Öneriler

Kış Dekorasyon Fikirleri ile Evini Kış Mevsimine Hazırla!

Kış günlerini kucaklamanın zamanı geldi!

Mevsimin değiştiğini yavaş yavaş hissederken, yazın o canlı ve enerjik havasının da kaybolduğunu fark ediyorsundur. Ancak üzülmene hiç gerek yok. Hava ne kadar soğursa soğusun bizler evlerimize çekilip kendimizi sıcak tutmak için uğraştığımız bu günlerde kışı olabildiğince canlı ve tıpkı yaz gibi sıcak ve enerjik bir hale getirebiliriz. 

Peki, o aradığın sıcak ve canlı ambiyansı nasıl yakalayacaksın? İşte seni kış mevsimine hazırlayacak birkaç dekorasyon fikri.

Kış Renkleri

Bu yıl da tıpkı 2021’deki gibi kış için canlı ve göze çarpan renkler kullanılıyor. Geçen seneye baktığın zaman kızılcık kırmızısı, bordo, şeftali ve portakal renklerinin hem tekstil hem de dekorasyonda kullanıldığını net bir şekilde görebilirsin. Bu sene de bu renkler ve tonları kullanılmaya devam ediyor. 

2022-2023 kış renklerinde sonbahar havasını her zaman hissettiren zeytinyağı yeşili ve toprak renklerini de birçok markanın kış koleksiyonlarında görebilirsin. Aslında evini veya ofisini yeniden dekore ederken yapacağın renk seçimi çok kolay. Tek yapman gereken soğuk ve iç karartan renk tonlarından uzak durmak ve kışı olabildiğince canlı bir hale getirmek. Bu senenin gözdesi toprak tonları ile enerjik kırmızı tonlarını birleştirerek yeni ve canlı bir ortam yaratabilirsin!

Tüylü ve Kadife Kumaşlar

Evini daha sıcak ve rahat bir ortama dönüştürmek için sana önerimiz tüylü ve kadife kumaşlar! Birçok evde farklı kumaş tiplerinde koltuklar ve oturma takımları var ancak kışı sıcacık geçirmek için doğru kumaşları tercih etmen çok önemli. 

2022-2023 kış dekorasyonunda modası geçmiş deri ve keten kumaşlar yerine kadife, nubuk veya tay tüyü koltuk kumaşlarını tercih edebilirsin. Bunun yanında kadife yastıklar, seni sıcacık tutacak battaniyeler ve yorgan takımları gibi birçok farklı seçeneği de listene dahil edebilirsin. 

Sıcak ve Konforlu Halılar

Yazın vazgeçilmezleri kilimlerden kurtulma vakti geldi! Kışın vazgeçilmezi yün halılar geri dönüyor. 

Yün halılara her ne kadar bir kış ürünü olarak baksak da aslında yazın da evini serin tutuyorlar ve oluşan kiri yüzeyde tutarak kirin derine geçmesini engelliyorlar. Bu sayede hem kolay yıkanabilen hem de yaşadığın ortamı sağlıklı tutabilecek bütün mevsimlere uygun bir halıya sahip olabiliyorsun. 

Eğer “yün halılardan hoşlanmıyorum” diyorsan; polyester, akrilik veya polipropilen halıları da tercih edebilirsin. Bunlar seni yün halılar kadar sıcak tutmasa da çeşitli renkleri ve kumaşlarına göre farklı avantajlarıyla tercih sebebin olabilir.

Mumlar ve Dekoratif Aksesuarlar

Kış mevsiminin belki de en heyecan verici yanlarından biri kışa özel dekoratif aksesuarları kullanabilmek! Evini birçok “christmas” temalı aksesuar ile kışa hazırlayabilir, farklı renklerde ve şekillerde kokulu mumlar alarak sıcak ve rahat bir ortam yaratabilirsin. 

Eğer evinin daha doğal bir görünüme sahip olmasını istiyorsan da ahşap ev aksesuarlarını tercih etmelisin. Bunun yanında doğadan kozalaklar toplamak ve yılbaşı çiçeği yetiştirmek de tercihin olabilir. 

Aydınlatmalar

Aydınlatma dendiği zaman bunu sadece basit ışıklı aksesuarlar olarak algılama. Kışın sana sunduğu geniş tema sayesinde farklı ışıklı kombinler yapabilirsin. 

Sezonun kış paletlerini kullanarak, toprak renkli ahşap aksesuarlarına küçük aydınlatmalar eklemeyi dene. Eğer oluşturacağın aksesuarı kendin yaratmak istemiyorsan da evine uygun farklı şekillerde aydınlatmalar alabilirsin. Geçen senenin favorileri ışıklı sarmaşıklar ve dallar bu sene de revaçta olacağa benziyor! 

Evin artık kış için hazır. Unutma ki soğuk günler demek kasvetli ve enerjini sömüren bir atmosferin içinde yaşamak değil! Sana verdiğimiz tavsiyeler sayesinde kendi evinde canlı ve enerjik bir kış yaşayabilirsin. Sınırlara bağlı kalmak yerine hayal gücünü kullanarak evini en doğru şekilde dekore etmek senin elinde. Evini bir kış cennete çevirmek hiç de zor değil. 

Kış dekorasyonunda ihtiyacın olan tüm ev/yaşam ürünleri ve aksesuarlar için Amerikadaniste’deki ürünlere göz atabilir, evini kış mevsimine eşsiz ürünlerle hazırlayabilirsin!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply