Öneriler

Her Erkeğin Dolabında Bulunması Gereken Ürünler

Geçmişten bugüne birçok moda trendi gelip geçti ancak ikonik stillerin hiçbiri unutulmadı. Ünlü moda tasarımcısı Iris Apfel “Modayı satın alabilirsin ama stile ancak sahip olabilirsin.” demiş. İşte bu yüzden insanlar geçmişi hatırlarken o zamanın gelip geçici trendlerinden daha çok akılda kalan ikonik stilleri hatırlıyorlar. İşin garip tarafı, moda tarihi boyunca birbirinden farklı tasarımlar yaratılsa da bu hatırlanan ikonik stillerin çoğu basit ve günlük hayatımızda her daim kullandığımız parçalar oluyor. 

Marlon Brando’dan hatırladığımız ikonik siyah deri ceket, Steve McQueen’in unutamadığımız trençkotu ve Paul Newman’ın beyaz gömleği…

Aradan yıllar geçmesine rağmen bu starların ikonikleştirdiği basit kıyafet parçalarını hala kullanıyoruz ve gelecekte de kullanmaya devam edeceğiz. 

Kendi stilini oluşturmak birikim ve emek ister. Ancak her erkeğin dolabında olması gereken ikonik kıyafet parçalarını satın alarak kendi stilini oluşturmaya başlayabilirsin. İşte bu yüzden senin için mutlaka dolabına eklemen gereken ürünlerin listesini yaptık! 

Takım Elbise

Elbette takım elbiseyi listenin başına koyacaktık! Her erkeğin mutlaka sahip olması gereken, birçok kıyafet kodu uygulayan mekana giderken giyilen takım elbiseler farkı modellerde ve tarzlarda olabilir. 

Klasik, slim fit, yelekli veya kruvaze takım elbise modellerinden istediğini seçebilir ve dolabına ekleyebilirsin. Ancak takım elbise seçerken özellikle kendi vücut tipine uygun olan bir takım elbiseyi seçmen gerekir. Aksi takdirde her ne kadar kaliteli bir takım elbise almış olsan bile şık görünmezsin. 

Eğer kıyafet kodu olmayan bir mekana gidiyorsan takım elbisenin formal görünümden kurtulmak için üzerine trençkot veya deri ceket giyebilirsin. Bu sayede hem şık hem de iddialı bir görünüme sahip olabilirsin! 

Beyaz Gömlek

Dolabında mutlaka olması gereken parçalardan biri de beyaz gömlek. Beyaz bir gömleği çoğu kıyafet parçası ile kombinleyebilir ve günü kurtarabilirsin. 

İstersen blazer ceketin içine, istersen süveterin içine giyebilir ve farklı tarzlarda görünümlere sahip olabilirsin. Bunun yanında, birden fazla modelde beyaz gömlek almak kendine şık bir stil yaratmak konusunda fayda sağlayacaktır. Örneğin slim fit, relax fit, klasik, non iron, regular fit olmak üzere farklı modellerde beyaz gömlekler alabilirsin. 

Palto

Özellikle sonbahar ve kış günlerinde sıklıkla kullanacağın ürünlerin başında gelen palto, dolabının en vazgeçilmez parçası olabilir! Klasik ve şık bir görünüme sahip olmak için klasik siyah palto modellerinden birini seçerek kıyafet dolabına ekleyebilirsin. Hardal ve kahverengi paltolar da preppy bir görünüm yaratmak istiyorsan aradığın parçalar olabilir. 

Siyah Deri Ceket

Siyah deri ceket, dolabında mutlaka olması gereken ikonik parçaların başında geliyor. Siyah deri bir ceket sadece Marlon Brando’yu değil, herkesi karizmatik ve kendinden emin gösterebilir! Kendi zevkine göre farklı siyah deri ceket modelleri satın alabilirsin. Eğer havalı ama aynı zamanda tehlikeli bir hava yaratmak istiyorsan Double Rider bir model deri ceket almayı düşünebilirsin. Bunun yanı sıra, biker, cafe racer veya bomber deri ceket modellerini de kıyafet dolabına ekleyebilirsin. 

Oduncu Gömleği

Tumblr’da kadınlar için bir zamanlar trendler olan ancak kaç yıl geçerse geçsin erkeklerin dolabında mutlaka olması gereken bir kıyafet parçası; oduncu gömleği!

Oduncu gömleği sana daha samimi ve sıcak bir hava verecektir. Rahat arkadaş ortamlarında, cafelerde, kütüphanelerde giyebileceğin ve birbirinden farklı renklerini satın alabileceğin oduncu gömleği ile rahat bir görünüm yakalayabilirsin. 

Slim Fit Denim Pantolon

Slim fit denim pantolonları birçok mekanda giyebilir ve birbirinden farklı kıyafetlerle kombinleyebilirsin. Özellikle formal olmayan bir kıyafet stili yaratmak istiyorsan slim fit denim pantolona mutlaka ihtiyaç duyacaksındır.  

Beyaz Sneaker

Beyaz bir sneaker seni birçok kıyafetin altına hangi ayakkabıyı giyeceğinin anksiyetesini yaşamaktan kurtarır. Ayrıca eğer kendine urban veya retro bir stil yaratmak istiyorsan beyaz bir sneaker ile 90’lardan, 70’lere kadar farklı dönemleri yansıtabilirsin. Bunun yanında, sportif, minimalist veya klasik stiller yaratırken de beyaz sneakerı önemli bir tamamlayıcı parça olarak kullanabilirsin. 

Takım Elbise Ayakkabısı

Takım elbise aldıktan sonra mutlaka takım elbise ayakkabısına da ihtiyacın olacaktır. Özellikle aldığın takım elbisenin kumaşı ve rengiyle uyuşan bir takım elbise ayakkabısı almayı tercih edebilirsin. Kendi zevkine göre klasik, urban veya vintage bir hava yaratabilir ve şık bir görünüme sahip olabilirsin! 

Spor ve Klasik Saat

Bir erkeğin sahip olması gereken en önemli aksesuarların başında kol saati gelmekte. İstersen spor, istersen klasik kol saati satın alabilir ve kıyafet kombinlerini bu saatle tamamlayabilirsin! Klasik bir saati vintage, klasik, minimalist, retro gibi stiller ile kombinlerken spor saatini ise street, urban, sportif gibi farklı stiller ile kombinlemek mümkün. 

Bot

Kış ve sonbahar aylarında sıklıkla kullanılan bir ayakkabı türü olan bot, mutlaka dolabında bulunması gereken parçaların arasında yer alıyor! Kendi tarzına göre klasik, worker, askeri, biker veya topuklu bot modellerinden istediğini alabilir ve farklı kombinler oluşturabilirsin. 

Trençkot

Birçok efsane filmin karakterlerinin ikonik kıyafet parçalarından biri olan trençkot ile hem vintage hem de iddialı bir hava yaratarak etrafını büyüleyebilirsin. Ayrıca mevsimine göre ince veya kalın trençkot modelleri alarak her mevsimde bu üründen yararlanabilmen mümkün. 

Blazer Ceket

İstersen tişört, istersen gömleğin üzerine giyebileceğin blazer ceket ile farklı tarzlarda kombinler yaratabilirsin. İstersen formal, istersen sportif, istersen aykırı bir stil yaratarak aynı blazer ceketi farklı parçalar ile birlikte kullanmak senin elinde! 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply