Muhteşem Ürünler Öneriler Tümü

Kredi Kartıyla Yurt Dışından Online Alışveriş Yapılabilir Mi?

Kredi kartı yurt dışı kullanımı, son zamanların en dikkat çeken konularından biri. Yurt dışına seyahat eden birçok kişi, yurt içinde olduğu gibi kredi kartı üzerinden alışveriş yapıyor. Bu noktada, kredi kartının yurt dışı kullanımına açık olup olmadığına dikkat etmelisin. 

Öte yandan, alışverişlerini internet üzerinden yurt dışı alışveriş siteleri vasıtasıyla da yapabilirsin. Bu durumda da doğru ve güvenilir bir alışveriş için bazı hususlara dikkat etmen gerekiyor. 

Peki kredi kartı ile yurt dışından online alışveriş nasıl yapılır? Kredi kartı ile yurt dışı alışverişi sırasında hangi unsurlara dikkat etmelisin?

Kredi Kartı ile İnternetten Yurt Dışı Alışverişi Nasıl Yapılır?

Eğer uluslararası alışveriş sitelerinden ürün satın almak istiyorsan, hangi siteden alışveriş yapacağına dikkat etmelisin. Çünkü yurt içindeki web sitelerinde olduğu gibi yurt dışındaki sitelerde de dolandırıcılık olabilir. Bu nedenle alışverişini güvenilir bir site üzerinden yapmalısın.

Kredi kartı kullanarak yurt dışı sitelerden alışveriş yapacağın zaman Türk Lirası (TL) üzerinden hesap özeti tercihinde bulunmalısın. Genellikle birçok alışveriş sitesinde TL hesap özeti seçeneği bulunuyor. Bunun yanı sıra ödeme sırasında banka, alışveriş tutarını otomatik bir şekilde TL’ye çeviriyor. 

Hangi bankanın kredi kartını kullanıyorsan, alışveriş yapmadan önce ilgili bankanın çağrı merkezini arayabilir ve en doğru bilgileri edinebilirsin.  

Yabancı İnternet Sitesi Üzerinden Kredi Kartı ile Alışveriş Yapılır Mı?

Kredi kartı ile internetten yurt dışı alışverişi, birçok kişinin rağbet gösterdiği konulardan bir tanesi. Çünkü aranılan ürünü yurt içinden bulmak mümkün olmayabilir. Bu tür durumlarda yabancı internet sitesi üzerinden alışveriş yapabilirsin. Güvenilir bir siteye erişim sağladığın takdirde, sana sunulan ödeme yöntemleri arasından tercihte bulunarak alışverişini gerçekleştirebilirsin.

Beğendiğin ürünü sepetine ekledikten sonra; ödeme kısmında kredi kartı numarası, güvenlik numarası, son kullanma tarihi gibi bilgileri verdikten sonra ödemeni tamamlayabilirsin. Böylelikle oldukça pratik bir şekilde ödemeni gerçekleştirerek siparişini oluşturabilirsin. 

Kredi Kartında Dövizle Yapılan Harcama Komisyonu Nedir?

Kredi kartı yurt dışı alışverişi ile ilgili pek çok husus oldukça fazla merak ediliyor. Bunlardan bir tanesi, kredi kartında dövizle yapılan harcamanın komisyonudur. Dövizle yapılan harcamaların TL üzerinden hesap özetine yansıması durumunda, bankalar değişen oranda komisyon talep eder. 

Komisyon oranlarında temel belirleyici husus, bankanın belirlediği politikadır. Bunun yanı sıra kur değeri de önemli bir konumda bulunur. Bu nedenle komisyon oranları ile ilgili net bilgi verilmese de ilgili bankanın web sitesi üzerinden gerekli bilgilere erişim sağlanabilir.

Öte yandan bankanın çağrı merkezini aramak ve dövizle yapılan harcamalarda komisyon ile ilgili bilgi edinmek de mümkündür. 

Kredi Kartı ile Yurt Dışından Online Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi kartını kullanarak yurt dışından online alışveriş yapmak istiyorsan, birtakım hususlara dikkat etmelisin. Kredi kartı ile yurt dışı alışverişi kapsamında yer alan ve önem vermen gereken unsurlar şu şekildedir:

  • Alışveriş yapacağın site güvenilir olmalıdır. Güvenlik zafiyeti bulunan sitelerden alışveriş yaparken kart bilgilerin kötü niyetli üçüncü kişilerin eline geçebilir. Ödeme yaparken kart numarası ve son kullanma tarihi gibi bilgiler verilir. Bu sebeple kredi kartı bilgilerini vereceğin sitenin güvenilirliğinden emin olmalısın.
  • Kullanacağın kredi kartı yurt dışı alışverişlerine açık olmalıdır. Eğer açık değilse ilgili bankanın çağrı merkezine ulaşabilirsin.
  • Alışveriş yapacağın sitenin ürün teslim süreleri gibi hususlarına dikkat etmelisin. Ayrıca herhangi bir sorun oluşması durumunda kiminle iletişim kurman gerektiğini öğrenmelisin.

Güvenilir bir alışveriş için önemli olan bu hususlar, aynı zamanda alışveriş yapacağın zaman oluşabilecek sorunların da azalmasını sağlayacaktır.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply