Muhteşem Ürünler Öneriler Tümü

Kadın Çanta Modelleri ve İsimleri Nelerdir?

Tarihçesi Orta Asya’ya uzanan ve geçmişten günümüze çeşitli form ve tasarımlarda kullanılan çanta, dışarı çıktığımızda ihtiyacımız olan en önemli aksesuar olarak biliniyor. Antik Mısır hiyerogliflerinde bile görebileceğin çantanın tasarımı zaman geçtikçe çok daha kullanışlı bir hal almaya başladı ve fermuarın keşfedilmesi ile birlikte çanta kullanımı çok daha yaygınlaştı. 

Özellikle 20. yüzyıldan sonra çanta sadece seyahatler için değil, günlük hayatta ve özel günlerde aksesuar olarak kullanılmaya başladı. Günümüzde onlarca farklı çanta modeli bulunmakta ve her bir çanta modeli farklı bir amaca hizmet etmekte. 

Omuz çantaları, el çantaları ve spor çantalar olarak üç ana kategoriye ayrılan çantanın her bir ana kategorisinin altında farklı çanta modelleri bulunuyor. Eğer kadın çanta modelleri ve isimleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan bu yazımıza mutlaka göz at!

1. Omuz Çantaları

Omuz çantaları, 20. yüzyılda en çok kullanılan çanta çeşidi olarak biliniyor. Genellikle günlük hayatta tercih edilen omuz çantaları, günümüzün vazgeçilmez aksesuarlarının başında geliyor. Farklı modelleri bulunan omuz çantasının, her tarza hitap edebilecek kadar geniş bir ürün yelpazesi var. 

Dört mevsimde de kullanılabilen omuz çantalarının askılı, tote, kürklü, kapaklı gibi farklı alt kategorilerde modelleri bulunmakta. Preppy, bohem, spor ve klasik gibi farklı tarzlara hitap eden omuz çantası modellerinden kendi zevkine en uygun olanı kolaylıkla seçebilir ve satın alabilirsin. 

Satchel Bag (Askılı Çanta)

Satchel bag (askılı çanta), romantik gençlik filmlerinde gördüğün üniversite öğrencilerinin kullandığı çanta modeli olarak da biliniyor! Hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilen askılı çantanın farklı kumaş ve renklerde modelleri bulunmakta. 

Daha çok günlük ve spor bir tarza hitap eden askılı çantalar, farklı tasarımlar sayesinde bohem ve grunge bir hava da verebiliyor. Deri, polyester, koton ve kadife gibi farklı kumaş seçenekleri ile birçok tarza hitap edebilecek askılı çantaların en bilindik özelliği ise kitap taşımak için mükemmel olması. 

Hobo Bag (Hobo Çanta)

Kanvas askılı çanta olarak da bilinen hobo bag (hobo çanta), 21. yüzyılın en çok tercih edilen çanta modellerinden biri olarak biliniyor. 

Özellikle kadınların tercih ettiği bir çanta modeli olan hobo çanta, günlük hayatta kullanıma uygun olmakla birlikte aynı zamanda klasik ve şık bir havaya da sahip. Genellikle deri kumaşlı modelleri tercih edilen hobo çanta, klasik ve feminen bir tarza sahip kadınların günlük hayatlarında kullanmak isteyecekleri bir çanta modeli. 

Shoulder Bag (Omuz Çantası)

Omuz çantası hem farklı tarz ve modeldeki çantaları içinde barındıran bir ana kategori olarak kabul ediliyor hem de piyasada kendi adıyla satılıyor. 

Askılı çantaya göre daha küçük olan ve hobo çantaya göre kıvrımsız olan omuz çantaların yapımında birçok farklı kumaş tarzı kullanılabiliyor. Günlük hayatta kullanılmaya oldukça uygun olan omuz çantası, birbirinden farklı tarzlara hitap edebilecek kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. 

Tote Bag (Tote Çanta)

Son yılların en popüler çanta modellerinden biri olan tote bag (tote çanta), özellikle lüks giyim markalarının yaygın olarak çıkardığı çanta modeli olarak biliniyor. Üzerinde çoğunlukla markanın sembolü veya adını taşıyan tote çantalar, günlük hayatta kullanıma da oldukça uygun. Genellikle posh bir giyim stiline hitap eden tote çantalar, aynı zamanda kişiselleştirilebilir özelliğe de sahip.

Bucket Bag (Kova Çanta)

Tarihçe olarak en eski omuz çanta modellerinden biri olan bucket bag (kova çanta), günümüzde de yaygın olarak kullanılan çanta modellerinden biri olarak biliniyor. Fermuarlı ve fermuarsız olarak iki farklı tasarıma sahip olan kova çantalar, diğer omuz çantası modellerine göre daha kullanışsız gibi dursa da içine birçok farklı eşya alabildiği için tercih ediliyor. 

Drawstring Bag (Torba Çanta)

Bucket bag (kova çanta) ile benzer bir tasarıma sahip olan drawstring bag (torba çanta), omuz ve sırt çantası olarak iki farklı kategoriye ayrılıyor. 

Kova çantaya göre fermuarlı modelleri çok daha az bulunan torba çantanın kumaşı ise genelde bez oluyor ancak deri, yün ve kadife gibi farklı kumaş seçenekleri de bulunmakta. Genellikle bohem bir giyim tarzına sahip olanların tercih ettiği bir çanta stili olan torba çanta, çok fazla tercih edilmese de günümüzde kullanılan çanta modellerinden biri. 

Muff Bags (Kürklü Çanta)

Preppy ve posh bir giyim tarzına sahip olanların sıklıkla tercih ettiği muff bag (kürklü çanta), son yıllarda kullanılan en popüler omuz çantası modellerinden biri olarak biliniyor. Farklı tasarımlarda ve renklerde modelleri bulunan muff bag, kış aylarında sokakta sıklıkla görebileceğin bir çanta modeli. 

Flap Bag (Kapaklı Omuz Çantası)

Chanel ile birlikte popüler olan flap bag (kapaklı omuz çantası), klasik ve feminen bir tarza sahip olanların en yaygın seçimi olarak biliniyor. Diğer omuz çantalarına göre hacmi küçük olsa da günlük kullanıma uygun olan flap bag, günlük hayatta rastlayabileceğin çanta modellerinden biri. 

Trapezoid Bag (İkizkenar Çanta)

Trapezoid bag (ikizkenar çanta), hem omuz hem de el çantası olarak kullanılabilen bir çanta türü olarak biliniyor. Günlük hayatta kullanmaya oldukça uygun bir çanta türü olan ikizkenar çanta, farklı tarz tasarımları ile herkes tarafından kullanılmaya uygun.

2. El Çantaları

El çantaları eski zamanlarda küçük objeleri veya maden parayı taşımak için kullanılırken günümüzde özel günlerde, partilerde ve davetlerde kullanılıyor. Ancak el çantasının kapsadığı çanta modelleri sadece parti ve davetlere uygun tasarımda çantalardan oluşmuyor. Cüzdan ve makyaj çantası gibi farklı amaçlar için kullanılan çanta modellerine de el çantası deniliyor. 

Clutch Bag (Clutch Çanta)

Tarihçe olarak oldukça eskiye dayanan clutch bag (clutch çanta), eskiden soylu kadınlar ile özleştiriliyordu. İçinde cüzdan, kartlık, birkaç makyaj ve hijyen malzemesi gibi küçük objelerin konulabileceği clutch bag, günlük hayatta kullanılmaya da uygun bir çanta modeli olarak biliniyor. 

Wristlet Bag (Bilek Çantası)

Özellikle 90’lı yıllarda oldukça popüler olan wristlet bag (bilek çantası), farklı boyutta modelleri ile dikkat çekiyor. Hem küçük hem de büyük bilek çantaları ile ister günlük hayata istersen de özel günlere uygun bir kombin yapabilirsin. 

Wedding Bags (Gelin Çantası) 

Genellikle gelinlik ile uyumlu olan wedding bag (gelin çantası), küçük ancak kullanışlı olması ile biliniyor. İçine telefon, mendil, birkaç kozmetik ürünü gibi küçük objelerin konulabileceği gelin çantasının farklı tasarımlarda modelleri bulunmakta. Gelin çantası modellerinde en çok tercih edilen renkler ise beyaz, krem, doje, altın ve gümüş olarak biliniyor.

Cosmetic Bag (Makyaj Çantası)

Cosmetic bag olarak da bilinen makyaj çantası, günümüzde en çok tercih edilen çanta modellerinden biri olarak biliniyor. Genellikle günlük çantanın içine de konulabilen makyaj çantası, ihtiyaç duyulan anlarda kurtarıcı görevini üstleniyor. 

Purse (Cüzdan)

Purse (cüzdan), her ne kadar çanta görevi görmese de el çantası kategorisine giriyor ve hem kadınların hem de erkeklerin yanında taşıdığı en popüler çanta modeli olarak biliniyor. İçinde nakit para, kart ve kimlik kartı koyabileceğin cüzdan, günlük hayatta en çok işe yarayan çanta modeli. 

Briefcase (Evrak Çantası) 

Genellikle ofis ve büro çalışanlarının tercihi olan briefcase (evrak çantası), iş dünyası için oldukça önemli bir çanta modeli. Deri, kadife ve polyester gibi farklı modelleri bulunan evrak çantası hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor. 

Suitcase (Bavul)

Tarihi uzun yıllara dayanan suitcase (bavul), seyahat ederken tercih edilen bir çanta modeli olarak biliniyor. Küçük, orta ve büyük kalıpları olan bavulların tekerlekli ve tekerleksiz versiyonları bulunuyor. Uzun yolculuklarda genellikle tekerlekli bavul modelleri tercih ediliyor. 

3. Spor Çantalar

Spor çantalar, kol çantaları ve el çantalarına göre daha yeni sayılabilecek çanta modellerini içeriyor. Özellikle 21. yüzyılda popüler olan spor çantaları, sadece profesyonel sporcuların ilgisini değil, sıradan insanların da ilgisini çekiyor. 

En çok dikkat çeken spor çantalar hiking, dağ bisikleti, rafting, yamaç paraşütü ve kampçılık gibi doğa sporları için tercih edilenler oluyor. Bunlara ek olarak, antrenman ve günlük spor için tercih edilen spor çantaları da bulunuyor. 

Bum Bag (Bel Çantası)

Bum bag (bel çantası) koşu ve antrenman yapan insanların en çok tercih ettiği çanta türü olarak biliniyor. İsmi her ne kadar bel çantası olsa da omza çapraz bir biçimde de asılabilen modelleri olan bel çantası, günlük koşularda herhangi bir acil durum karşısında telefon, kart ve nakit para taşımak için uygun olarak tasarlanmış. 

Bel çantaları farklı kumaşlardan üretilebiliyor. Bez, deri, kadife, polyester, naylon ve denim en çok tercih edilen bel çantası kumaşları olarak biliniyor. Farklı tarzlara hitap edebilecek modelleri bulunan bel çantası ile koşu ve antrenman yaparken aynı zamanda şık görünebilirsin. 

Sedel Bag (Eyerli Çanta)

Sedel bag (eyerli çanta), birçok farklı alanda kullanılabilen çanta modellerinden biri olarak biliniyor. Özellikle doğa kampları ve hiking için kullanılan eyerli çantalar, hem rahat kullanımı hem de içine birçok eşya alması yüzünden tercih edilen popüler spor çanta modellerinden biri. Buna ek olarak, doğa sporları dışında seyahat ederken de kullanılan eyerli çanta, büyük bavulların yerine tercih edilen çanta modellerinden biri. Farklı kumaş ve tasarımlarda modelleri bulunan eyerli çanta, genellikle deriden yapılıyor. 

Duffel Bag (Spor Çanta) 

Antrenmanlar, günlük spor, yoga ve pilates için tercih edilen duffel bag, aynı zamanda spor çantası olarak biliniyor. İçine eşofman, iç çamaşırı, enerji içeceği, protein bar, tozluk ve dizlik gibi eşyaların konulabileceği duffel bag, genellikle naylon veya plastik kumaştan yapılıyor. 

Hem omuzda taşınabilen hem de elde taşınabilen bir çanta modeli olan duffel bag, günlük hayatta kullanıma uygun olmasa da profesyonel sporcuların elinde mutlaka bulundurması gereken bir ürün. 

Backpack (Sırt Çantası)

Backpack (sırt çantası), en çok tercih edilen çanta modellerinden biri olarak biliniyor. Sadece doğa sporları ve salon sporları için kullanılmayan sırt çantası, hem okul hem de iş için kullanılan bir çanta modeli. Birbirinden farklı tasarımlarda modelleri ve renkleri bulunan sırt çantaları arasından her stile hitap edebilecek bir model bulmak çok kolay. 

Beach Bags (Plaj Çantası)

Beach bag (plaj çantası), hem beach clublar hem de plajlar için mutlaka gerekli olan bir çanta modeli. İçine havlu, yedek mayo, güneş kremi, içecek ve şapka gibi eşyaların konulduğu plaj çantası, genellikle bez, plastik veya hasırdan yapılıyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen plaj çantası, hem el çantası hem de kol çantası olarak kullanılabiliyor. 

Aradığın Tüm Çanta Modellerini Amerikadaniste!

İhtiyacın olan tüm çanta modellerini Amerikadaniste ile yalnızca tek tık’la sipariş verebilirsin. Türkiye’de olmayan, Amerika’nın en ünlü markalarının trend kadın çanta modellerine Amerikadaniste sayesinde ulaşabilir, Türkiye’deki adresine güvenle sipariş edebilirsin. Hemen Amerikadaniste’ye üye ol, yurt dışından güvenli alışveriş yapmanın ayrıcalığını yaşa!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply