Muhteşem Ürünler

Sonbahar Masaları İçin Dekorasyon Fikirleri

İlkbahar ve yazın sıcak günlerinin yerini soğuk ve yağışlı günlerin almasıyla beraber evlerimizde daha fazla vakit geçirmeye başladık. Dışarıdaki havanın ferahlığı, çiçeklerin ve yaprakların canlılığı, güneşin parlaklığına alıştıktan sonra dört duvarın arasına sıkışmak içini karartabilir. Ancak evini sıcak ve canlı tutacak, sonbaharın depresif havasından seni uzaklaştıracak dekoratif ürünler sayesinde yazın hissettiğin kadar canlı ve enerjik hissedebilirsin!

Ailenle ve arkadaşlarınla evde bir araya geldiğin zaman en çok vakit geçirdiğin yer yemek masasıdır. Bol sohbetli, keyifli bir akşam yemeğini çok daha büyüleyici bir hale getirebilir ve misafirlerini etkileyebilirsin. 

Yaz sofrasında ön plana çıkan çiçekli masa örtüleri, beyaz orkideler ve inciler sonbahar sofrasında yerini bambaşka dekoratif ürünlere bıraktı. Bu mevsimin sıcak ve doğal renklerini kullanarak şık sofralar yaratabilir ve birbirinden farklı sonbaharı hatırlatan dekoratif ürünlerle bu şık sofrayı daha da eğlenceli bir hale getirebilirsin. 

Sonbahar Sofralarında Mutlaka Olması Gereken Dekoratif Ürünler

Sonbahar her ne kadar birçok kişiye hüzün, ayrılık ve melankoli gibi depresif duygu ve temaları hatırlatsa da huzur ve aşkın da temsilcisi olarak bilinir. Aynı zamanda dört mevsim arasında en çok mistik tema içeren mevsim de sonbahardır. Sonbahar temalı bir sofra yaratırken seni negatif duygulara itecek temalardan uzaklaşıp, sonbaharın güzelliklerine odaklanmalısın. 

Klasik sonbahar sofralarında genellikle kurumuş yapraklar, bal kabağı mumları ve soluk renkli yapay çiçekler görürüz. Bu dekorasyon ürünleri her ne kadar çoğu kişi tarafından tercih edilse de etkileyiciliğini yitirmiş bulunmakta. Klasik ve tahmin edilebilen dekoratif ürünler yerine sofranı daha enerjik ve canlı gösterecek dekoratif ürünleri tercih edebilirsin. Küçük dokunuşlarla sonbahar için kurduğun masa misafirlerine ilham kaynağı olabilir!

Kurutulmuş Çiçekler

Eğer sofranı çiçeklerle donatmak istiyorsan, yapay çiçekler yerine kurutulmuş çiçekleri dekoratif ürün olarak seçebilirsin. Kurutulmuş çiçekler yapay çiçeklere kıyasla sonbahar havasını çok daha iyi yansıtacak ve sofranın daha doğal görünmesini sağlayacaktır. 

Kurutulmuş çiçek denince aklına melankoli ve hüzün gibi insanı kedere boğacak duygular gelebilir; ancak birbirinden farklı renklerde ve şekillerde kurumuş çiçeklerle oldukça şık ve göz kamaştırıcı bir sofra hazırlayabilirsin! The Real Flower Company’nin satışa sunduğu küçük buketler hem sonbahar hem de kış sofraların için uyumlu ve kullanışlı bir ürün. Eğer şık bir sofra kurmak istiyorsan içerisinde öğüt, anemon, kuru beyaz güller ve meyvelerin olduğu bu buket aradığın dekoratif ürün olabilir! 

Dekoratif Mumlar

Sonbahar sofrası dendiğinde aklına ilk gelen dekoratif ürünlerden biri bal kabağı şeklindeki mumlar olabilir. Ancak bundan çok daha fazlasını bulabilir ve birbirinden farklı şekillerdeki ve kokulardaki mumlarla sonbahar sofranı güzelleştirebilirsin! 

Yeni sezonda satışa çıkan birçok farklı dekoratif mum çeşidi bulunmakta. Kendi zevkine göre aradığın tarz dekoratif mumu ev dekorasyon ürünü satan mağazaların online alışveriş sitelerinde bulabilirsin. 

Eğer sonbahar ve kış için aynı dekoratif ürünlerini kullanmak istiyorsan Anthropologie’nin satışa sunduğu “snowglobe candle” sofranı her iki mevsimde de güzelleştirmeye yetecektir. Eğer sofrana daha bohem bir hava vermek istiyorsan ve seçtiğin dekoratif ürünlerin toprak tonlarında olmasını tercih ediyorsan Soho Home’un elma yeşili ve altın tonlarındaki taşlı mumları aradığın ürün olabilir. 

Sonbahar Temalı Yemek Takımları

Kurulan sofranın temasını en belirgin şekilde gösteren ve sofranın ana parçası olan yemek takımları, sonbahar temalı sofralar için de çok önemli. Her ne kadar güzel ve şık dekoratif ürünler seçsen de yemek takımın sonbahar teması ile uyumlu olmadığı sürece sofran eksik görünecektir. Kusursuz bir sofra kurmak ve misafirlerini etkilemek için birbirinden farklı modellerde sonbahar temalı yemek takımları alabilirsin. 

Seçeceğin yemek takımı sofranda yaratmak istediğin ambiyansa göre değişiklik gösterebilir. İstersen boho, istersen mid-century, istersen urban tarzda bir sonbahar sofrası kurabilirsin. Eğer şık ve klasik bir tarz yakalamak istiyorsan Hermes’in yeni çıkarttığı altın kaplamalı porselen yemek takımı sonbahar sofranın starı olacaktır. Fine Dining yerine daha gündelik bir yemek takımı tercih edeceksen Frontgate, Serax ve Seletti gibi markaların birbirinden farklı tasarımlarla sofranı canlandıracak yemek takımlarını tercih edebilirsin. 

Toprak Renginde Masa Örtüleri

Yazın kullandığımız pastel renklerdeki masa örtülerinin süresi doldu! Artık bize sonbaharı anımsatacak, doğal ve toprak tonlarındaki masa örtüleri tercih ediliyor. Ancak daha sakin tonlara geçiş yapmak demek daha sıkıcı ve düz sofralar kurmak değil. Birbirinden farklı desenlerdeki sonbahar temalı masa örtüleri ile sofranı yazdaki kadar canlı tutabilirsin.

Eğer çiçek desenli masa örtülerinden vazgeçmek istemiyorsan ama yine de sonbahar temalı bir sofra kurmak istiyorsan Terrain’in el yapımı masa örtüleri aradığın ürün olabilir. Doğal ve toprak tonlarının çiçek desenleri ile birleştiği bu tamamen ev yapımı masa örtüleri sonbahar sofrana güzellik katacaktır. Daha iddialı bir sonbahar sofrası kurmak istiyorsan Frontgate’in kadife masa örtülerini tercih ederek misafirlerini etkileyebilir ve şık bir ambiyans yaratabilirsin. 

Bonus: Kozalaklar

Sonbahar dekorasyonlarının en vazgeçilmez ve ikonik parçasını unutacağımızı mı sandın? Ne kadar zaman geçerse geçsin kozalaklar her zaman sonbaharın vazgeçilmez sembolü olarak kalacaklar. Evinin her köşesinde kozalakları kullanabilir ve farklı dekorasyon fikirleri ile istersen ağaç süsü, istersen aydınlatma, istersen de sonbahar sofraların için dekorasyon ürünü olarak kullanabilirsin! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply