Öneriler

Kıyafete Uygun Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalı?

Çoğu kişinin düşündüğünün aksine aksesuarlar sadece kıyafet tamamlayıcısı görevini üstlenmez, bundan çok daha fazlasıdır. Aksesuarlar sayesinde kendi stilini keşfedebilir, yaratıcılığını konuşturabilir ve seni hiç tanımayan insanlara bile kendin hakkında küçük ipuçları verebilirsin. 

Aksesuar seçimi yaparken her şeyden önce özgün olmayı ve kendi isteklerine kulak vermeyi öğrenmen gerekiyor. “Trendleri takip etmem gerekiyor” diye kendi stiline hiç uymayan aksesuarları alıp kullanmak büyük bir hata olur. Bunun yerine seni en iyi yansıtan iyi hissettiren aksesuarları tercih etmelisin. 

Aşağıda senin için aksesuar seçimi yaparken dikkat etmen gerekenleri ve küçük ipuçlarını paylaştık.

Doğru Aksesuar Seçimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sana en iyi hissettiren ve giyim tarzına en uygun aksesuarları seçmek uygulayacağın ilk adım olmalı. Ancak doğru aksesuar seçimi için bundan daha fazlasına dikkat etmen gerekiyor. 

Çoğu kişinin yaptığı en büyük hata, ilk iş olarak kıyafete göre aksesuar seçmek. Bu durum en başta kulağa normal geliyor olabilir. Ancak aksesuar seçerken de tıpkı aldığın giysiler ve kozmetik ürünler gibi ilk önce sana uygun olup olmadığına bakman gerekiyor. 

Blazer ceket ve pantolon kombini yaparken önce bu iki parçanın birbiriyle uyumuna mı bakarsın yoksa kendi bedenine uygun olup olmadıklarına mı? Aksesuarlar için de bu durum geçerlidir. 

Kıyafetine uygun bir aksesuar seçimi yapmadan önce satın alacağın aksesuarın boyutu, ten rengin ile uyumlu olup olmadığı gibi faktörlere bakman gerekiyor. Birçok insan kıyafet seçerken kendi bedenine uygun olup olmadığına bakarken, aksesuar kullanırken bu durumu görmezden geliyor. Ancak aksesuar seçimi yaparken de kendi yüzünü ve bedenini tanımalısın. 

Örneğin; bir küpe alırken hangi küpenin yüz şekline uyumlu olup olmadığına bakmak ilk tercihin olmalı. Daha sonra küpenin kıyafetine uygun olup olmadığına karar verebilirsin.

Kıyafete Uygun Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılır?

Yüz şekline, ten rengine veya bedenine uyumlu bir aksesuarı seçtikten sonra artık o aksesuarın kıyafetine uygun olup olmadığına bakabilirsin!

Kıyafete uygun aksesuar seçimi giyim tarzına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, çoğu kişi kalabalık bir görüntünün rüküşlük göstergesi olduğunu düşünse de bohem giyinen biriysen farklı aksesuar çeşitlerini iddialı parçaların üzerinde kullanabilirsin. 

Tam tersine minimalist bir tarz yakalamak istiyorsan mümkün olduğu kadar az ve gözü yormayan parçalar kullanman gerekir. Bu yüzden aksesuar seçimi yaparken renk uyumundan daha çok seçeceğin aksesuarın giyim tarzına uygun olup olmadığına bakman daha önemli. 

İddialı bir görünüm yakalamak istiyorsan siyah bir takımın üzerine büyük altın zincirli bir kolye ve zincir küpeler takabilirsin. Daha sade ve ciddi bir görünüm istiyorsan aksesuar boyutunu küçültüp altın yerine metal tercih edebilirsin. 

Sanılanın aksine giydiğin kıyafete yakışacak en uygun aksesuar seçimi bir adet ile sınırlı değildir. Yakalamak istediğin tarza göre aynı kıyafeti birçok farklı aksesuar ile kombinlemen de mümkündür. 

Günlük Kıyafetler İçin Aksesuar Seçimi

Her gün takabileceğin, günlük stilin ile uyuşan aksesuarlar almak her zaman daha zordur. Bir temaya sahip olduğunda alabileceğin aksesuar sayısı da doğal olarak sınırlanır. Bu yüzden seçim yapmak çok daha kolaydır. Ancak her gün takabileceğin bir aksesuar seçmek, bir parti veya şık bir akşam yemeği stili oluştururken yaptığın aksesuar seçiminden çok daha uğraştırıcıdır. İşte bu yüzden tarzını en iyi yansıtacak “imza” aksesuarlar seçmen çok önemlidir.

Günlük kıyafet dendiği zaman gözünde daha minimalist ve basit bir tarz canlanabilir. Ancak günlük kıyafetler herhangi bir konsepte uymaya gerek kalmadan, normal hayatında nasıl bir tarza sahip olduğunu gösteren ürünlerdir.

İstersen grunge, istersen gothic, istersen posh bir giyim stilini kendine tarz olarak belirleyebilirsin. Bu yüzden kimine göre fazla lüks, kimine göre fazla rüküş olarak adlandırılacak aksesuarlar senin günlük kıyafetlerin ile uyumlu olabilir. 

Örneğin, günlük giyim tarzının “preppy” olduğunu düşünüyorsan, bu tarzın en büyük ikonları Kate Middleton ve Blair Waldorf’un taktığı günlük aksesuarlardan ilham alabilirsin. Siyah ve ten rengi külotlu çoraplar, ekose desenli babetler, saç bantları ve gümüş yaka broşlar her daim ihtiyaç duyacağın günlük aksesuarlar olacaktır. 

Abiye Elbiseler İçin Aksesuar Seçimi

Abiye elbiseler için doğru aksesuar seçmek zor gibi görünse de birkaç püf nokta ile kolaylıkla stilini tamamlayabilirsin! 

Günlük kıyafetlerin ile uyumlu aksesuar seçimlerine kıyasla abiye elbiseler için aksesuar seçmek daha kolaydır. Çünkü elinde sınırlı seçenek olduğunda çok daha rahat seçim yapabilirsin. 

Dikkat etmen gereken en önemli kural seçtiğin aksesuarın giyeceğin abiye elbisenin stiline uygun olup olmadığı. Gothic stilinde bir abiyeye siyah, dantel bir choker yakışabilirken; çiçekli, bohem bir abiye için aynısını söyleyemeyiz. 

Elbise Modeline Uygun Takı Seçimi İçin Öneriler

Elbise modeline uygun takı seçimi yaparken satın aldığın elbisenin kesiminin dikkate alınması gerekir. Özellikle kolye, choker ve diğer boyun aksesuarlarını satın alırken elbisenin yakasının takı ile uyumlu olması lazım. 

Eğer kepçe yakalı bir elbise satın aldıysan, uzun zincirli bir kolye veya choker yerine volümünü aşağıya doğru yavaşça artıran taşlı kolyeleri seçebilirsin. Kaplumbağa yaka bir elbisenin görüntüsünü ise uzun zincirler veya aşağıya doğru uzanan inci kolyeler tamamlayacaktır. 

Askısız bir elbise deri veya metal chokerlar ile harika bir uyum yakalar. V yaka elbise modelleri ile en sık kullanılan kolyeler de yine V yaka modelde zincirler ve incilerdir. 

Saç Modeline Uygun Takı Seçimi İçin Öneriler

Saç modeli ve takı uyumuna da en az kıyafet ve aksesuar bütünlüğü kadar dikkat edilmesi gerekir. Kıyafetin ve taktığın aksesuarlar her ne kadar birbiri ile uyumlu olsalar da yanlış bir saç stili bütün görüntünü bozabilir. İşte bu yüzden doğru saç stiline uygun takı seçmelisin. 

Eğer iddialı bir choker ve inci bir kolye taktıysan saçını salsan bile omuzlarının arkasında tutman gerekir. Kolyenin ön plana çıkmasını istiyorsan saçınla boynunu kapatmamalısın. Eğer halka küpeler takmak istiyorsan saçını yukarıdan at kuyruğu yapmak en mantıklı seçim olacaktır. Bu sayede çok daha iddialı görünürsün. Saçın kıvırcık veya dalgalı ise sallama küpeler sana doğal bir hava katacaktır. 

Kıyafetini Tamamlayan Tüm Aksesuarları Hemen Amerikadaniste!

Kombinin ve tarzın ne olursa olsun, ihtiyacın olan tüm aksesuarları tek tık’la Amerikadaniste.com’dan satın alabilirsin. Amerikadaniste.com’da ihtiyacın olan aksesuarların tamamına ulaşabilir, en tarz aksesuar modellerini hızlı ve güvenilir bir şekilde satın alabilirsin.

Zevkine uygun kolye, küpe ve bileklik modelleri arasından dilediğini seç, siparişini oluştur ve en havali aksesuarlar ile ortamın yıldızı ol!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply