Muhteşem Ürünler Öneriler

Bohem Şıklığı Nedir?

Bohem şıklığı dendiği zaman çoğu insanın aklına birbirinden renkli kumaşlar, büyük aksesuarlar, hasır kemerler, uzun paça pantolonlar ve boho güneş gözlükleri gelir. Ancak bütün bu parçaları doğru bir şekilde kombinlemek oldukça zordur. 

Minimalist ve klasik stilin aksine bohem kıyafet ve aksesuarların her bir parçası iddialıdır. Bu yüzden doğru bir kombin yapmak için bohem stilini iyi tanımalı ve bohem modasının nasıl oluştuğunu bilmelisin! 

Bohem Giyim Tarzı Nedir?

60’lar ve 70’lerin aktivist ve bir o kadar da eğlenceli gençliğinin yarattığı bohem stili uzun bir süre boyunca sadece giyim tarzı olarak değil, bir kültürün göstergesi olarak kaldı. Çoğu genç aktivist düşüncelerini sanat yoluyla etrafına yaymaya çalışıyordu. Bohem kültürü ise sadece sanat eserleriyle düşünceleri yaymak ile yetinmeyip, kıyafetler ve aksesuarlar ile de hayat görüşlerini paylaşmak adına yaratılmıştı. 

Günümüzde ise bohem giyim tarzı hem boho hem de hippi giyim tarzlarının karışımı olarak görülmekte. Birçok moda sözlüğünde bohem giyim tarzına bir trend olarak değil, alternatif bir stil olarak bakılıyor. Yani diğer birçok giyim tarzının aksine bohem giyim tarzı varlığını her zaman sürdürecek.

Peki bu alternatif giyim tarzı ne demek? Günümüzün bohem stiline bir trende bağlı kalmadan ve katı giysi kuralları olmadan hayat felsefeni kıyafetlerin ile yansıttığın bir stil olarak bakabilirsin. 

Kökeni 60’lar ve 70’lerin aktivist gençliğinden geldiği için mat ve sönük renklerin yerine doğayı ve barışı yansıtan toprak ve sıcak tonları, tek tip kıyafet kombinleri yerine daha parça ve vücut tipini yansıtmayacak kıyafet alternatifleri bohem giyim stilini yansıtıyor. Diğer giyim stillerinde olduğu gibi belirli kıyafet parçalarını giymek gibi bir zorunluluk yok. Bunun yerine kişinin huzuru, barışı ve doğa ile nasıl iç içe olduğunu yansıtması çok önemli. Bu yüzden aksesuarlar da bohem stili için büyük bir anlam taşıyor. 

Bohem giyinmek isteyen bir kişi aksesuar seçimleri ile hayat felsefesini, inançlarını ve değerlerini yansıtmakta tamamen özgür. 

Bohem Giyim Nasıl Olmalı?

Bohem giyim tarzı sana istediğin kıyafeti ve aksesuarı seçmekte sınır koymayan az sayıdaki giyim tarzlarından biri. Temeli kendini yansıtmak ve benliğini insanlara açmak olan bu kültürün giyim tarzı da sana birçok özgürlük kılıyor. 

Bohem kıyafetlerin en büyük özelliği birbirinden farklı kültürlerin kalıntılarını yansıtması. Bohem modası her ne kadar 60’lar ve 70’lerde başlasa da farklı inançlara ve kültürlere sahip olan insanların ortak noktası olduğu için kişilere kültür yağmacılığı yapmadan, farklı kültürleri takdir etme imkanı tanıyor. Bu yüzden bohem temalı birçok elbisede İskandinav, orta asya ve doğu asya gibi kültürlerin etkisini görebilirsin. Ayrıca, birçok bohem kıyafetin üzerinde farklı medeniyetlerin mitolojik simgelerini görmek de mümkün. 

Mutluluğu ve huzuru yansıtan bohem stilinin renk paletine baktığında doğa renklerinin ağırlık olduğunu görebilirsin. Bu yüzden birçok kıyafet ve aksesuar beyaz, gökyüzü mavisi, toprak tonları ve sıcak tonlarında. 

Bohem Şıklığı İçin İpuçları

Bohem şıklığına kavuşmak için birkaç ipucuna ne dersin?

İlk uygulanması gereken adım kendi renk paletini oluşturmak. Kıyafetlerinde istersen gökyüzü mavisi ve beyaz tonlarını istersen de toprak tonlarını tercih edebilirsin. 

Tiare Hawaii, Three Bird Nest ve Salty Crush gibi bohem modasını en iyi yansıtan markalardan istediğin renk kıyafet ve aksesuarı seçebilir ve dolabını yenileyebilirsin! Ayrıca aksesuar seçimi olarak kişiliğini veya ilgi alanlarını yansıtacak parçalar seçmek çok önemli. 

Astrolojiye merakın varsa, doğal taşların gücüne inanıyorsan veya mitolojiye ilgin varsa doğal taşlı aksesuarlar veya mitolojik simgeli aksesuarlar bohem şıklığını tamamlayacaktır. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply