle kombinlenebiliyor. Bu nedenle mutlaka kapsül dolabında basic tişörtlere yer vermelisin. Öte yandan denim ceketler, sokak modasına uyum sağladığından ve özellikle sıcak havalarda elbise üzerinde kullanılabildiğinden kapsül gardıropların olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

İş hayatının kurtarıcısı olan blazer ceketler, kombinlerinin şıklığına şıklık katıyor. Kapsül dolabında blazer cekete de yer verebilirsin. Kumaş ve kot pantolonlar, her mevsim rahat ve keyifli bir kullanım sağlar. Aynı zamanda zamansız parçalardır. Midi ve mini boy etekler, sade tasarımlı elbiseler; kapsül gardırop listesi içerisinde bulunmayı hak ediyor. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply