Seyahat Önerileri

Güneş Kremi Neden Kullanılır? Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

Güneş kremi, ultraviyole ışınlarının neden olduğu radyasyonu yansıtarak geri gönderen veya soğuran bakım ürünleri arasında yer alır. Özellikle güneş ışınlarının yoğun bir şekilde cilt ile temas ettiği dönemlerde mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Yalnızca yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de güneş kreminin kullanımı önerilir. 

Peki güneş kremleri nedir, güneş kreminin faydaları nelerdir? Yoğun koruma sağlayan güneş kremi seçimi nasıl yapılmalıdır?

Güneş Kremi Nedir?

Güneş koruyucu kremler, cildi ultraviyole ışınlara karşı koruyan ve radyasyonun olumsuz etkisinin cilde geçmesini engelleyen bakım ürünleridir. Bu tür kremler temel olarak radyasyonu soğurur ya da yansıtır. Böylelikle cilt, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunur. 

Güneş kremi markaları son derece fazladır. Burada önemli olan kremin cilt tipine uygun olup olmadığıdır. Bunun yanı sıra güneş kreminin SPF’si (Sun Protection Factor) uygun aralıkta bulunmalıdır. 

Sahip olduğu özellikler sayesinde güneş koruyucu kremler, cildin zararlı güneş ışınlarının olumsuz etkisi nedeniyle deforme olmasını engeller. Bunun yanı sıra güneş kreminin fonksiyonlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • UVA ve UVB ışınları, cilt kanserini tetikleyebilen radyasyon türleridir. Güneş kremleri ise cildini koruyarak cilt kanserine yakalanma riskini azaltır.
  • Zararlı güneş ışınlarına karşı cildi efektif bir şekilde korur.
  • Melanin renk pigmentlerinin salınımını kontrol eder. Böylelikle cilt lekelerinin oluşumunu önler.
  • Güneş yanıklarını engelleyen güneş kremleri, aynı zamanda soyulma sorunlarını azaltır.
  • Kırışıklık ve ince çizgilerin oluşumunu önleyerek çok daha genç bir cilt yapısını destekler.

Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir? 

Farklı seçenekleri bulunan güneş kremi faydaları genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • UVB ışınları, DNA yapısını bozar. Cildin UVB ışınlarına karşı korunmasını destekleyen güneş kremleri, güneş ışınlarının vücuda verdiği hasarı engeller. 
  • Cildini pek çok açıdan korur. Düzenli kullanım, cilt kanseri riskini azaltır. 
  • Cildin yaşlanmasını engelleyen kolajenin korunmasını sağlar.
  • Cilt üzerinde bariyer oluşturan güneş kremleri, nemin ciltte kalmasını sağlar. 

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Güneş koruyucu yüz kremi ve vücut kremini güneşe çıkmadan önce mutlaka kullanmalısın. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği bir saatte dışarı çıkacaksan, güneş kremi kullanımını aksatmamalısın. Bunun yanı sıra yaz ve kış fark etmeksizin, dışarı çıktığın her zaman güneş kreminin kullanımına önem vermelisin. 

Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güneş kremi seçiminde en önemli husus, kremin SPF oranı ve kremin cilt yapısına uygun olup olmamasıdır. Açık havada uzun süre vakit geçireceksen minimum 30 SPF’li güneş kremini tercih etmelisin. Güneş kremi önerisi kapsamında minimum 15 SPF’li güneş kremlerinin kullanımı önerilir. 

Güneş kremi tercihinde, ürün formülasyonunda alerjiye neden olacak madde bulunup bulunmadığını da dikkate almalısın. Ayrıca suya dayanıklı güneş kremleri, yaz aylarında havuz ya da denize girerken son derece fonksiyonel bir kullanım sunar. Güneş kremi önerileri kapsamında, besleyici kremleri de kullanabilirsin. 

Güneş Koruyucu Nasıl Kullanılır?

Güneş kremini, güneşe çıkmadan en az 20 ila 25 dakika önce kullanmalısın. Yüz ve boyun bölgesine 1 çay kaşığı; sırt, kollar ve göğüs bölgesine 1 çay kaşığı olacak şekilde uygulamalısın. Güneş kremi 50 faktör, son derece etkili bir koruma sağladığından uygun miktarda sürdükten sonra dışarı çıkabilirsin.

Farklı markalar tarafından üretimi gerçekleştirilen güneş kremleri, fiyat konusunda değişiklik gösterir. Güneş kremi fiyatları kapsamında kremin koruyuculuk oranı baz alınır. Senin için fiyattan daha önemlisi, güneş kreminin etkili bir koruma sağlaması olmalıdır.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply