Muhteşem Ürünler Teknoloji

Apple Vision Pro ile Gerçeklik Yeniden Tanımlanıyor!

Uzun süredir merakla beklenen Apple Vision Pro bugün, 19 Ocak Cuma günü, Pasifik Saati ile sabah 05:00’da Amerika özelinde, ön siparişe açılacak. Teknoloji dünyasında devrimsel nitelikte bir kullanıcı deneyimi yaratacak ürünün 2 Şubat Cuma günü ise yine sadece ABD Apple Store’larda ve www.apple.com web sitesinde satışa sunulacağı duyurdu. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise satışın ABD dışındaki ülkelere açılması planlanıyor.

Vision Pro, insanların çalışma, işbirliği yapma, bağlantı kurma, anıları yeniden yaşama ve eğlencenin keyfini çıkarma şeklini değiştiren devrim niteliğinde bir uzamsal bilgisayar olarak lanse edildi. Ürün, dijital içeriği fiziksel dünya ile sorunsuz bir şekilde harmanlıyor. Kullanıcının gözleri, elleri, sesiyle kontrol edebildiği ve komutlar verebildiği, sezgisel girişlerle güçlü uzamsal deneyimlerin kilidini açan bir son teknoloji ürünü olarak hayatımızda yerini alıyor olacak.

Kullanıcılarına tamamen yeni bir App Store, iOS ve iPadOS’ta bulunan 1 milyondan fazla uyumlu uygulamaya ve Vision Pro’nun benzersiz yeteneklerinden yararlanan yeni deneyimlere erişim sağlayacak.

Mac bizi kişisel bilgisayarla, iPhone bizi mobil bilgi işlemle tanıştırdığı gibi, Apple Vision Pro da bizi uzamsal bilgi işlemle tanıştırıyor.”Tim Cook

“Meta” Evrenlere Hapsolmayın, Gerçek Dünyanızı Zenginleştirin!

Apple Vision Pro neden dönüştürücü bir ürün olacağa benziyor? Çünkü Apple, bu ürünle, bir kez daha kullanıcıyı Vision Pro’nun hem önüne hem de arkasına yerleştiriyor. Apple’ın yaklaşımı, giderek “meta”ya odaklanan rakipleri Microsoft HoloLens ve Meta Quest’ten önemli ölçüde farklılaşıyor. Gerçek dünyadaki deneyimleri ve etkileşimleri önceliklendirerek hem kullanıcının hem de çevresindekilerin, ister fiziksel ister sanal alemde olsunlar, katılımını teşvik ediyor.

Çevrenize duyarlı bir şekilde tepki veren derinlik ve gölgelerle donatılmış 3D ara yüzler kullanıcı deneyimini basitleştirerek insan beyni için bu deneyimi daha sezgisel ve kabul edilebilir hale getiriyor.

Ancak tartışmasız olarak Vision Pro’nun en etkileyici unsur dış vizörü. Kullanıcının gerçek gözlerini taklit etmek için dahili kameraları kullanarak, deneyime benzersiz bir gerçekçilik katmanı ekliyor. Bu, Vision Pro’yu sadece bireysel bir deneyim değil, herkesi (cihaza sahip olsalar da olmasalar da) katılıma davet eden kapsayıcı bir deneyim haline getiriyor.

Yeni Bir Boyutun Kilidini Açın

Bu giyilebilir cihaz ile dijital dünya etkileşimimiz daha önce hiç olmadığı gibi değişeceğe benziyor. Cihaz fiziksel ve sanal dünya arasındaki çizgiyi ortadan kaldıran nitelikleriyle, günlük yaşamımıza en son teknolojiyi sorunsuz bir şekilde entegre ederek yeniliğin pratiklikle buluşmasını sağlayarak yaşanılan her andan en üst seviye verim ve keyif almayı garanti eder nitelikte.

İnsan-bilgisayar etkileşimini yeniden tanımlayan Apple Vision Pro, tek bir ara yüze, yani insana ihtiyaç duyan tamamen entegre ve bağımsız bir bilişim çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Pahalı oyun bilgisayarlarına ya da yeni nesil konsollara artık ihtiyacınız yok. Vision Pro, tüm bu işlevleri ve çok daha fazlasını tek bir kompakt birimde sunuyor.

Verimlilik için Sonsuz Bir Alan

Fantastical, Freeform, JigSpace, Microsoft 365’ten uygulamalar ve Slack gibi önemli verimlilik ve iş birliği uygulamalarıyla Apple Vision Pro, günlük görevler için ideal bir verimlilik aracı. Uygulamalar inanılmaz çoklu görev için herhangi bir ölçekte yan yana görünebilirken Magic Keyboard ve Magic Trackpad desteğiyle kullanıcılar mükemmel çalışma alanını oluşturabiliyor.

Olağanüstü Eğlence Deneyimi

Apple Vision Pro, her göz için bir 4K TV’den daha fazla piksel sunan ultra yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip. Bu sayede kullanıcılar Apple TV+, Disney+, Max ve diğer hizmetlerden film ve TV şovlarını 100 metre genişliğinde hissettiren bir ekranda HDR içeriğiyle izleyebiliyorlar. Apple TV uygulaması içinde kullanıcılar 150’den fazla 3D başlığa her yerde inanılmaz derinlikle erişebilirler. Vision Pro ayrıca, kullanıcıları 180 derece, üç boyutlu 8K kayıtlar ve Spatial Audio ile yakalanan aksiyonun içine çeken Apple Immersive Video adlı benzersiz bir eğlence formatı sunuyor. Kullanıcılar ayrıca Encounter Dinosaurs gibi yeni interaktif deneyimlerin de keyfini çıkarabilecekler.

Yeni Oyun Deneyimleri

Oyuncular, App Store’dan oyunlara erişebilirler, bunların arasında Apple Arcade’de 250’den fazla oyun bulunur. NBA 2K24 Arcade Edition ve Sonic Dream Team gibi popüler oyunlar, inanılmaz ses ve popüler oyun kumandaları desteğiyle istedikleri kadar büyük bir ekranda oynanabilir. Game Room ve Super Fruit Ninja gibi yeni uzamsal oyunlar, oyuncuların etrafındaki uzayı dönüştürmek için Apple Vision Pro’nun güçlü yeteneklerinden yararlanarak benzersiz ve ilgi çekici oyun deneyimleri sunar.

Canlanan Anılar

Apple Vision Pro, uzamsal fotoğraflar ve videolarla kullanıcıları özel bir zamana geri götürür ve Spatial Audio deneyimi ile bu anları inanılmaz derecede sürükleyici bir hale getirir. Kullanıcılar tüm fotoğraflarını ve videolarını canlı boyutlarıyla, parlak renkler ve muhteşem detaylarla, kullanıcıyı sarıp sarmalayan Panoramalar dahil olmak üzere görebilirler.

FaceTime Uzamsal Hale Geliyor

Apple Vision Pro’daki FaceTime, herkesin yaşam boyu görünmesi için kullanıcının etrafındaki alanı kullanıyor. Spatial Audio ise her kişinin sesinin sanki kendi konumundan geldiğini hissettirir.
Persona, bir Apple Vision Pro kullanıcısının gerçek uzamsal bir temsilidir ve görüşmedeki diğer kişilerin kullanıcıların yüz ifadelerini ve el hareketlerini gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak tanır. Personalar ayrıca Zoom, Cisco Webex ve Microsoft Teams gibi üçüncü taraf video konferans uygulamalarında da çalışır.

Çığır Açan Tasarım


Ürünün tasarımında olağanüstü miktarda teknoloji, performans, mobilite ve giyilebilirlik için iddialı hedeflere ulaşmak amacıyla mümkün olan en gelişmiş malzemeler kullanılmış, estetik ve kompakt bir ürün ortaya çıkarılmıştır.

Modüler bir sisteme sahip olan Vision Pro üç boyutlu olarak oluşturulmuştur. Lamine camdan oluşan tek bir parça ile kullanıcının yüzünü nazikçe kavrar ve özel alüminyum alaşımlı çerçeveyle bütünleşir. Hafif kumaştan üretilen Light Seal kullanıcının yüzüne tam oturması için esnektir. Esnek kayışlar sesin kullanıcının kulaklarına yakın kalmasını sağlarken, dahil edilen Solo Knit Band ve Dual Loop Band kullanıcıların kendileri için en uygun uyumu bulmalarını sağlar. Ürünün görme düzeltme ihtiyacı olanlar için, kullanıcılara ekranın inanılmaz keskinliğinden ve netliğinden tam olarak yararlanmalarını sağlayan manyetik olarak Vision Pro’ya takılan ZEISS Optical Inserts — Readers ve ZEISS Optical Inserts — Prescription seçenekleri mevcuttur.

Eşsiz Yenilik

Apple silikon üzerine inşa edilen çığır açan ultra yüksek çözünürlüklü ekran sistemi kullanan Vision Pro, her biri bir pul büyüklüğünde olan iki ekrana mikro-OLED teknolojisiyle geniş renk ve yüksek dinamik aralıkla birlikte 23 milyon pixel sığdırıyor. İnanılmaz keskinlik ve netlik sağlayan özel lenslerle ve gelişmiş Spatial Audio desteği ile nefes kesen bir görüntü deneyimler sunuyor.

Apple Vision Pro ayrıca, tepkisel ve sezgisel giriş için kullanıcının gözlerine görünmez ışık desenleri yansıtan yüksek hızlı kameralar ve bir LED halkası kullanan yüksek performanslı göz izleme sistemine sahiptir. Ayrıca kullanıcıyı çevresindeki insanlarla bağlantıda tutmaya yardımcı olmak için Apple, EyeSight adlı çığır açan yeni bir özellik tasarladı. Bir kişi Vision Pro takan birine yaklaştığında, cihaz şeffaf görünüyor; böylece kullanıcının kişiyi görmesine olanak sağlıyor. Bir kullanıcı bir Ortam’a dalmış veya bir uygulama kullanıyorsa, EyeSight, kullanıcının neye odaklandığı hakkında başkalarına görsel ipuçları verir.

Çığır açan ekran, gelişmiş ses deneyimleri, yüksek performanslı göz izleme sistemi Apple silikonuyla benzersiz bir çift çipli tasarımda güçlendiriliyor. M2 çip güçlü bağımsız performans sunarken, yepyeni R1 çip, 12 kameradan, beş sensörden ve altı mikrofondan gelen girdileri işleyerek içeriğin kullanıcının gözlerinin önünde görünmesini sağlıyor.

Gizlilik ve Güvenlik Önceliğinde

Optic ID, Vision Pro’yu kilidini açmak ve Apple Pay ile ödemeleri tamamlamak için kullanıcının irisini analiz eden yeni bir kimlik doğrulama sistemidir. Bir kullanıcı Vision Pro’da gezinirken nereye baktığı gizli kalır. Göz izleme bilgileri Apple, üçüncü taraf uygulamalar veya web siteleriyle paylaşılmaz. EyeSight ayrıca, bir kullanıcının fotoğraf veya video çekerken başkalarına bunu gösteren bir görsel gösterge içerir.

visionOS’ta Erişilebilirlik

visionOS’a güçlü erişilebilirlik özellikleri yerleştirilmiş bulunmakta. VoiceOver, Zoom, Switch Control gibi temel erişilebilirlik özellikleri, uzamsal bilgi işlem için yeniden tasarlanmış. Kullanıcılar Apple Vision Pro ile tamamen gözleriyle, elleriyle, sesleriyle etkileşim kurabiliyorlar. Pointer Control kullanarak gözleri, parmakları veya bilekleri gibi tercih ettikleri bir giriş yöntemini seçebiliyorlar. Birkaç saniye boyunca visionOS’un bir öğesinde durarak Dwell Control kullanarak dokunmayı simüle edebiliyor. Voice Control kullanarak Vision Pro genelinde etkinlikler için sesli komutlar verebiliyorlar. Her iki gözden de giriş yapmak mümkün değilse, visionOS tek baskın gözle göz izleme seçeneği de sunuyor.

Apple Vision Pro ve Sürdürülebilirlik

Apple Vision Pro, tüm mıknatıslarda %100 geri dönüştürülmüş materyal ve birçok baskılı devre kartında %100 geri dönüştürülmüş teneke lehim ve altın kaplama ile tasarlanmış. Bu yönü ile de geleceğin ürünü olmaya aday gözüküyor. Çerçevenin ve pil yuvasının %100’ü geri dönüştürülmüş alüminyumdan oluşuyor. Light Seal ile Solo Knit Band’ın her biri %70’in üzerinde geri dönüştürülmüş iplikten üretilmiş. Vision Pro, civa, bromlu alev geciktiriciler, PVC ve berilyum içermeyen materyaller kullanılarak üretilmiştir. Ambalaj tasarımında ise %100 lif kullanılmıştır.

Apple Vision Pro Kutu içeriği:

Apple Vision Pro, kullanıcıların kendilerine en uygun uyumu bulmaları için bir Solo Knit Band ve bir Dual Loop Band ile birlikte gelir. Light Seal, iki Light Seal Yastığı, cihazın ön yüzü için Apple Vision Pro Kılıfı, Parlatma Bezi, Pil, USB-C Şarj Kablosu ve USB-C Güç Adaptörü de kutu içeriğinde yer alır.

Apple Vision Pro’nun öne çıkan özelliklerini kısaca özetlemek gerekirse:

  • Her göz için kristal netliğinde 4k+ video çözünürlüğü, nefes kesen bir görsel deneyim
  • Gerçek çevrenizle sorunsuz bir şekilde bütünleşen benzersiz 3D sanal ara yüz
  • Çalıştırmak için sadece gözlerinize, ellerinize ve sesinize ihtiyacınız var, ekstra kumanda veya çevre birimi yok
  • Sizi içine çeken, ultra gerçekçi surround ses deneyimi olan Spatial Audio
  • Apple’ın ilk tam özellikli 3D kamerası
  • Yön sesli FaceTime ve yapay zekâ destekli avatarlar
  • Retina taraması seviyesinde güvenlik
  • Çevreyi dijitalleştirebilen gelişmiş çok sensörlü tarayıcı

Satış Fiyatı ve Tarihi

Satış fiyatı 3.499 dolar olarak belirlenen Apple Vision Pro, öncelikle apple.com ve ABD genelindeki Apple Store’larda satışa sunulacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise ABD dışındaki ülkelere açılması planlanıyor. Siz de teknoloji dünyasında yeni bir dönemi başlatacak bu ürüne sahip olmak için beklemek istemeyenlerden misiniz? Amerikadaniste üyeliğinizi oluşturun, Amerika’daki posta adresinizi alın ve ön sipariş toplama sürecine dahil olun. Ürünün fiyatı 150 Euro’nun üzerinde olduğu için ithalat kuralları çerçevesinde ürünün Türkiye’ye getirilebiliyor olacak. İthalat, ÖTV, kargo ve diğer tüm masraflar dahil satış fiyatı 7730 dolar olacak ürünü isterseniz ön siparişe katılarak, isterseniz Amerikadaniste’nin online alışveriş hizmeti olan “Benim için Al” servisini kullanarak satın alabilirsiniz.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply