Öneriler

Kripto Varlıklar için Soğuk Cüzdan Önerileri

Kripto para varlıklarına yatırım yapıyorsanız, kripto paralarınızı saklayabileceğiniz bir yere de ihtiyacınız olacaktır. Son zamanlarda yaşanan güvenlik endişeleri sebebi ile bizler de soğuk cüzdanlar ile ilgili bir öneri listesi hazırladık.

Amerikadaniste.com vasıtası ile Amerika’dan evinize 3-5 iş gün içerisinde sorunsuz bir şekilde soğuk cüzdan siparişi verebilirsiniz. Bu yazıda fiziksel olarak taşıyabileceğiniz, teknoloji editörleri ve kripto uzmanları tarafından en güvenli bulunan fiziksel kripto cüzdanlar listelenmiştir.

14 yıldır Amerika’dan Türkiye’ye alışveriş servis hizmeti sunan Amerikadaniste ile güvenilir bir şekilde soğuk cüzdan siparişi verebilirsiniz.

Bilindiğiz üzere kripto cüzdanlar; web, mobil, masaüstü, kağıt ve donanım cüzdanları dahil olmak üzere birçok biçimden oluşmaktadır. Seçtiğiniz cüzdan türü ne olursa olsun, hepsi aynı işlevi görmektedir. Bununla birlikte, kripto para biriminizi ne için kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, bazı cüzdanlar diğerlerinden daha iyi çalışmaktadır.

Kripto Cüzdan Türleri

Sıcak cüzdanlar: Bu tür cüzdanlar, internete erişimi olan bir cihazda oluşturulan veya depolanan anahtarları (bir çeşit şifreleme, bir çeşit şifre) kullanır. Sıcak cüzdanlar yüksek bir fayda sağlar ancak genellikle soğuk cüzdanlardan daha az güvenli olarak kabul edilir.

Soğuk cüzdanlar: Soğuk cüzdanlar, internete hiç erişimi olmayan bir cihazda oluşturulan anahtarları kullanır. Soğuk cüzdanlar, fiziksel cihazlarda depolanan cüzdanlar olan donanım cüzdanları olarak da bilinir.

En İyi Kripto Soğuk Cüzdanlar

Kripto varlıklarınız, çevrimdışı saklandığında saldırıya uğraması imkansızdır. Kripto varlıklarınız üzerinde soğuk cüzdanlar vasıtası ile tam kontrol sağlarsınız. Kripto borsalarından daha anonimdir.

(1) Ledger Nano S

(2) Trezor One

(3) KeepKey

(4) Trezor Model T

(5) BitBox02 by Shift Crypto

Satın Alabileceğiniz Soğuk Cüzdanlar

(1) Ledger Nano S

Ledger şirketi, uzmanlara göre kripto para birimini depolamak konusunda ciddi olan herkes için mükemmeldir. Ödeme doğrulaması için bir LED ekranı vardır ve onaylamak için bir PIN gerekir.

Ledger Nano S review: Is the best-selling wallet still trending in 2020? |  Trade Crypto PRO

Elde taşınır bu cihaz rahat ve güvenlidir. Başka bir güvenlik yöntemi olan Ledger Nano S ayrıca 2 faktörlü kimlik doğrulama özelliğine sahiptir. Cihazın Windows (7+), Mac (10.8+) ve Linux’u destekleyen kendi işletim sistemi BOLOS vardır. Donanım, çok sayıda en iyi kripto para birimini destekler ve USB uyumluluğu ile kolayca kullanılabilir.

$69’dan başlayan fiyatlarla Amerikadaniste.com vasıtası ile satın alabilirsiniz.

(2) Trezor One

SatoshiLabs’ın Trezor One, kripto para savunucuları ve yıldız bir siber güvenlik ekibi tarafından Çek Cumhuriyeti’nde tasarlandı ve üretildi. Çekçe’de Trezor, kelimenin tam anlamıyla “kasa” anlamına gelmektedir

TREZOR Review: 5 Things to Know Before Buying (2021 Updated)

Trezor ekibi, modern kriptografi kullanarak kripto para birimleri için ilk donanım cüzdanını geliştirmiştir. Cüzdana erişmek için bir PIN’in yanı sıra kullanımı kolay bir arayüz için bir LED ekran sağlar. Daha da fazla güvenlik sağlayan cihazlar, satın alma işleminizi doğrularken 2 faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmanızı ister.

$59’dan başlayan fiyatlarla Amerikadaniste.com vasıtası ile satın alabilirsiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-siparis-ver.png

(3) KeepKey

Donanım cüzdanı alanındaki bir diğer rakip ise KeepKey’dir. Shaftshift exchange’in bir yan kuruluşu tarafından oluşturulan KeepKey, cihazının rakipleri üzerinde tuttuğu önemli farklılıkları vurgulamaktadır. 2015 yılında piyasaya sürülen KeepKey, güvenlik önlemlerinin Trezor veya Ledger’den çok daha güçlü olduğunu belirtmektedir.

Keepkey Hardware Wallet Review 2020: Is It Safe And Reliable? | Forex  Academy

Henüz bu fikri doğrulanmamıştır ancak KeepKey’in bir işletim sistemi yoktur. Bir işletim sistemine sahip olmamak, aslında bir cihazı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumalı hale getirir.

Bir cihazda işletim sistemi yoksa karmaşık talimatlara sahip bir cihaza bulaşmak neredeyse imkansızdır.

$49’dan başlayan fiyatlarla Amerikadaniste.com vasıtası ile satın alabilirsiniz.

(4) Trezor Model T

Dijital varlıklarınızı güvence altına almak için biraz daha fazla para harcamak istiyorsanız, Trezor’un Model T’sine göz atınız. Satoshi Labs’ın yenilikçi ikinci sürüm donanım kripto cüzdanı daha iyi kullanım kolaylığı ve güvenlik önlemleri için yeniden tasarlandı.

Pin on Viral Designs

Orijinalden en büyük farkı, kullanımı kolay dokunmatik ekran arayüzünde. Bunun tek dezavantajı, cihazla etkileşim kurmanın tek yolu olmasıdır. Model T, daha fazla güvenlik katmanı eklerken yaklaşık 500 farklı jetonla aynı kullanılabilirliğe sahiptir. Cihazınızı USB ile bile bağlamak için bir PIN girmeniz gerekir.

$180’dan başlayan fiyatlarla Amerikadaniste.com vasıtası ile satın alabilirsiniz.

(5) Bitbox

It's happening!

Kurulumu dakikalar süren BitBox02 ile kripto paralarınızı güvende tutabilirsiniz. BitBox02’nin sezgisel tasarımı, kripto varlıklarınızın kontrolünü her zamankinden daha kolay hale getirmektedir. Tamamen açık kaynak, güvenli bir çift yonga tasarımına sahiptir ve kaynak kodu, güvenlik araştırmacıları tarafından bağımsız olarak denetlenmiştir.

$132’dan başlayan fiyatlarla Amerikadaniste.com vasıtası ile satın alabilirsiniz.

Kripto Cüzdanlar Arasındaki Fark

Hem donanım hem de yazılım cüzdanları, blok zincirindeki kripto varlıklarınıza erişim sağlayan bilgileri depolamaktadır.

Donanım cüzdanları fiziksel ögelerdir (genellikle bir tür USB sürücü gibi düşünebilirsiniz). Ledger Nano X, Trezor ve KeepKey donanım cüzdanlarındaki popüler markalardır.

Donanım cüzdanları, en güvenli cüzdan türü olarak kabul edilmektedir. Bir seferde büyük miktarlarda yatırım yapıyorsanız, güvenlik sebebi ile iyi bir korumaya ihtiyacınız var ise ve düzenli ticaret yapmayı planlamıyorsanız en iyi seçimdir.

Yazılım cüzdanları, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indirdiğiniz uygulamalardır. Yazılım cüzdanları, kripto varlıklarınızı korumak için şifreleme kullanır. Yazılım cüzdanları aynı zamanda sıcak cüzdanlar olarak bilinirken, donanım cüzdanlarına soğuk cüzdanlar denilmektedir.

You Might Also Like...