Öneriler Tümü Uncategorized

Gardıroplarda Bahar Temizliği

Gardırop temizliği, çoğunlukla mevsim geçişlerinde yapılan bir eylemdir. Çünkü hem kışlık hem de yazlık kıyafetleri bir arada kullanmak, yerden tasarrufu engeller. Bu nedenle yazlık ve kışlık kıyafetler mevsim geçişlerinde ayrılır ve gardırop temizliği yapılır. Mevsim geçişlerinde mevsime uygun kıyafetleri çıkarmak ve gardırobu düzenlemek, bahar temizliğinin en önemli aşamasıdır. 

Peki gardırobunu temizlemek için hangi adımları uygulamalısın? Gardırop temizliği hakkında bilmen gereken tüm detayları senin için yazımızda sıraladık.

Gardıropta Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Gardıroptaki kıyafetleri mevsime uygun olarak toparlamak, her açıdan avantajlı bir eylemdir. Gardırop temizliği olarak da adlandırılan kıyafetlerin toparlanması, oldukça kapsamlıdır. Doğru ve sistemli bir temizlik için adım adım ilerlemek son derece önemlidir. 

Eğer dolabını toplamak istiyorsan, sırasıyla aşağıdaki adımları uygulamalısın:

  • Dolaptaki kıyafetlerin tamamını çıkarmalısın.
  • Eski ve giyilmeyen kıyafetleri belirlemelisin.
  • Gideceklere karar vermelisin.
  • Kalacak kıyafetleri ayırmalısın.
  • Dolap düzenlemesi ve kategorilendirme yapmalısın.
  • İhtiyaç duyulan ürünler için alışveriş yapmalısın.

Birinci Adım: Dolaptaki Tüm Kıyafetleri Çıkarmak

“Gardırop detoksu nasıl yapılır?” sorusu kapsamında birçok adım ön plana çıkıyor. Bu adımlardan ilki, dolaptaki tüm kıyafetlerin çıkarılması. Dolabında bulunan tüm kıyafetleri ayırmak için çıkardığında, işe yarayan ve yaramayanları çok daha kolay tespit edebilirsin.

İkinci Adım: Eski ve Giyilmeyen Kıyafetleri Belirlemek

Bir sonraki adım, eski ve giyilmeyen kıyafetleri belirlemek. Artık kullanmadığın kıyafetleri ayırmalısın. Başarılı bir gardırop temizliği için bu aşama son derece önemlidir. Çünkü giyilmeyen kıyafetler çok fazla yer kaplar. Ayrıca bu kıyafetler yeni tarzına uygun olmayabilir. Bu nedenle atılacak kıyafetleri ve giyilmeyen olanları ayırarak bir sonraki aşamaya geçebilirsin.

Üçüncü Adım: Gideceklere Karar Vermek

Artık giymediğine inandığın kıyafetler dolabında yer kaplamamalı. Tarzına uygun, ihtiyaç duyduğun kıyafetleri satın alarak bu kıyafetleri gardırobuna yerleştirmek için bu adımı uygulaman çok önemli. 

Gardırop detoksu kapsamında yer alan bu adım, kafanın rahatlamasını da sağlayacak. Seni sıkan, huzurunu bozan düşünceler; eski ve işine yaramayan kıyafetlerle birlikte gidecek. 

Dördüncü Adım: Kalacak Kıyafetleri Ayırmak

Bütün kıyafetler arasından gidecekleri ayırdığında, geri kalanlar kullanacağın kıyafetler olacaktır. Yani gideceklere karar vererek bu aşamaya da başlangıç yapabilirsin. Gardırop temizliği noktasında dikkat çeken bu adım, tarzına uygun olan ve kombinlerinde kullanabileceğin kıyafetleri gardırobuna yerleştirmeni sağlayacak.

Beşinci Adım: Dolap Düzenlemesi ve Kategorilendirme

Sıra geldi kıyafet ayıklama ve gardırop temizliğinin en keyifli aşaması olan dolap düzenlemesi ve kategorilendirmeye. Kıyafetlerinden kullanmadıklarını ayırdın, kullanacaklarını belirledin. O zaman ayırdığın kıyafetleri dolaba yerleştirmelisin. Burada kategorilendirme yapman son derece önemli. Peki kategorilendirmeyi nasıl yapacaksın?

Dolabın düzenli görünmesini sağlayacak kategorilendirme, aynı zamanda istediğin kıyafetleri zahmetsizce bulmana da katkı sağlayacak. Kategorilendirmeyi renk ya da kıyafet türü üzerinden yapabilirsin. Kıyafetleri renklerine göre ayırabilir, aynı renkli kıyafetleri bir arada kullanabilirsin.

Gardırop temizliği kapsamında yer alan kategorilendirme, kıyafet türüne göre de yapılabilir. Pantolon, etek ve elbise başta olmak üzere her ürünü kendi türüyle bir arada kullanman, istediğin kıyafetleri rahatlıkla bulmanı ve kombinlerini kısa sürede oluşturmanı sağlayacaktır. 

Altıncı Adım: İhtiyaç Duyulan Ürünler İçin Alışveriş

Dolabını düzenledikten sonra ihtiyaç duyduğun ürünleri belirlemelisin. Belki pantolona ya da klasik bir gömleğe ihtiyaç duyuyorsun. İş şıklığına ulaşmak için kumaş pantolon satın alman gerekiyor. Sokak stiline uygun hırka, geniş kesim pantolon, şıklığına şıklık katmak için alman gereken ürünler arasında yer alıyor olabilir.

İhtiyaçlarını giderecek bir alışveriş yapman, dolabında tam da istediğin ürünleri bulundurman anlamına geliyor. Bu nedenle gardırop temizliği kapsamında son adım olan ihtiyaç duyulan ürünler için alışveriş yapmayı ihmal etmeden temizliği sonlandırmalısın. Artık temiz, düzenli dolaba sahipsin demektir.

Gardırop temizliğini tamamladıktan sonra dolabının tüm eksikleri için Amerikadaniste’ye uğramayı unutma! Dolabında yer almasını istediğin basic parçaları veya dünyaca ünlü markaların Türkiye’de olmayan ürünlerini Amerikadaniste ile güvenle satın alabilirsin.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply