Uncategorized

Evde Spor Yapmak İçin Gerekli Spor Malzemeleri

Evde spor malzemeleri, ev ortamında spor yapmak isteyen kişilerin ihtiyaç duyacağı ekipmanlar arasında yer alır. Düzenli spor yapan bir kişi, kendisini hem fiziksel hem de zihinsel anlamda çok daha rahat hissedecektir. 

Uzun süre hareketsiz kalmak, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğinden, spor salonlarına gidecek vakti bulamayan bir kişi bile evde spor yaparak sağlıklı bir vücuda kavuşabilir. Peki evde spor yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Evde Spor Nasıl Yapılır?

Evde spor programı oluşturarak zihnini ve vücudunu canlı tutabilirsin. Bunun için ilk olarak nasıl bir spor programına dahil olmak istediğine karar vermelisin. Ev yürüyüşleri, ip atlama, dans etme ve vücudunun farklı bölgelerini çalıştıran egzersizler; evde spor yapmanın püf noktalarıdır. 

Evde karın kasını çalıştırmak için karın kası egzersizlerine yönelebilirsin. “Side plank” hareketi, bir yandan kas direncini arttırır bir yandan da denge yeteneğini geliştirir. Bu nedenle side plank hareketini düzenli olarak yapabilirsin. Bunun yanı sıra ısınma hareketleri sonrasında şınav çekerek formda kalabilirsin.

Kol ve karın kaslarını çalıştıran şınav, çok daha formda bir görünüm elde etmene katkıda bulunacaktır. Diğer hareketlerde olduğu gibi şınavda da düzenli çalışma, istediğin sonucu elde etmeni sağlayacaktır. 

Evde spor hareketleri kapsamında yer alan bir diğer hareket, “sumo squat”tır. İç bacakları ve kalçanın etkili bir şekilde çalıştırılmasına olanak tanıyan bu hareket, ilk başta zorlayabilir. Bu nedenle hareketin sayısını zamanla arttırabilirsin. 

Evde Spor Yapmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Evde spor aletleri kullanarak etkili bir antrenman sürecine dahil olabilirsin. Pilates matı, ağırlık seti, barfiks çubuğu, koşu bandı ve daha pek çok ekipman; egzersizlerini çok daha sistemli ve düzenli bir şekilde yapmana olanak tanıyacaktır. Bu nedenle nasıl bir egzersiz programına dahil olmak istiyorsan, egzersizin gerektirdiği ekipmanlara sahip olmalısın. İşte evde spor yaparken kullanabileceğin ekipmanların bir listesi!

Pilates Matı

Matlı pilates yaparken en çok ihtiyaç duyacağın şey pilates matıdır. Bu nedenle kaliteli ve uzun süreli bir kullanım sunan pilates matı satın alabilirsin. Yoga matlarına benzeyen pilates matları, yoga matlarından çok daha kalındır. Aynı zamanda biraz daha uzun olduğunu belirtmek mümkün. Kaliteli bir pilates matı istiyorsan, minimum 1,5 cm’lik dolgu malzemesine sahip pilates matlarını satın almalısın.

Ağırlık Seti

Eve alınabilecek spor aletleri kapsamında yer alan ağırlık seti, ağırlık çalışırken işine yarayacaktır. Genellikle dambıl, ev ortamında kullanılabilen bir ağırlık seti olduğundan sıklıkla tercih edilir. Sen de dambıl ile ağırlık çalışabilir, kol ve bacak kaslarını güçlendirebilirsin. 

Barfiks Çubuğu

Sırt kaslarını güçlendiren aletlerden biri olan barfiks çubuğu, duruşun düzeltilmesine katkıda bulunan ekipmanlardan bir tanesidir. Barı kavrayarak kendini yukarı çekmeni sağlayan alet, bilek kaslarının gelişimine de olanak tanır. Bunların yanı sıra göğüs kasları, karın kaslarını da çalıştıran ekipman; kısa sürede zinde ve sağlıklı bir vücut yapısına ulaşmanı sağlayacaktır. 

Koşu Bandı

Kapalı ortamlarda koşmayı sağlayan, bu nedenle evde sıklıkla kullanılan koşu bandı, en etkili spor ekipmanları arasında yer alır. Evde spor malzemeleri kapsamında yer alan koşu bandının farklı türleri bulunsa da hepsinin temel prensibi aynıdır. Kişi, koşu bandı üzerinde yer alan ekranda kaç km hızla koşacağını seçerek belirlediği süre boyunca koşu bandı üzerinde koşu yapar.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte koşu bantlarında kaç kalori yakıldığı, yakıların kalorilerin yağ oranı gibi göstergeler de bulunur. Bu nedenle koşu bantları, son derece etkili spor ekipmanları arasında yer alır. 

Atlama İpi

Kolayca erişilebilen ekipmanlar arasında yer alan atlama ipi, bacak ve kol kasları başta olmak üzere pek çok kasın bir arada çalışmasını sağlar. Kişinin formda kalmasına etkide bulunan atlama ipi sayesinde belirli bir tempoda hareket edebilirsin. Karın kaslarını çalıştırma konusunda son derece başarılı olan atlama ipini kullanarak birbirinden farklı egzersizler yapabilirsin.

Spor Bisikleti

Evde fitness aletleri içerisinde yer alan spor bisikleti, yüksek tempolu bir şekilde egzersiz yapmak isteyen kişilerin işini kolaylaştırır. Bu nedenle sıklıkla tercih edildiğini belirtmek mümkündür. Karın ve kolların ritmik bir şekilde çalışmasını sağlayan spor bisikleti, kısa sürede etkili bir şekilde kalori yakımını destekler. 

Pedal çevirme hızı genellikle kişiye göre değişiklik gösterir. Çoğunlukla saatte ortalama 550 kalori yakılabilir. Bu ise kişinin sağlıklı bir şekilde zayıflamasına katkıda bulunacaktır. Eğer evde pedal çevirerek kilo vermek istiyorsan, spor bisikleti tam sana göre!

Mekik Aleti

Mekik çekmek, karın kaslarının etkili bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bu nedenle mekik aleti alarak düzenli mekik çekmeye başlayabilirsin. Ev spor aletleri kapsamında yer alan mekik aleti, daha fit bir vücuda ulaşmayı sağlar. Mekik aleti, vücudun tamamının çalışmasına destek olur. Bu nedenle etkili sonuç veren spor ekipmanlarından bir tanesidir. 

Egzersiz Topu

Evde spor malzemeleri kapsamında yer alan egzersiz topu, el bileği ve ön kol egzersizleri yapılmasına olanak tanıyan bir ekipmandır. Yoğun kullanımda direnç kaybına uğramayan egzersiz topunu etkili bir egzersiz adına kullanabilirsin. Egzersiz topunun farklı çeşitleri bulunduğundan vücudunun hangi bölgesini çalıştırmak istiyorsan ona yönelik egzersiz topunu satın alabilirsin.

Evde egzersiz yapmak, kendini her anlamda çok daha sağlıklı hissetmeni olanaklı hale getirecektir. Bu nedenle egzersiz aletleri ile düzenli egzersiz yapabilir, fit bir görünüm elde edebilirsin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply