Öneriler

Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi

Ten rengine göre kıyafet seçimi, zaman zaman göz ardı edilen konulardan bir tanesi. Pek çok kişi vücut tipine göre kıyafet seçiminde bulunsa da ten renginin çok önemli olduğunu düşünmüyor olabilir. Oysa ten rengine uygun kıyafet seçimi, kombinlerin eşsiz bir görünüm elde etmesini sağlar. Çünkü kombinlerde istenilen bütünlük elde edilir.

Eğer esmer tenliysen, hemen bütün renkleri kullanarak kombin hazırlayabilirsin. Açık tenliysen çeşitli renkler arasından tercihte bulunman gerekir. Burada da belirleyici husus saç rengin olacaktır. Bu nedenle kıyafet seçiminde ten renginin yanı sıra saç rengini de ön planda tutmalısın. İşte cilt tonuna göre kıyafet seçimi ve bu konuda dikkat etmen gerekenler!

Ten Rengine Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıcak ve soğuk alt tona yakışan renkler birbirinden farklı olduğundan, kıyafet seçiminde ten rengi oldukça önemli bir konudur. Arzu ettiğin kombinlere ulaşabilmen, doğru kıyafetleri seçmenle yakından alakalıdır. Bu noktada vücut yapın temel belirleyiciler arasında yer almakla birlikte ten rengin de son derece önemli bir faktördür. 

Ten rengine uygun kıyafet seçiminde, ilk olarak ten rengini belirlemen gerekir. Ten rengine uygun kıyafetleri tercih etmek ise bir sonraki aşama olacak. Açık tenliysen kırmızı, mor, pembe, gri gibi renkler arasından tercihte bulunabilirsin. Bu tür renkleri içeren ve tarzınla uyumlu kıyafetleri, muhteşem kombinlere ulaşmak adına kullanabilirsin.

Kumral tenlilere uygun kıyafet renkleri ise yeşil, hardal, krem, lacivert ve daha pek çok farklı renktir. Pudra pembesi, açık yeşil, açık mavi gibi canlı renkler; esmer tenliler için idealdir. Cilt tenine uygun renkleri kullanıyor olman, istediğin tarza zahmetsizce ulaşmanı sağlayacaktır. 

Cilt Tonu Nasıl Belirlenir?

Ten rengine göre kıyafet seçiminde en önemli husus, cilt tonunun belirlenmesidir. “Cilt tonu belirleme nasıl yapılır?” sorusuna bir cevap arıyorsan üzülme! Cilt tonu belirlemenin çeşitli yöntemleri var. Bunlardan en meşhuru damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğindeki damarları kontrol ederek cilt alt tonunu belirleyebilirsin. 

Damarların yeşil görünüyorsa sıcak, mavi görünüyorsa soğuk alt tona sahipsin. Eğer hem yeşil hem de mavi görünüyorsa bu durum, nötr alt tona sahip olduğunu ifade eder. “Ten rengimi nasıl anlarım?” sorusuna cevap arıyorsan, bir yöntemi daha deneyebilirsin. Farklı renkteki tişörtleri giyerek bu renklerin sana uygun olup olmadığını anlayabilirsin. 

Eğer giydiğin tişört seni solgun gösteriyorsa, o tür renklerden uzak durmalısın. Ten rengi belirleme konusunda sana yardımcı olacak her iki yöntemi de kullanarak cilt alt tonunu kısa sürede belirleyebilirsin.  

Sıcak Alt Tona Yakışan Kıyafet Renkleri

Sıcak alt tona sahip kişilerde cilt altındaki pigmentler sarı renktedir. Sarı alt tonlu cilt olarak da tanımlanabilen sıcak alt ton için uygun kıyafet renklerini belirlemek, istenilen kombini oluşturmak adına önemlidir. Sıcak cilt alt tonuna yakışan renkler oldukça fazladır. Bunlar arasında mercan, hardal, turuncu, kehribar, yeşil tonları ve altın rengi yer alır. Her biri, kıyafet seçiminde tercih edilebilecek renklerdir. 

Sıcak alt ton renkleri kıyafet seçiminde kullanabildiğin gibi aksesuar, çanta ve ayakkabı seçiminde de tercih edebilirsin. Toprak tonlarının ağırlıkta bulunduğu sıcak alt tonu renklerinin her biri, muhteşem kombinlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca kıyafet seçiminde çok daha canlı renkler arasından tercihte bulunmak isteyen kişiler için ekru, mat yeşil ve mora yakın kırmızı da ideal olacaktır. 

Soğuk Alt Tona Yakışan Kıyafet Renkleri

Soğuk cilt alt tonuna yakışan renkler; parlak mavi tonları, pembe, zümrüt, füme, siyah, buz mavisi ve benzeridir. Bu tür renklerin yanı sıra çok daha sıcak renkleri kullanmak isteyen kişiler; kırmızı, yakut renkleri, açık sarı gibi renkler arasından tercihte bulunabilir. 

Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerde cilt altındaki pigmentler kırmızı/pembe renktedir. Bu nedenle soğuk alt ton için pembe alt tonlu tanımlaması da yapılabilir. Eğer soğuk alt tona sahipsen, uygun renkler arasından kıyafet seçiminde bulunmalısın. Bu tür renkler, kombinlerin eşsiz bir görünüm elde etmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda çok daha canlı ve dinamik kombinlere imkan tanıyacaktır. 

Soğuk alt cilt tonuna uygun renkler, kıyafet seçiminde olduğu gibi aksesuar seçiminde de kullanılabilir. Doğru renkteki takıların tercih edilmesi, kombinin incelikli şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Bu ise bütünlüklü bir kombin için son derece önemlidir. 

Nötr Alt Tona Yakışan Kıyafet Renkleri

Eğer gün ışığında bileğindeki damarlar hem mavi hem de yeşil görünüyorsa, nötr alt tona sahipsin. Bunu bilmen, kıyafet seçiminde doğru tercihlerde bulunmanı sağlayacaktır. Nötr alt tona sahip bireyler, renk seçiminde bir hayli şanslıdır. Çünkü hemen her rengi kombinlerde kullanmak olanaklıdır.

Nötr cilt alt tonuna yakışan renkler arasında zeytin yeşili, açık pembe tonları yer alır. Bunun yanı sıra kahverengi, lacivert, koyu mavi renkler de kullanılabilir. Fakat koyu tonları tek başına kullanmak yerine açık renklerle kombinlemek çok daha ideal olacaktır. Bu nedenle kıyafet seçiminde koyu tonları tercih ediyorsan, aksesuar seçiminde çok daha açık tonları kullanabilirsin. 

Soğuk, sıcak alt tona yakışan renkler ve nötr alt ton ile uyumlu renkler, kıyafet ve aksesuar seçiminde doğru tercihte bulunmanı sağlayacağı için son derece önemlidir. Ten rengine göre kıyafet seçimi, istediğin tarza zahmetsiz bir şekilde ulaşmanı ve her ortamda dikkatleri üzerine çekmeni mümkün kılacaktır. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply